لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۱ جدی ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۲۲
مراسم افتتاح مذاکرات بین افغانان در دوحه پایتخت قطر
مراسم افتتاح مذاکرات بین افغانان در دوحه پایتخت قطر

'هیئت‌های مذاکره‌کننده در قطر' نخستین نشست شان‌را برگزار کردند

گروهای تماس هیئت مذاکره‌کننده حکومت افغانستان و طالبان دیشب اولین جلسه شان‌را برگزار کردند.

گروهای تماس هیئت مذاکره‌کننده حکومت افغانستان و طالبان دیشب اولین جلسه شان‌را برگزار کردند.
گفتگوها میان گروه‌های تماس حکومت افغانستان و مذاکره کننده‌گان طالبان آغاز شده و امروز هم ادامه میابد.

هیئت مذاکره کننده دولت افغانستان ناوقت شام جمعه به دوحه رسید.

زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه ایالات متحده برای صلح افغانستان می‌گوید، در مذاکرات میان دولت افغانستان و گروه طالبان نه میانجیگری و نه هم تسهیل کنندۀ سهم خواهد داشت، بلکه به گفتۀ او این بار خود افغان‌ها در مورد یک نقشه راه سیاسی برای خاتمۀ جنگ باید توافق کنند.

خلیل‌زاد این را جمعه (۲۱ سنبله) در یک کنفرانس تلفونی در آستانه آغاز مذاکرات بین دولت افغانستان و گروه طالبان به خبرنگاران گفت: "حالا ما به مرحلۀ وارد می‌شویم که به مالکیت و رهبری افغان‌ها است و در این مرحله نه میانجیگری است و نه هم تسهیل کننده، زمانی که افغان‌ها با هم می‌بینند میان هم صحبت خواهند کرد، ما آماده کمک استیم در صورتی که به کمک ما نیاز باشد و هر دو طرف را نظارت خواهیم کرد و اگر به کمک ما نیاز هم نباشد خوب است بلکه تشویق کننده خواهد بود."

بیشتر در این باره:

هیئت گفت‌وگو کننده حکومت افغانستان به قطر رفت

هیئت مذاکره کنندۀ دولت افغانستان ناوقت شام جمعه برای گفت‌وگو با طالبان به دوحه پایتخت قطر رسید.

ریاست این هیئت را عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی به عهده دارد.

در ترکیب این هیئت همچنان محمد حنیف اتمر سرپرست وزارت خارجه و سید سعادت منصور نادری وزیر دولت در امور صلح افغانستان شامل اند.

مایک پومپیو وزیر خارجۀ امریکا در این گفت‌وگو‌ها شرکت می‌کند او مذاکرات بین‌افغان‌ها را تاریخی خوانده و گفته که مذاکرات دشواری خواهد بود.

ایالات متحده و طالبان در اواخر ماه فبروری امسال پس از حدود ۱۸ ماه مذاکرات به یک توافق دست یافتند که یکی از موارد عمده آن خروج نیرو‌های خارجی از افغانستان است.

شماری از نیروهای امریکایی در افغانستان

زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان می‌گوید، آن‌ها در مرحله دوم این مورد قرار دارند: "براساس توافق با طالبان و تفاهم با حکومت روی کاهش نیرو‌های ما بگونه مشروط صحبت شده نه تنها نیرو‌های امریکایی بلکه نیرو‌های قوای ائتلاف و اعضای ناتو همچنان، در حال حاضر ما در مرحله دوم استیم، در مرحله اول شمار نیروی‌های ما به ۸۶۰۰ کاهش یافت و در مرحله دوم تا به ۴۵۰۰ می‌رسد که در اواسط اکتوبر و نومبر اجرا می‌شود و ما اکنون در آن مرحله استیم."

خلیل‌زاد ابراز امیدواری کرد که دولت افغانستان و طالبان با رسیدن به یک توافق بتوانند مشترکاً در برابر گروه‌های دیگر مانند داعش مبارزه کرده و جلو فعالیت این گروه را در افغانستان بگیرند.

شکست گروه داعش در اچین توسط نیروهای افغان

مذاکرات بین دولت افغانستان و گروه طالبان پس از یک تاخیر طولانی برگزار می‌شود.

مراسم افتتاحیه این مذاکرات روز شنبه (۲۲ سنبله) در دوحه اما گفت‌وگو‌های رسمی به روز دوشنبه میان هیئت دو طرف آغاز خواهد شد.

۲۳:۴۵ ۲۲.۶.۱۳۹۹

نگاهی به یک روز "تاریخی" برای افغانستان در دوحه
دوحه پایتخت قطر امروز میزبان مراسم افتتاحیۀ نخستین مذاکرات مستقیم بین طالبان و هیئت دولت افغانستان بود. مایک پامپیو وزیر خارجۀ امریکا این نشست را تاریخی و استثنایی دانست و عبدالله عبدالله رییس شورای عالی مصالحۀ ملی خواهان برقراری "آتش-بس بشردوستانه" شد. راتب نوری خبرنگار رادیو آزادی که برای پوشش این رویداد به قطر رفته است در این گزارش مهمترین ها را مرور می کند.

۲۳:۴۸ ۲۲.۶.۱۳۹۹

پایان روز نخست گفتگوها در دوحه

۱۱:۲۷ ۲۳.۶.۱۳۹۹

عبدالله: مذاکره‌کنندگان در بارۀ کاهش خشونت به عنوان یک اولویت بحث خواهند کرد

مراسم افتتاحیه مذاکرات بین افغانان در دوحه
مراسم افتتاحیه مذاکرات بین افغانان در دوحه

مذاکره‌کنندگان دولت افغانستان امروز در دیدار با نمایندگان گروه طالبان در بارۀ کاهش خشونت به عنوان یک اولویت بحث خواهند کرد.

این را عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی افغانستان به خبرگزاری رویترز در دوحۀ قطر به روز شنبه گفت.

او افزود: "به‌عنوان یکی از نخستین موضوعات در ذهن مردم کاهش خشونت به طور قابل توجه و ملموس و همچنان دستیابی به آتش بس بشردوستانه است که در نهایت به آتش بس دایمی بی‌انجامد. یکی از شرایط طالبان این بود زمانی‌که گفتگو را آغاز کردیم این باید در اجندا باشد."

عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی افغانستان در مراسم افتتاحیه مذاکرات بین افغانان در دوحه

او همچنان گفت که هر دو طرف باید در مورد مسائل اختلافی سازش کنند و به آن راه حل پیدا کنند.

آقای عبدالله تأکید کرد که تیم مذاکره‌کنندۀ دولت افغانستان روی حفظ حقوق زنان تمرکز خواهند کرد.

رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی افغانستان گفت، بدون فراهم کردن شرایطی که مردان و زنان بتوانند نقش شان را ایفا کنند، پیشرفت یک کشور ناممکن خواهد بود.

عبدالله عبدالله در مراسم افتتاحیۀ مذاکرات میان تیم‌های مذاکره کنندۀ دولت افغانستان و طالبان پیش از چاشت دیروز در قطر خواستار آتش بس بشردوستانه و صلح پایدار در افغانستان شد.

مایک پومپئو وزیر خارجۀ امریکا در سخنرانی در این مراسم گفت که انتخاب نظام سیاسی آیندۀ افغانستان به مردم این کشور تعلق می‌گیرد اما افزود که "دموکراسی بهترین روش قدرت است."

پومپیو: انتخاب نظام سیاسی آینده افغانستان با خود افغان هاست

اما ملا عبدالغنی برادر رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر گفت که این گروه خواهان برقراری نظام اسلامی در افغانستان است.

به دنبال مراسم ، تیم‌های مذاکره‌کنندۀ دولت افغانستان و طالبان برای تعیین اجندای مذاکرات، دوگ روه کاری ایجاد کردند.

سپس محمد حنیف اتمر سرپرست وزارت خارجۀ افغانستان به خبرنگار اعزامی رادیو آزادی در قطر گفت که دو طرف در بارۀ بعضی موضوعات تخنیکی به توافق دست یافته اند.

آقای اتمر افزود: "بعد از مجلس افتتاحیه مجلس بین دو تیم مذاکره کننده صورت گرفت که در حقیقت آغاز مذاکره است چون روی برخی مسائل تخنیکی توافق کردند. امیدوارم فردا و روز های بعد که مجالس دیگر برگزار می‌شود گام های مهمتری دیگر برداشته شود."

قبلاً گفته شده بود که گفتگوهای رسمی میان هیئت‌های دولت افغانستان و طالبان به روز دوشنبه یعنی فردا آغاز می شود.

هیئت ۲۱ نفری دولت را محمد معصوم استانکزی رهبری می‌کند و ریاست هیئت ۲۱ نفری طالبان را مولوی عبدالحکیم حقانی به عهده دارد.

طالبان درخواست‌ها برای برقراری آتش بس پیش از آغاز مذاکرات را رد کرده بودند و گفته بودند که در این باره در جریان مذاکرات بحث خواهد شد.

۱۱:۳۳ ۲۳.۶.۱۳۹۹

خلیل‌زاد: آتش‌بس از مهم‌ترین مسایل مورد بحث در گفت‌وگو‌های قطر است

زلمی خلیل‌زاد نماینده خاص امریکا برای صلح افغانستان
زلمی خلیل‌زاد نماینده خاص امریکا برای صلح افغانستان

نمایندۀ ویژه امریکا برای صلح افغانستان می‌گوید، آتش‌بس از مهم‌ترین مسایل مورد بحث در گفت‌وگو‌های قطر است.

زلمی خلیل‌زاد در گفت‌وگو با رادیو آزادی از قطر، تاکید کرد که آتش‌بس یکی از چهار موردی اساسی در توافق ۲۹ فبروری میان امریکا و طالبان در دوحه بود: "فکر می‌کنم آتش‌بس دایمی و همه شمول شاید وقتی به وجود بیاید که یک تفاهم یا موافقت روی یک راه سیاسی و یا فورمول سیاسی صورت گیرد."

زلمی خلیل‌زاد در عین حال گفت که لازم است برای توافق سیاسی، آتش‌بس کوتاه مدت و یا بشری صورت گیرد تا راه‌ها برای آتش‌بس دایمی باز شود.

حکومت افغانستان برای جلب اعتماد، خواهان آتش‌بس از سوی طالبان شده، اما تا حالا طالبان به این درخواست پاسخ مثبت نداده اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG