لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۰ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۳۸
مراسم افتتاح مذاکرات بین افغانان در دوحه پایتخت قطر
مراسم افتتاح مذاکرات بین افغانان در دوحه پایتخت قطر

'هیئت‌های مذاکره‌کننده در قطر' نخستین نشست شان‌را برگزار کردند

گروهای تماس هیئت مذاکره‌کننده حکومت افغانستان و طالبان دیشب اولین جلسه شان‌را برگزار کردند.

گروهای تماس هیئت مذاکره‌کننده حکومت افغانستان و طالبان دیشب اولین جلسه شان‌را برگزار کردند.
گفتگوها میان گروه‌های تماس حکومت افغانستان و مذاکره کننده‌گان طالبان آغاز شده و امروز هم ادامه میابد.

هیئت مذاکره کننده دولت افغانستان ناوقت شام جمعه به دوحه رسید.

زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه ایالات متحده برای صلح افغانستان می‌گوید، در مذاکرات میان دولت افغانستان و گروه طالبان نه میانجیگری و نه هم تسهیل کنندۀ سهم خواهد داشت، بلکه به گفتۀ او این بار خود افغان‌ها در مورد یک نقشه راه سیاسی برای خاتمۀ جنگ باید توافق کنند.

خلیل‌زاد این را جمعه (۲۱ سنبله) در یک کنفرانس تلفونی در آستانه آغاز مذاکرات بین دولت افغانستان و گروه طالبان به خبرنگاران گفت: "حالا ما به مرحلۀ وارد می‌شویم که به مالکیت و رهبری افغان‌ها است و در این مرحله نه میانجیگری است و نه هم تسهیل کننده، زمانی که افغان‌ها با هم می‌بینند میان هم صحبت خواهند کرد، ما آماده کمک استیم در صورتی که به کمک ما نیاز باشد و هر دو طرف را نظارت خواهیم کرد و اگر به کمک ما نیاز هم نباشد خوب است بلکه تشویق کننده خواهد بود."

بیشتر در این باره:

هیئت گفت‌وگو کننده حکومت افغانستان به قطر رفت

هیئت مذاکره کنندۀ دولت افغانستان ناوقت شام جمعه برای گفت‌وگو با طالبان به دوحه پایتخت قطر رسید.

ریاست این هیئت را عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی به عهده دارد.

در ترکیب این هیئت همچنان محمد حنیف اتمر سرپرست وزارت خارجه و سید سعادت منصور نادری وزیر دولت در امور صلح افغانستان شامل اند.

مایک پومپیو وزیر خارجۀ امریکا در این گفت‌وگو‌ها شرکت می‌کند او مذاکرات بین‌افغان‌ها را تاریخی خوانده و گفته که مذاکرات دشواری خواهد بود.

ایالات متحده و طالبان در اواخر ماه فبروری امسال پس از حدود ۱۸ ماه مذاکرات به یک توافق دست یافتند که یکی از موارد عمده آن خروج نیرو‌های خارجی از افغانستان است.

شماری از نیروهای امریکایی در افغانستان

زلمی خلیل‌زاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان می‌گوید، آن‌ها در مرحله دوم این مورد قرار دارند: "براساس توافق با طالبان و تفاهم با حکومت روی کاهش نیرو‌های ما بگونه مشروط صحبت شده نه تنها نیرو‌های امریکایی بلکه نیرو‌های قوای ائتلاف و اعضای ناتو همچنان، در حال حاضر ما در مرحله دوم استیم، در مرحله اول شمار نیروی‌های ما به ۸۶۰۰ کاهش یافت و در مرحله دوم تا به ۴۵۰۰ می‌رسد که در اواسط اکتوبر و نومبر اجرا می‌شود و ما اکنون در آن مرحله استیم."

خلیل‌زاد ابراز امیدواری کرد که دولت افغانستان و طالبان با رسیدن به یک توافق بتوانند مشترکاً در برابر گروه‌های دیگر مانند داعش مبارزه کرده و جلو فعالیت این گروه را در افغانستان بگیرند.

شکست گروه داعش در اچین توسط نیروهای افغان

مذاکرات بین دولت افغانستان و گروه طالبان پس از یک تاخیر طولانی برگزار می‌شود.

مراسم افتتاحیه این مذاکرات روز شنبه (۲۲ سنبله) در دوحه اما گفت‌وگو‌های رسمی به روز دوشنبه میان هیئت دو طرف آغاز خواهد شد.

۱۵:۲۵ ۲۲.۶.۱۳۹۹

تشکیل گروه‌های کاری حکومت افغانستان و طالبان در نشست صلح در قطر

آغاز نشست گفت‌وگوهای صلح در قطر
آغاز نشست گفت‌وگوهای صلح در قطر

گروه‌های کاری حکومت افغانستان و طالبان تشکیل شد فوزیه کوفی عضو هیئت گفت‌وگو کننده حکومت افغانستان به رادیو آزادی می‌گوید که دو‌ گروه کاری پنج نفری از حکومت افغانستان و طالبان تشکیل شده که روی اجندا کار کنند.

۱۴:۴۹ ۲۲.۶.۱۳۹۹

نمایندگان پاکستان و هند خواستار صلح دایمی در افغانستان شده اند

آغاز مذاکرات مقدماتی صلح بین افغان‌ها در قطر
آغاز مذاکرات مقدماتی صلح بین افغان‌ها در قطر

نمایندگان پاکستان و هند دو رقیب منطقه ای خواستار صلح و ثبات دایمی در افغانستان شده اند.

شاه محمود قریشی وزیرخارجۀ پاکستان از راه دور در مذاکرات مقدماتی صلح بین افغان‌ها امروز در قطر اشتراک کرد و گفت، کشورش خواهان افغانستان با ثبات، متحد و صلح‌آمیز است.

او گفت، برقراری صلح سرتاسری سبب می شود تا همۀ مهاجرین افغان، که از چندین دهه به این‌سو در پاکستان به سر می‌برند، به افغانستان برگردند.

سپرومنیم جی شنکر وزیر خارجۀ هند هم خواستار برقراری صلح در افغانستان شد و گفت که سرمایه‌گذاری هند در افغانستان نشان می‌دهد که کشورش خواهان افغانستان مرفه و مترقی است.

براساس اجندای نشر شده از مراسم مقدماتی گفت‌وگوها، از جمع همسایه‌های افغانستان، ایران و تاجیکستان در این مراسم نکرده اند.

تا هنوز دلیل عدم حضور این دو کشور روشن نشده.

۱۴:۲۴ ۲۲.۶.۱۳۹۹

ضمیرکابلوف: امیدواریم مذاکرات قطر آغاز برقراری صلح در افغانستان باشد

ضمیرکابلوف نمایندۀ خاص روسیه برای افغانستان
ضمیرکابلوف نمایندۀ خاص روسیه برای افغانستان

ابراز امیدواری کرده که مذاکرات جاری میان دولت افغانستان و طالبان در قطر، آغاز برقراری صلح در سرتاسر افغانستان باشد.

کابلوف که در مذاکرات بین افغان‌ها به عنوان ناظر شرکت کرده امروز به رادیو آزادی گفت: "امیدواری ما اینست که این مراسم تنها به عنوان یک مراسم باقی نماند بلکه آغاز برقراری صلح و آشتی در سرتاسر افغانستان باشد."

پیش از این روسیه در ماه فبروری ۲۰۱۹ میزبان گفت‌وگوها میان نماینده‌های طالبان و چهره‌های سیاسی به شمول حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان بود، اما در آن گفت‌وگوها نمایندۀ حکومت افغانستان حضور نداشت.

در مذاکرات بین افغان‌ها در قطر، ده‌ها دیپلومات از کشورهای مختلف و نماینده‌های اداره‌های بین‌المللی به گونه‌ای حضوری و یا هم از راه دور اشتراک کرده اند.

۱۳:۴۱ ۲۲.۶.۱۳۹۹
افتتاح مراسم رسمی گفت‌وگوهای صلح در قطر
افتتاح مراسم رسمی گفت‌وگوهای صلح در قطر

شماری از نهادهای فعال در زمینه صلح در افغانستان می‌گویند که افغانها باید از فرصت به میان آمده در بخش صلح استفاده درست کنند.

همزمان با افتتاح مراسم رسمی گفت‌وگوهای صلح در قطر، شماری از نهادهای فعال در بخش صلح از تیم‌های مذاکراتی حکومت و طالبان می‌خواهند که این گفت‌وگوها را به‌گونه درست به پیش ببرند.

یاسر احمدزی، رئیس انستیتوت صلح افغانستان می‌گوید که افغانها در مورد صلح به اجماع جهانی دست یافته‌اند و باید از آن مدیریت درست صورت گیرد.

یاسر احمدزی

آقای احمدزی تاکید می‌کند که روند صلح تا حالا پیشرفت خوبی داشته و نیاز است که پس از این نیز از این فرصت طلایی استفاده خوب شود.

او می‌افزاید: "این مذاکرات یک چانس طلائی برای هردو طرف است و از آن باید برای صلح افغانستان استفاده کنند. در غیر آن فکر نمی‌کنم که این‌گونه فرصت به گروه طالبان و حکومت در مورد صلح فراهم شود. آرزو داریم که هردو طرف در گفت‌وگوها از خودگذری نشان دهند."

امریکا و گروه طالبان پس از حدود دو سال گفت‌وگو، نزدیک به ۷ ماه پیش در ۲۹ ماه فبروری توافقنامه صلح را امضا کردند که بر اساس آن نیروهای خارجی این کشور را ترک می‌کنند و گفت‌وگوهای صلح باید آغاز شود.

اما طالبان با درخواست مکرر حکومت افغانستان و کشورهای جهان، از آن زمان تا حالا به آتش‌بس دایمی تن نداده‌اند و تاکید کرده‌اند که در این باره در گفت‌وگوهای صلح بحث خواهد شد.

اقبال خیبر، مسئول حرکت مردمی صلح روز شنبه به رادیو آزادی گفت که اولین خواست شهروندان افغانستان تامین آتش‌بس است و در مذاکرات صلح هرچه زودتر باید در این مورد توافق شود.

آرشیف، کاروان حرکت مردمی صلح

آقای خیبر افزود: "بدون آتش‌بس مشکل افغانستان حل نمی‌شود. اول باید آتش‌بس صورت گیرد بعد از آن اگر گفت‌وگوها سال‌ها دوام کند نگران‌کننده نخواهد بود. این بسیار مهم است که در قرا و قصبات انسان‌کشی و خونریزی توقف یابد."

در همین حال شماری از نهادهای فعال در زمینه صلح می‌گویند که در گفت‌وگوهای صلح باید به خواست‌های قربانیان جنگ نیز توجه شود.

حکمت‌الله اعظمی معاون انستیتوت صلح افغانستان به رادیو آزادی گفت که مردم امیدوار هستند که تیم‌های مذاکره‌کننده حکومت و گروه طالبان هرچه زودتر به توافقی که سبب قطع جنگ در این کشور شود، دست یابند.

حکمت الله اعظمی

آقای اعظمی می‌گوید که صلح و ثبات در افغانستان می‌تواند از فعالیت گروه‌های تروریستی در این کشور جلوگیری کند.

او می‌افزاید: "با موفقیت گفت‌وگوهای صلح، افغانها میتوانند به گونه مشترک در برابر گروههای تروریستی خارجی عمل کنند و تهدیدهای که از سوی آنها به افغانها متوجه است، نقطه پایان گذارند."

مراسم رسمی گفت‌وگوهای صلح امروز در دوحه پایتخت قطر با ، ملا عبدالغنی برادر رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر و مایک پمپیو وزیر خارجه امریکا برگزار شد.

سخنرانی عبدالله عبدالله رئیس شورای عالی مصالحه ملی در قطر

قرار است که اولین نشست میان تیم‌های مذاکراتی حکومت و گروه طالبان روز دوشنبه در قطر آغاز شود. هیئت مذاکره‌کننده حکومت افغانستان گفته که آتش‌بس اولین موضوع مورد بحث با هیئت گروه طالبان خواهد بود.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG