لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۸ ميزان ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۰۲

فعالان سیاسی و مدنی هرات: صلح نباید به یک پروژه مبدل شود


همایش فعالان سیاسی و مدنی ولایت هرات
همایش فعالان سیاسی و مدنی ولایت هرات

شاهپور صابر

شماری از فعالان سیاسی و مدنی ولایت هرات، در یک همایش تاکید دارند که مذاکرات صلح نباید از یک روند به یک پروژه مبدل شود.

این فعالان هشدار می‌دهند که شتاب در مذاکرات صلح و دید پروژه ای به آن، باعث کاهش اعتماد مردم افغانستان به ختم جنگ خواهد شد. آنان بر حفظ حقوق شهروندی و نظام جمهوری اسلامی در میز مذاکره با طالبان تاکید کرده‌اند.

همزمان با این، نمایشگاه آثار میناتوری با محتوای صلح از یک هنرمند جوان برگزار شده است.

این جوان می‌گوید: "من میناتوریست هستم و در تمام آثار خود تلاش و کوشش می‌کنم که پیام صلح را به جامعه کنونی برسانم.

پریسا ناگان، یکی از میناتوریست‌های جوان ولایت هرات است. او ۳۰ اثر میناتوری خود را در یک همایش تحت نام «صلح پروژه نیست» به نمایش گذاشته است.

پریسا ناگان، یکی از میناتوریست‌های جوان ولایت هرات
پریسا ناگان، یکی از میناتوریست‌های جوان ولایت هرات

او رویای تأمین صلح در افغانستان را در سر می پرواند و از دریچه هنر برای ختم جنگ تلاش می‌کند.

"در کل ۳۰ اثر هست که در طول سه سال من کار کردم. محتوای آثار من ارتباط جامعه کنونی با هنر خواستم نمایش بدم و در حاشیه صلح است."

نهاد موسوم به "نسل نوین" در نمایندگی‌هایش در سطح افغانستان دیدگاه شهروندان این کشور را در مورد مذاکرات صلح جویا می‌شود. این نهاد در سال ۲۰۱۵ در افغانستان تاسیس شده است.

شماری از باشندگان هرات به شمول فعالان سیاسی، مدنی و استادان پوهنتون در همایش این نهاد تحت نام "صلح پروژه نیست" شرکت کرده‌اند.

نبیل فقیریار، مسئول نهاد "نسل نوین" در هرات تاکید دارد که نباید روند صلح به یک پروژه مبدل شود و این کار باعث کاهش اعتماد مردم به مذاکرات صلح خواهد شد.

نبیل فقیریار، مسئول نهاد نسل نوین
نبیل فقیریار، مسئول نهاد نسل نوین

آقای نبیل می‌گوید: "نظرات آنها جمع شود و توحید بشود و فرستاده شود به کابل که باز با وزارت صلح و سایر نهادهای ذی‌ربط در جریان بگذارند که هر چی محکم‌تر این روند صلح به اتمام برسد و ما به صلح دست پیدا کنیم و از پروژه شدن موضوع خودداری شود."

قرار هست که مذاکرات بین افغانان در دوحه کشور قطر برگزار شود. عبدالقادر رحیمی، رئیس کمیسیون حقوق بشر در غرب افغانستان از حقوق شهروندی به عنوان خطوط سرخ در این مذاکرات یاد می‌کند.

او می‌گوید: "برای ما خط سرخ قسمت از قانون اساسی ما هست که حقوق اتباع تعریف می‌کند و باید طرفین مذاکره به این احترام بگذارند."

هر چند امیدواری‌ها برای آغاز مذاکرات بین افغانان بیشتر از هر زمانی هست، اما شهروندان افغانستان از افزایش حملات طالبان بالای نیروهای افغان نگران هستند. این در حالی است که نیروهای افغان در حالت "دفاع فعال" قرار دارند. تاکید شهروندان افغان اعلام آتش بس و یا حداقل کاهش خشونت‌ها در جریان مذاکرات بین افغانان است.

XS
SM
MD
LG