لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۲۶ سنبله ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۴۴

بی سرنوشتی شماری از محصلان پس از لغو جواز چند رشته تحصیلی


محصلان موسسه تحصیلی طبی اساس
محصلان موسسه تحصیلی طبی اساس

با لغو مجوز فعالیت چند رشته تحصیلی شش مؤسسه تحصیلات عالی در افغانستان، صدها محصل بی‌سرنوشت شده‌اند.

این محصلان می‌گویند، هیچ مرجعی در مورد تعیین سرنوشت آن‌ها پاسخگو نیست، نه مسئولان این مرکزهای تحصیلی و نه وزارت تحصیلات عالی.

به گفته مقام‌های وزارت تحصیلات عالی، تصمیم لغو رشته علوم طبی این شش موسسه تحصیلات عالی دو سال پیش در جلسه کابینه اتخاذ شده بود.

محمدافضل محصل سال پنجم سمستر نهم رشته طب مؤسسه تحصیلات عالی اساس می‌گوید، با گذشت دو سال از لغو این مؤسسه هنوز نتوانسته سرنوشت خود را تعیین کند.

افضل به رادیو آزادی گفت، در این مدت بارها به وزارت تحصیلات عالی و این مرکز تحصیلی مراجعه کرده، اما به نتیجه نرسیده است.

آرشیف، صنف درسی موسسه تحصیلی طبی اساس
آرشیف، صنف درسی موسسه تحصیلی طبی اساس

افضل گفت: "زمستان سال گذشته مکمل به وزارت رفتم. وزارت می‌گوید نمرات دو سمستر اخیر از سوی پوهنتون‌تان در این وزارت ثبت نیست. نتایج‌تان را نفرستاده. شما را مانند یک گروگان گرفته است. وزارت می‌گوید، اگر نمرات‌تان می‌بود، ما خود شما را تبدیل می‌کردیم. حالا ما در بی‌سرنوشتی قرار داریم. نه وزارت ما را تبدیل می‌کند و نه پوهنتون."

افضل می‌گوید، زمانی که وزارت تحصیلات عالی جواز فعالیت رشته‌های طبی این شش موسسه تحصیلی را لغو کرد، باید دروازه‌هایش را هم مسدود می‌کرد، چرا که به گفته او هنوز هم رشته‌های لغو شده در این موسسات تحصیلی فعال است.

نجیب‌الله ضمیری، محصل سمستر هشتم طب دندان موسسه تحصیلات عالی شفا می‌گوید: "در هر شعبه وزارت تحصیلات عالی محصلین پوهنتون شفا دیده می‌شوند. وزارت به ما گفت که خود را تبدیل کنید، اما نمرات دو سال اخیر ما در وزارت ثبت نیست. در هر پوهنتون دیگر هم که رفتیم، چون نمرات نداشتیم و پوهنتون ما هم اجازه تبدیلی نمی‌دهد، بالاخره سرنوشت ما چه می‌شود؟"

دو سال پیش کابینه حکومت افغانستان مجوز فعالیت رشته‌های علوم طبی مؤسسه تحصیلات عالی خصوصی ترکستان در بلخ، اراکوزیا در هلمند، عاطفی در هرات، کابورا، اساس و شفا در کابل را لغو کرد.

رادیو آزادی توانست با یک مسئول یکی از این موسسات تحصیلی تماس بگیرد.

سحر یعقوبی، مسئول بخش مالی مؤسسه تحصیلات عالی اساس گفت: "مشکل پوهنتون حل شده. دل محصلین جمع شده. دولت زمانی که می‌گوید یک نهاد بسته می‌شود، باید سه بار ارزیابی کند، نه این که یک بار بیایند و بعد آن را به فهرست سیاه بیندازند. به کدام دلیل این پوهنتون را در جمع بلک لیست انداخته وزارت؟"

حالا حنیف فرزان معاون سخنگوی وزارت تحصیلات عالی می‌گوید، شمار این محصلان به ۷۰۰ نفر می‌رسد و شماری از آن‌ها به موسسات تحصیلی دیگر تبدیل شده‌اند.

حنیف فرزان، معاون سخنگوی وزارت تحصیلات عالی
حنیف فرزان، معاون سخنگوی وزارت تحصیلات عالی

آقای فرزان می‌گوید: "این شش موسسه تحصیلات عالی طبی خصوصی از سوی کمیته موظف ارزیابی‌کننده وزارت تحصیلات عالی بسیار زیاد ضعیف تشخیص شدند. از نگاه کیفیت علمی عرضه خدمات وضعیت مناسب و پاسخگویی برای رشته‌های مربوطه را نداشتند."

آقای فرزان می‌گوید، کسانی که قبل از سال ۱۳۹۷ از این موسسات فارغ‌التحصیل شده‌اند مدارک‌شان اعتبار دارد، اما بعد از آن اعتبار ندارد.

به گفته مسئولان اتحادیه پوهنتون‌های خصوصی، در افغانستان ۱۳۱ موسسه تحصیلات عالی خصوصی با بیش از ۲۰۰ هزار محصل فعالیت دارند.

XS
SM
MD
LG