لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱۸ سرطان ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۳۱

نگرانی‌ها در پیوند به تضعیف شدن نقش افغانستان در گفت‌وگوهای صلح


آرشیف، نشست نمایندگان سیاسی گروه طالبان و زلمی خلیل‌زاد نمانیده ویژه امریکا در قطر
آرشیف، نشست نمایندگان سیاسی گروه طالبان و زلمی خلیل‌زاد نمانیده ویژه امریکا در قطر

برخی از اعضای شورای عالی مصالحه ملی می‌گویند، اگر سلام رحیمی نمایندۀ ویژۀ رئیس جمهور در امور صلح به رئیس جمهور پاسخگو باشد، نقش افغانستان در گفت‌وگوهای صلح تضعیف خواهد شد.

به دنبال نشر فهرست اعضای شورای عالی مصالحه ملی از سوی ریاست جمهوری، ناوقت دیروز محمد اشرف غنی در فرمانی، سلام رحیمی وزیر کنونی دولت در امور صلح را به‌عنوان نماینده خاص رئیس جمهور در امور صلح، منصوب کرد.

آقای رحیمی در عین حال، به‌عنوان معاون رئیس شورای عالی مصالحه ملی نیز منصوب است.

این گزینش با واکنش‌ها در درون شورای عالی مصالحه روبرو شده است.

محمد اسماعیل خان از اعضای این شورا می‌گوید، اگر آقای رحیمی به‌عنوان نمایندۀ ویژۀ رئیس جمهور در امور صلح، نهاد و دفتر جداگانه داشته باشد، کار و فعالیت‌هایش با شورای عالی مصالحه در تضاد قرار خواهد گرفت.

به گفتۀ او، اختلاف میان شورای عالی مصالحه و نمایندۀ ویژۀ رئیس جمهور در امور صلح، نقش افغانستان را در گفت‌وگوهای صلح با طالبان تضعیف خواهد کرد.

آقای اسماعیل خان افزود: "امیدوارم که صلاحیت کلی به دست سلام رحیمی نباشد، آقای رحیمی نماینده خاص رئیس جمهور در شورای عالی مصالحه باشد نه به‌عنوان رئیس کل پروسه صلح، اگر رحیمی تنها به رئیس جمهور جوابگو باشد مشکلاتی ایجاد خواهد شد."

تماس خبرنگار رادیو آزادی در این باره با صدیق صدیقی سخنگوی رئیس جمهور و مجیب رحیمی سخنگوی شورای عالی مصالحه ملی برقرار شد، اما آن‌ها در این باره اظهار نظر نکردند.

حاجی دین محمد از اعضای دیگر شورای عالی مصالحۀ ملی از گزینش سلام رحیمی به‌عنوان نمایندۀ ویژۀ رئیس جمهور در امور صلح برداشت دیگری دارد.

حاجی دین محمد
حاجی دین محمد

او می‌گوید، آقای رحیمی نمایندۀ رئیس جمهور در شورای عالی مصالحه است و در روند صلح عبدالله عبدالله را کمک خواهد کرد.

او افزود: "نهاد دیگری نخواهد بود، سلام رحیمی در لیست معاونان عبدالله است و از رئیس جمهور در این شورا نمایندگی می‌کند."

سوال این‌جاست که گزینش نمایندۀ ویژۀ رئیس جمهور در امور صلح به معنای چیست؟

حکمت اعظمی معاون مرکز مطالعات صلح و خشونت در این باره به رادیو آزادی گفت: "ایجاد نهادهای موازی یک برنامه بسیار ناکام بود، رئیس جمهور غنی در برنامه صلح می‌خواهد تا افراد نزدیک به خود و مورد اعتماد خود را وارد پروسه صلح کند."

این در حالی است که حامد کرزی یکی از اعضای شورای عالی مصالحۀ ملی نیز با پخش یک اعلامیه، حضور خود را در این شورا نپذیرفته است.

آقای کرزی اما گفته است که از تلاش‌های صلح حمایت می‌کند و در این راستا، به عنوان یک "شهروند" نقش ایفا خواهد کرد.

XS
SM
MD
LG