لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۳۹

شکایت افغان‌ها از بی‌برقی در پایتخت و ولایات


با وجود گرمی هوا باشندگان پایتخت می‌گویند که برق منظم ندارند. آن‌ها می‌گویند که از این بابت با مشکلاتی روبرو اند.

اما تنها در کابل نه، بلکه در دیگر ولایت‌ها نیز برق منظم و دوامدار وجود ندارد.

عطالله و ایمل دو باشنده کابل به رادیو آزادی چنین گفتند: "در دکان خود روزانه دو ساعت برق داریم. شب که خانه می‌روم در خانه هم چهار ساعت برق است. صبح که از خواب بلند می‌شویم برق نمی‌باشد."

"خواست ما از حکومت این است که یک برنامه منظم برای پرچاوی برق داشته باشد. هر زمانی که شرکت برشنا خواسته باشد برق را قطع می‌کند، این برای ما مشکل ساز است. ما در نزدیک ارگ ریاست جمهوری زندگی می‌کنیم اما برق منظم نداریم."

مشکل کمبود برق تنها در کابل نیست. برخی باشندگان ولایت‌های شرقی و شمالی نیز می‌گویند، آن‌ها هنوز برق منظم ندارند.

عبدالله باشنده ولایت پکتیکا گفت: "به دلیل نبود برق در پکتیکا مشکلاتی برای مردم به میان آمده، مشکل زیاد برای تجار به میان آمده. شرنه مرکز پیکتیکا از طرف شب تاریک است. امیدوارم به ما دولت برق بدهد."

عبدالکریم از باشندگان ولسوالی تاله و برفک در ولایت بغلان در شمالشرق افغانستان نیز می‌گوید، مردم در این ولسوالی هیچ برق ندارند: "در ولسوالی تاله و برفک هیچ برق وجود ندارد. برق یک نعمت خدا و یک وسیله روشنایی است که مردم ما از آن بی‌بهره اند."

ریاست برق افغانستان "برشنا" کاستی‌ها در این باره را می‌پذیرد، اما برای حل آن تاکید می‌کند.

وحیدالله توحیدی
وحیدالله توحیدی

وحیدالله توحیدی سخنگوی برشنا به رادیو آزادی گفت، به زودی برای حل این مشکل در تمام کابل سیستم برق آفتابی عملی خواهد شد: "در کوتاه مدت موضوع توزیع سولر‌ها است و در درازمدت پروژه انتقال ۲ هزار میگاوات برق از ازبیکستان و تاجیکستان است که کار‌های آن تقریباً ۹۰ درصد پیش رفته است. در مورد برق تاجیکستان کار‌ها در ولسوالی پغمان جریان دارد. در خواجه الوان پلخمری نیز کار‌ها تقریباً در حال پایان یافتن است."

به گفته وی، با رسیدن برق تاجیکستان و ازبیکستان مشکل کمبود برق در کابل و برخی ولایت‌ها حل خواهد شد.

این در حالی است که روز چهارشنبه امام علی رحمان رئیس جمهور تاجیکستان در منطقه‌ی سرحدی این کشور آمد و از طریق بلندگو به باشندگان جانب افغانستان در ولایت بدخشان وعده سپرد که در کنار برخی مشکلات دیگر در باره موضوع برق نیز همکاری خواهد کرد.

رادیو آزادی تلاش کرد در باره‌ی این وعده‌ی آقای رحمان با وزارت خارجه افغانستان صحبت کند، اما سخنگوی این وزارت اظهار نظر نکرد.

قابل یاد آوری است که بر بنیاد قرارداد پروژ‌ه‌ی کاسا یک‌هزار، قرار است ۱۳۰۰ میگاوات برق از تاجیکستان و قرغیزستان به افغانستان و پاکستان بیاید. بر بنیاد این پروژه قرار است ۳۰۰ میگاوات از طریق قرغیزستان و تاجیکستان به افغانستان و ۱۰۰۰ میگاوات به پاکستان انتقال یابد.

به گفته مسئولان در ریاست برق برشنا، این کشور به ۱۴۰۰ میگاوات برق نیاز دارد، اما در حال حاضر تنها ۷۵۰ میگاروات می‌تواند تامین کند.

در این میان کابل پایتخت افغانستان در تابستان و زمستان به ۷۰۰ میگاوات برق ضرورت دارد و در حال حاضر این شهر تنها ۴۵۰ میگاوات در اختیار دارد.

XS
SM
MD
LG