وزارت صحت عامه افغانستان از ثبت سه مورد جدید ابتلا به بیماری فلج کودکان در ولایات جنوبی این کشور خبر داده است.
دستگیر نظری، رئیس اداره واکسیناسیون این وزارت روز چهارشنبه به رادیو آزادی گفت که دو مورد در ولایت هلمند و یک مورد دیگر در ولایت کندهار ثبت شده است.
او افزود: "دلیل عمده افزایش واقعات مثبت پولیو در سال۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹ عدم کمپاینها بخاطر شیوع ویروس کرونا در چند ماه اخیر و قبل از آن عدم اجازه مخالفین مسلح دولت بخاطر تطبیق واکسین پولیو در نقاط ناامن کشور بوده. ما قبل از گسترش ویروس کرونا برای ۱۸ ماه متواتر اجازه کمپاین سرتاسری و خانهبهخانه در نقاط مختلف کشور نداشتیم. تنها برای ما اجازه تطبیق واکسین در کلنیکها یا در مساجد داده شده بود که به هیچ صورت ما نمیتوانیم به حد اکثر سطح پوشش خود برسیم."
اما گروه طالبان ادعا میکنند که کارمندان برنامه واکسیناسیون فلج کودکان در مناطق تحت کنترول این گروه اطلاعات استخباراتی جمعآوری میکردند و به همین دلیل، کمپاین خانهبهخانه را متوقف کرد.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی این گروه به رادیو آزادی گفت: "در حال حاضر اجازه اجرای واکسیناسیون فلج کودکان در مناطق تحت کنترول این گروه داده میشود، به شرطی که شرایط این گروه را که به گفته او، در گذشته برسر آنها تفاهم شده، رعایت شود."
او درباره این شرایط توضیح نداد.
در همین حال، دفتر حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) که دولت افغانستان را در اجرای برنامه واکسیناسیون کمک میکند، میگوید در بیستم ماه جاری میلادی کمپاین واکسین در برخی ولایات شرقی دوباره آغاز میشود.
سید کمال شاه، مسئول روابط برنامه فلج کودکان یونیسف به رادیو آزادی گفت: "مسئولین این برنامهها تلاش میکنند تا کمپاینها را دوباره آغاز کنند. از ماه جولای پس آغاز میشود. از ۲۰ جولای در سه ولایت ننگرهار، کنر و لغمان تطبیق خواهد شد."
مقامهای وزارت صحت میگویند یکی دیگر از دلایل عدم اجرای واکسیناسیون، شیوع ویروس کرونا بوده است. به گفته آنها، در ماههای آخر سال ۲۰۱۹ و ماههای اول، بیش از پنج میلیون کودک به دلیل ناامنی و شیوع ویروس از دریافت واکسین بازماندند.
همچنین دستگیر نظری، رئیس برنامه واکسیناسیون این وزارت میگوید ایمنی در برابر این ویروس بین نوزادان و کودکان زیر ۵ سال هم پایین آمده و این امر باعث افزایش موارد ابتلا به این بیماری شده است.
به گفته مقامهای وزارت صحت با ثبت سه مورد تازه، شمار کل موارد ابتلا به این بیماری در سال جاری میلادی به ۲۶ مورد رسیده است. در سال ۲۰۱۹ این آمار۲۹ و در سال ۲۰۱۸ این آمار ۲۱ بود.