لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۱۰ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۰۰

پامپیو: بر طالبان فشار وارد می‌کنیم تا به 'تعهدات توافقنامه' متعهد باقی بمانند


مایک پامپیو، وزیر خارجۀ امریکا
مایک پامپیو، وزیر خارجۀ امریکا

تأکید مقام‌های امریکایی بر کاهش خشونت‌ها و تأمین صلح در افغانستان.

مایک پامپیو، وزیر خارجۀ امریکا در توییتر خود نوشته که در گفت‌وگوی روز دوشنبه خود با سران طالبان تأکید کرده است که طالبان باید به "تعهداتی که در توافقنامۀ هر دو طرف" کرده‌اند، پای‌بند بمانند و بر ضد امریکا هیچ تهدیدی ایجاد نکنند.

از سوی دیگر زلمی خلیل‌زاد، نمایندۀ ویژۀ امریکا برای صلح افغانستان در توییتی در بارۀ سفرش به کشورهای منطقه توضیح داده که به وزیران خارجۀ ۵ کشور آسیای میانه گفته اند که "افغانستان آرام و ثبات" برای صلح، امنیت و ترقی در آسیای میانه و منطقه مهم است؛ یک آسیای میانه که دولت‌های بااقتدار و مستقل ایجاد می‌کنند و کار با افغانستان برای اتصال جنوب آسیا به نفع منطقه و ایالات متحده خواهد بود.

آقای خلیل‌زاد همچنین نوشته است که در تاشکند با وزیران خارجۀ جمهوری قرغیزستان، قزاقستان، تاجیکستان و ترکمنستان روی موضوع سرمایه‌گذاری و توسعۀ منطقه صحبت کرده است.

این در حالی است که تلاش‌های داخلی و بیرونی برای صلح افغانستان ادامه دارد.

وزارت دولت در امور صلح افغانستان می‌گوید تمام آمادگی‌ها برای گفت‌وگو با طالبان گرفته شده است.

ناجیه انوری، سخنگوی این وزارت در این مورد به رادیوی آزادی گفت: "تیم مذاکرات جمهوری اسلامی افغانستان آمادگی کامل برای مذاکرات دارد، قرار است که محل مذاکرات قطر باشد، اما باز هم هماهنگی میان هر دو طرف در بارۀ زمان، مکان و دیگر موضوعات مذاکرات ادامه دارد."

ناجیه انوری، ناجیه انوری، سخنگوی وزارت دولت در امور صلح افغانستان
ناجیه انوری، ناجیه انوری، سخنگوی وزارت دولت در امور صلح افغانستان

تا به حال در پیوند به تلاش‌های صلح بیش از ۳ هزار زندانی طالبان از سوی دولت و حدود ۷۰۰ زندانی دولت از سوی این گروه از بند رها شده اند.

از سوی دیگر طالبان می‌گوید که این گروه متعهد به تهداتش است.

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی این گروه به رادیوی آزادی گفت که امریکا از زمان امضای توافقنامۀ صلح دوحه تا به حال در سطح پایینی از این توافقنامه سرباز زده است.

آقای مجاهد می‌گوید طالبان برای مذاکرات صلح میان افغانان آمادگی کامل دارند، اما در نخست باید روند رهایی زندانیان تکمیل شود.

با این وجود اقبال خیبر، رئیس حرکت مردمی صلح می‌گوید تا زمانی که میانجی‌گری میان هر دو طرف صورت نگیرد، آغاز زودهنگام مذاکرات دشوار خواهد بود.

آرشیف، کاروان حرکت مردمی صلح
آرشیف، کاروان حرکت مردمی صلح

آقای خیبر می‌افزاید: "میکانیزم جاری برای مذاکرات بین‌ افغانان نادرست است، تا زمانی که یک تیم میانجی به میان نیاید، چه تضمینی وجود دارد که دو گروه جنگی به گفت‌وگو آماده شوند؟ پیشنهاد ما این است که یک کمیتۀ مشترک از سازمان ملل و مردم افغانستان ایجاد شود تا از این روند نظارت کند."

آقای خیبر گفت اگر چنین اقدامی صورت گیرد، دو طرف پاسخ‌گو خواهند بود و مذاکرات بین طالبان و حکومت افغانستان منجر به نتیجه مثبتی می‌شود که می‌تواند منجر به صلح پایدار شود.

XS
SM
MD
LG