زنگ خطر در ایالات متحده بار دیگر از موارد مثبت ویروس کرونا به صدا در آمده است.
آمار تازۀ پوهنتون جانز هاپکنز نشان میدهد که تنها در ۲۴ ساعت روز دوشنبه (۲۹ جون) حداقل ۴۲ هزار مورد مثبت این ویروس در ایالات متحده ثبت شدهاست.
مقامها میگویند، نا دیده گرفتن توصیههای صحی از جانب شماری از مردم و گشایش دوبارۀ برخی کسبوکارها؛ از جمله رستورانها، میخانهها و سایر مکانهای عمومی، شمار مبتلایان 'کووید-۱۹' در امریکا را افزایش دادهاست.
مقامهای امریکایی میگویند، اکثر مردم به توصیههای صحی از جمله پوشیدن ماسک و رعایت فاصلههای جسمی گوش نمیدهند.
انتونی فاوچی متخصص ارشد بیماریهای عفونی ایالات متحده میگوید، طی دو هفتۀ اخیر نادیده گرفتن تدابیر صحی از سوی شماری از مردم و بازگشایی برخی کسبوکارها، شمار مبتلایان 'کووید-۱۹' را افزایش داده است.
انتظار میرود داکتر فاوچی که عضو ارشد گروه عملیاتی قصر سفید برای مبارزه با ویروس کرونا است، امروز (۳۰ جون) به سنای ایالات متحده در مورد بازگشت مردم به کار و مکتب معلومات دهد.
بسیاری از موارد مثبت تازۀ ویروس کرونا در ایالتهای جنوبی و غربی امریکا ثبت شدهاند.
به عنوان اقدامهای پیشگیرانه، والی ایالت آریزونا به بستن رستورانها و میخانهها برای ۳۰ روز آینده دستور داده است.
اقدام مشابه از سوم جولای در تگزاس و فلوریدا هم برای یک هفته اتخاذ خواهد شد.
در چندین ایالت، از مردم خواسته شده که در محلهای عمومی، ماسک بپوشند و فاصلههای جسمی را رعایت کنند.
بر اساس آمار پوهنتون جانز هاپکنز، ایالات متحده با ثبت نزدیک به ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار مورد مثبت ویروس کرونا، بیشترین زیان این ویروس را متحمل شدهاست.
شمار مرگومیر در ایالات متحده هم از مرز ۱۲۶ هزار تن گذشته است. بیش از ۷۰۵ هزار تن پس از ابتلا به 'کووید-۱۹' در آنجا دوباره شفا یافتهاند.
در این میان، سازمان صحی جهان هشدار داده که ویروس کرونا به زودی نابود نخواهد شد.
تدروس ادهانوم گبریاسوس رئیس این سازمان روز دوشنبه (۲۹ جون) گفت که برخی پیشرفتها برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا صورت گرفته، اما افزود که همهگیری آن رو به افزایش است.
بهگفتۀ رئیس سازمان صحی جهان، در ماههای پیشرو به تحمل پذیری، حوصلهمندی، تواضع و سخاوت بیشتر مردم نیاز است.
بر اساس آمار پوهنتون جانز هاپکنز، شمار مبتلایان ویروس کرونا در جهان از مرز ۱۰ میلیون تن گذشته و آمار مرگومیر هم بیش از ۵۰۰ هزار تن شدهاست.
امروز درست شش ماه از ثبت نخستین مورد 'کووید-۱۹' از سوی سازمان صحی جهان گذشت. این سازمان پس از دریافت گزارشها از شیوع یک ویروس ناشناخته در ووهان چین، در ۳۰ دسمبر سال گذشته، نخستین مورد 'کووید-۱۹' را ثبت کرده بود.