- دهیل
روزنامهٔ دهیل در مقالهٔ مینویسد، دونالد ترمپ رئیس جمهوری امریکا انکار کرد که گویا بر سر کشتن نظامیان امریکایی در افغانستان انعام گذاشته شده بود.
این موضوع را اصلاً روزنامه نیویارک تایمز مطرح کرد.
نیویارک تایمز روز جمعه به نقل از منابع استخباراتی گفته بود که یک گروه استخباراتی روسیه سال قبل به جنگجویان طالبان به خاطر کشتن نیروهای نظامی امریکا و ناتو به طور انعام پول پیشنهاد کرده بود.
جنگجویان طالبان پس از آن قسمتی از پول انعام را بدست می آوردند که عملیات را موفقانه انجام میدادند.
اما این موضوع مشخص نیست که از جمع ۲۰ نظامی امریکایی کشته شدهٔ سال پیش، کدام یک با این عملیات روسیه ارتباط داشته و کدام یک نه.
مسئله جنجالی در این گزارش این ادعا بود که ادارات استخباراتی امریکا از این موضوع به رئیس جمهور دونالد ترمپ معلومات داده و جو بایدن رقیب انتخاباتی ترمپ به خاطر این موضوع انگشت انتقاد را به سوی او گذاشته که چرا در پاسخ آن دست به کدام اقدامی نزده است.
وزارت خارجه روسیه و طالبان این گزارش نیویارک تایمز را رد کرده اند. قصر سفید هم صبح دیروز یکشنبه موضوع را رد کرد.
روزنامهٔ دهیل میگوید، رئیس جمهور ترمپ همچنان گزارشی را رد کرد که گویا روسیه بر سر کشتن هر یک نظامیان امریکایی انعام را در نظر گرفته است.
روزنامهٔ دهیل همچنان از قول دونالد ترمپ نوشته است که از نیویارک تایمز خواسته منبع را افشأ کند.
نیویارک تایمز تنها گفته که ماموران استخبارات این موضوع را به آنها معلومات داده است.
در کنار ترمپ، مایک پنس معاون او هم این گزارش را رد کرده است.
او در تويتی نوشته که در بارهٔ حملات روسها بر نظامیان آنها در افغانستان نه کسی چیزی گفته و نه کسی در این مورد با او چیزی را شریک ساخته است.
به گفتهٔ پنس هیچ اداره مانند حکومت ترمپ در برابر روسها چنین موقف سختگیرانه نداشته است.
سخنگوی قصر سفید هم روز شنبه این گزارش نیویارک تایمز را رد کرده بود.
- ریلیف ویب
نشریه اداره هماهنگی کمکهای بشری سازمان ملل متحد در افغانستان بنام ریلیف ویب برای جلوگیری از بیماری کووید-۱۹بر کمپاینهای آگاهی عامه تمرکز کرده، می نویسد: دو برنامهٔ بزرگ انکشافی در بارهٔ سفارشهای صحی برای مبارزه با بیماری کووید-۱۹ در افغانستان در نظر گرفته شده و برای هزاران روستا و مناطق شهری به پیش برده میشود.
به نوشتهٔ نشریه ریلیف ویب کمپاین آگاهی عامه از یکسو، کمک میکند که معلوماتهای نادرست در ارتباط به ویروس کرونا رد شود و از سوی دیگر توجه مردم را به تدابیر احتیاطی مانند، شستن دستان با صابون، پوشیدن ماسک و رعایت فاصلهٔ فزیکی بیشتر جلب کند.
نشریه ادارهٔ هماهنگی کمکهای بشری سازمان ملل متحد در افغانستان در ادامه این مقالهٔ خود مینویسد، در برخی از ولایاتی که زنان در این کمپاینها اشتراک کرده اند، در اجتماعشان به دوختن ماسک پرداخته و به این ترتیب در جلوگیری از همه گیری ویروس کرونا کمک کرده است.
نشریه مینویسد، در افغانستان که به خاطر شیوع ویروس کرونا سخت متضرر شده به طور مثال، سطح پائین سواد که دسترسی به معلومات را دشوار میسازد، نبود آب و حفظالصحه و همچنان سیستم ضعیف صحت عامه را به عنوان مشکلات یاد کرده که به خاطر آن این کشور نتوانسته جلو شیوع ویروس کرونا را بگیرد.