لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲۰ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۱۷

افغانستان

قربانیان 'انفجار امروز در کابل' کارمندان کمیسیون حقوق بشر بوده اند

ساختمان کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در کابل
ساختمان کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در کابل

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان می‌گوید قربانیان انفجار ماین امروز صبح در کابل کارمندان این کمیسیون بودند.

در یک اعلامیه این کمیسیون آمده است که این افراد، امروز صبح در منطقه احمدشاه بابا مینه در چهارراهی بت‌خاک در نتیجه انفجار ماین مقناطیسی کشته شدند.

ذبیح‌الله فرهنگ رئیس نشرات این کمیسیون می‌گوید: "این یک حمله تروریستی بود و دولت باید عاملین آن را به زودترین فرصت به پنجه قانون بسارد."

آقای فرهنگ می‌افزاید: "کمیسیون به دلیل از دست دادن این دو همکار سوگوار است و انتظار دارد که دولت افغانستان در قسمت شناسایی عاملین این حمله ددمنشانه و تامین عدالت بر آنها گام‌های اساسی، فوری و نتیجه‌بخش بردارد."

پولیس کابل می‌گوید افراد کشته شده یک زن و یک مرد بودند که در موتر حامل آنها ماین چسپکی جابه‌جا شده بود.

دفتر معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان یوناما و شارژدافیر سفارت امریکا در کابل این حمله را با شدت محکوم نموده و حملات بر حامیان حقوق بشر را یک عمل غیرقابل قبول و غیرقابل توجیه خوانده اند. سفارت پاکستان در کابل هم این حمله را بی‌رحمانه و بی‌مفهوم خوانده و تقبیح کرده است.

مسئولیت این حمله را تا حال کسی به عهده نگرفته است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

مرکز خبرنگاران افغانستان از جنوری تا جون امسال، ۱۴۰ مورد نقض آزادی رسانه‌ها و خبرنگاران را ثبت کرده است

آرشیف
آرشیف

مرکز خبرنگاران افغانستان می‌گوید که در شش ماه نخست سال ۲۰۲۵، حداقل ۱۴۰ مورد نقض آزادی رسانه‌ها و خبرنگاران در افغانستان را ثبت کرده است.

این مرکز جمعه ۱۱ جولای با نشر اعلامیه‌ای در ویب سایت خود گفته است که این ارقام حدود ۵۶ درصد افزایش را نسبت به مدت مشابه سال قبل نشان می‌دهد.

براساس اعلامیه، یکی از موارد برجسته نقض حقوق خبرنگاران در شش ماه اخیر، بازداشت دست کم ۲۰ خبرنگار است که بیشتر آنان به اتهام تبلیغات علیه طالبان از طریق همکاری با رسانه‌های بیرونی بازداشت شده‌اند.

این بازداشت‌ها به شکل موقت از چند ساعت تا چند روز و چند ماه بوده است.

همزمان مرکز خبرنگاران افغانستان گفته است که از ماه جنوری تا جون امسال، حکومت طالبان تلاش کرده تا بر مبنای قانون امر به معروف و نهی از منکر، نشر تصاویر زنده جان را ممنوع کرده، اطلاع رسانی تصویری به ویژه تلویزیون ها را بیشتر از پیش محدود کند.

طالبان پس از برگشت به قدرت در اگست ۲۰۲۱ محدودیت‌های سختگیرانه را بر رسانه‌ها و کارمندان رسانه‌ای در افغانستان وضع کردند که مورد انتقاد شدید نهاد‌های حامی رسانه‌ها قرار گرفته است.

امضای تفاهمنامه ساخت خط آهن هرات- تورغندی میان افغانستان و قزاقستان

 خط آهن افغانستان، آرشیف
خط آهن افغانستان، آرشیف

تفاهمنامه ساخت خط آهن هرات-تورغندی میان قزاقستان و افغانستان روزگذشته ۱۹ سرطان امضا شد.

وزارت داخله طالبان با نشر اعلامیه‌ای گفته است که این پروژه به هزینۀ ۵۰۰ میلیون دالر ساخته خواهد شد.

براساس این اعلامیه، این تفاهمنامه در دیدار ملا عبدالغنی برادر معاون اقتصادی رئیس الوزرای طالبان با مرات نورتلیف معاون صدراعظم و وزیر خارجه قزاقستان در کابل به امضا رسید.

دو طرف این تفاهمنامه را مهم خوانده اند.

همزمان خبرگزاری باختر تحت کنترول طالبان گزارش داده که امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه طالبان با آقای نورتلیف دیدار کرده و در مورد روابط دوجانبه، همکاری های اقتصادی و پروژه‌های ترانزیتی گفتگو کرده است.

جان باختن ۱۸ زائر افغان در مراسم امسال حج در عربستان سعودی

 همه ساله شماری از زائران حج به دلیل شدت گرمی جان می‌دهند یا هم بیمار می شوند.
همه ساله شماری از زائران حج به دلیل شدت گرمی جان می‌دهند یا هم بیمار می شوند.

وزارت ارشاد، حج و اوقاف طالبان از جان باختن ۱۸ حاجی افغان در جریان مراسم حج امسال خبر داده است.

این وزارت با پایان روند برگشت زائران افغان از عربستان سعودی، پنجشنبه ۱۹ سرطان گفت که در جریان مراسم حج امسال ۱۸ حاجی افغان عمدتاً به دلیل کهولت سن، بیماری یا حوادث ترافیکی جان‌های شان را از دست دادند.

پیش از این، وزارت ارشاد، حج و اوقاف طالبان گفته بود که امسال حدود ۳۰ هزار نفر از افغانستان برای شرکت در مراسم حج به عربستان سعودی رفته اند.

جاپان ۵ ملیون دالر برای تطبیق واکسین پولیو با افغانستان کمک کرد

جریان تطبیق واکسین بر یک کودک افغان - تصویر از آرشیف
جریان تطبیق واکسین بر یک کودک افغان - تصویر از آرشیف

حکومت جاپان پنج ملیون دالر را به صندوق بین المللی حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (UNICEF)  برای مبارزه با بیماری پولیو در افغانستان کمک کرده است.

در بیانیۀ که از سوی یونسف دیروز پنجشنبه، ۱۹ سرطان، نشر شد آمده است که این پول برای تطبیق واکسین بر حدود ۱۳ ملیون کودک، در ۳۲ ولایت افغانستان به مصرف خواهد رسید.

یونسف میگوید که افغانستان کشوریست که خدمات صحی برای کودکان در آن، در پایین ترین سطح قرار دارد.

به گفتۀ یونسف، پولیو یکی از عمده ترین مشکلات صحی کودکان در افغانستان است.

افغانستان هنوز یکی از کشور های معدود در جهان است که بیماری پولیو یا فلج کودکان در آن قربانی می‌گیرد.

کشته شدن یک سیاستمدار ارشد حزب عوامی نشنل در حمله مسلحانه در باجور پاکستان

مولانا خانزیب
مولانا خانزیب

پولیس و مسئولان صحی پاکستان می‌گویند افراد مسلح در منطقه‌ی باجور خیبر پختونخوا، مولانا خانزیب، عضو ارشد حزب عوامی نشنل و یکی از همراهانش را به ضرب مرمی کشتند و سه نفر دیگر را زخمی کردند.

محمد اسرار سخنگوی پولیس باجور به رادیو مشال بخش پاکستان رادیو آزادی روز پنجشنبه، ۱۹سرطان گفته که این رویداد زمانی رخ داد که خانزیب در حال سفر با موتر شخصی‌اش بود.

تاکنون کسی مسئولیت این حمله را نپذیرفته است.

حزب عوامی نشنل این حمله را به شدت محکوم کرده و سه روز ماتم اعلام کرده است.

مولانا خانزیب عضو کمیته مرکزی حزب عوامی نشنل و رئیس شاخه‌ی علمای دینی این حزب بود. او سال‌ها در باجور پاکستان برای مبارزه با ناامنی و نقض حقوق بشر، فعالیت‌های مردمی و سیاسی انجام می‌داد.

شورای پناهندگان ناروی: با افزایش اخراج اجباری مهاجران افغان، سیستم کمک‌رسانی در افغانستان تحت فشار قرار می‌گیرند

مهاجران افغان که که از ایران در مزر اسلام قلعه هرات آمدند
مهاجران افغان که که از ایران در مزر اسلام قلعه هرات آمدند

شورای پناهندگان ناروی هشدار داده است که با افزایش اخراج اجباری مهاجران افغان، نهادهای کمک‌رسان در افغانستان توان کمک فوری به این شمار بازگشتی را ندارند.

این شورا روز پنج‌شنبه ۱۹ سرطان در گزارشی گفت که تنها در سال جاری میلادی، تاکنون بیش از یک میلیون افغان از ایران به کشور بازگشته‌اند؛ این رقم شامل آن ۴۰۰ هزار نفری که در همین مدت از پاکستان اخراج شده‌اند، نمی‌شود.

جاکوپو کاریدی، رئیس شورای پناهندگان ناروی در افغانستان، گفته است: «ما با خانواده‌هایی خسته، بی‌بضاعت و غم‌زده مواجه هستیم که به جای بازمی‌گردند که توانایی جذب یا ادغام دوبارۀ آنان را ندارد.»

شورای پناهندگان ناروی هشدار داده است که اگر این روند ادامه یابد، تا پایان سال ۲۰۲۵ میلادی، حدود سه میلیون افغان به افغانستان باز خواهند گشت.

کاریدی تأکید کرده است: «جامعه جهانی نباید به مردم افغانستان پشت کند. هم بازگشت‌کنندگان و هم افغان‌های داخل کشور به کمک‌های فوری نیاز دارند.»

رئیس دفتر شورای پناهندگان ناروی در افغانستان خواهان توقف اخراج اجباری مهاجران افغان از کشور های ایران و افغانستان شدند.

این هشدار در حالی منتشر شده است که مهلت نهایی ایران برای خروج پناه‌جویان افغان بدون مدرک یا دارای کارت سرشماری، سه روز پیش، در ۵ جولای، به پایان رسیده است.

با این حال، ایران روند بازگرداندن اجباری پناه‌جویان افغان را حتی پیش از این تاریخ شدید‌تر کرده بود.

یوناما: رهنمود تازه طالبان میان رسانه‌ها و خبرنگاران، فضای ترس و خود‌سانسوری ایجاد می کند

خبرنگاران افغانستان
خبرنگاران افغانستان

یوناما یا دفتر معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان از رهنمود تازۀ‌ که طالبان برای رسانه‌ها ساخته‌اند ابراز نگرانی کرده‌است.

در تازه‌ترین رهنمود، حکومت طالبان به رسانه‌ها دستور دادند که بحث‌های سیاسی و فهرست مهمانان این بحث‌ها، باید پیش از پخش از سوی حکومت طالبان تأیید شود.

در اعلامیۀ‌ که روز پنجشنبه، ۱۹ سرطان یوناما روی صفحۀ‌ ایکس (توییتر سابق) نشر کرد آمده‌است که این رهنمود محدود‌یت‌های موجود بر بحث‌های سیاسی را جنبه رسمی می‌دهد.

اعلامیه می‌افزاید که رهنمود تازۀ‌ طالبان میان رسانه‌ها و خبرنگاران، فضای ترس و خود‌سانسوری را حاکم خواهد کرد.
در رهنمود تازه که حدود دو هفته پیش از سوی وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان، در نشستی با شماری از مسئولان رسانه‌ها در کابل به آن‌ها سپرده ‌شده آمده‌است که بحث‌های سیاسی باید "بر اساس اصول دین اسلام، ارزش‌های ملی و پالیسی‌های" حکومت طالبان باشد.

این رهنمود همچنان حکم می‌کند که تحلیل‌گران و خبرنگاران باید هنگام صحبت دربارۀ‌ ملا هبت‌الله، رهبر طالبان، او را امیرالمؤمنین خطاب کنند و حکومت طالبان را "امارت اسلامی افغانستان".

طالبان پس از حاکمیت دوباره بر افغانستان در سال ۲۰۲۱ میلادی، محدودیت‌های شدید بر رسانه‌ها وضع کردند که در نتیجه صدها رسانه مسدود و هزاران خبرنگار مجبور به ترک افغانستان شدند.

سازمان‌های حمایت از خبرنگاران، از جمله فدراسیون جهانی خبرنگاران، گفته‌اند که حکومت طالبان برعلاوۀ‌ سرکوب رسانه‌ها، خبرنگاران را بازداشت و شکنجه کرده‌اند.

کاهش هزینه صدور پاسپورت برای افغان‌ها در ایران از سوی حکومت طالبان

عکس از آرشیف
عکس از آرشیف

سفارت افغانستان تحت کنترول طالبان در تهران روز چهارشنبه ۱۸ سرطان در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که بر اساس دستور رهبری طالبان و با توجه به مشکلات افغان‌ها در ایران، هزینه صدور پاسپورت از ۱۲۰ دالر به ۵۰ دالر کاهش یافته است.

در این اطلاعیه آمده است که از این پس افغان‌های مقیم ایران می‌توانند با نرخ جدید، پاسپورت خود را دریافت کنند.

این تصمیم طالبان در حالی اتخاذ شده که دولت ایران در ماه‌های اخیر صدها هزار مهاجر افغان را به افغانستان بازگردانده است.

ارزش لیگ برتر کریکت هندوستان ۱۸.۵ ملیارد دارد تخمین شد

راشد خان، با هم‌تیمی هایش در لیگ برتر کریکت هندوستان
راشد خان، با هم‌تیمی هایش در لیگ برتر کریکت هندوستان

به اساس گزارش بانک امریکایی موسوم به هولیهان لوکی (Houlihan Lokey)  ، در سال گذشته درآمد لیگ برتر کریکیت هندوستان (IPL) نزدیک به چهار ملیارد دالر افزایش داشته است.  

به گزارش این بانک، با ارزش‌ترین تیم این لیگ رویل چلنجرز بنگلور است.

ارزش این تیم که اکنون دراندۀ مقام قهرمانی IPL است، ۲۶۹ ملیون دالر گزارش شده.

لیگ کریکت هندوستان، که شماری از کریکت بازان افغان نیز در آن بازی می‌کنند، پر درآمد ترین تورنمنت کریکت در جهان است.

پس از صدور حکم بازداشت برخی رهبران طالبان از سوی محکمۀ آی سی سی، ملل متحد می‌گوید که به کار این محکمه احترام می‌گذارد

ستیفن دوجاریک، سخنگوی سرمنشی ملل متحد
ستیفن دوجاریک، سخنگوی سرمنشی ملل متحد

ستیفن دوجاریک، سخنگوی سرمنشی ملل متحد روز سه‌شنبه، ۸ جولای در یک نشست خبری گفت که به کار محکمۀ بین‌المللی جزایی (آی سی سی) احترام می‌گذارند، اما همزمان برای بهبود زندگی زنان و دختران افغان باید به روند سیاسی ادامه دهند.

دوجاریک می‌گوید که آنان باید به هر طریقی که می‌توانند به روند سیاسی که زندگی همه افغان‌ها، به ویژه زندگی زنان و دختران افغان را بهبود می‌بخشد، ادامه دهند.

این درحالیست که محکمۀ بین المللی جزایی (آی‌ سی‌ سی) حکم بازداشت هبت‌الله آخندزاده، رهبر طالبان و عبدالحکیم حقانی، قاضی‌القضات آنان را به اتهام ارتکاب جنایت علیۀ بشریت از نوع آزار و اذیت به دلایل جنسیتی و سیاسی صادر کرده است.

سخنگوی سرمنشی ملل متحد گفت که مطابق توافقی که با محکمۀ بین‌المللی جزایی دارند، این سازمان می‌تواند با افرادی که از سوی این محکمه متهم شده اند، تماس داشته باشد.

او از تمام کشورهای عضو ملل متحد خواست که به کار محکمۀ بین‌المللی جزایی احترام بگذارند.

این درحالیست که ریچارد بنیت، گزارشگر ویژۀ ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان از حکم اخیر محکمۀ بین‌المللی جزایی استقبال کرده و صدور این حکم را یک گام بزرگ به سوی عدالت به ویژه برای زنان و دختران دانسته است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG