لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۷ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۰:۱۰

گسترش ویروس کرونا؛ 'نی از وضعیت پر خطر کار خبرنگاران ابراز نگرانی کرد'


آرشیف، خبرنگاران افغان حین پوشش یک کنفرانس خبری در کابل. 2019 19 Jan
آرشیف، خبرنگاران افغان حین پوشش یک کنفرانس خبری در کابل. 2019 19 Jan

پس از گسترش ویروس کرونا در افغانستان سازمان حمایت از رسانه‌های آزاد افغانستان، نی، نسبت به وضعیت پرخطر کار خبرنگاران اظهار نگرانی کرده است.

مجیب خلوتگر، رئیس اجرایی نی روز شنبه به رادیو آزادی گفت که از زمان شیوع ویروس کرونا در افغانستان تا اکنون ۶ کارمند رسانه‌ای جان باخته و ۱۲۰ تن دیگر مبتلا شده‌اند که شماری از آنان بهبود یافته‌اند: "تا کنون ۶ تن از کارمندان رسانه‌ها در اثر ابتلا به ویروس کرونا جان‌شان را از دست داده‌اند. براساس مطالعه‌ای که از کشورهای دیگر داریم، این فیصدی بسیار بالایی است. این مسئله نشاندهنده این است که خبرنگاران تا چه حدی آسیب‌پذیر هستند و وضعیت خبرنگاری در برابر کووید-۱۹ تا چه حد شکننده است."

آقای خلوتگر همچنین گفت که رسانه‌ها و حکومت زمینه کار را برای خبرنگاران به گونه‌ای فراهم کنند که آن‌ها از ابتلا به این بیماری در امان باشند.

مجیب خلوتگر رئیس اجرایی نی
مجیب خلوتگر رئیس اجرایی نی

به گفته آقای خلوتگر، اگر تلفات خبرنگاران ناشی از ابتلا به ویروس کرونا به همین گونه ادامه یابد، جامعه رسانه‌ای افغانستان متحمل آسیب بزرگی خواهد شد.

در همین حال شماری از خبرنگاران می‌گویند اگرچه همه توصیه‌های صحی را رعایت می‌کنند، اما به دلیل همه‌گیری این ویروس محافظت در برابر آن دشوار است.

زهره رحیمی، خبرنگاری که پس از ابتلا به ویروس کرونا بهبود یافته، می‌گوید: "با وجودی که ما تدابیر بهداشتی و صحی را در محیط کار خود رعایت می‌کردیم و در محلاتی که برای تهیه گزارش می‌رفتیم از ماسک، دستکش و مایع ضدعفونی‌کننده هم استفاده می‌کردیم، به این ویروس مبتلا شدم. بعد از ۲۱ روز صحت‌یاب شدم و به وظیفه‌ام برگشتم."

این نگرانی در حالی مطرح می‌شود که در تازه‌ترین مورد مینه رفیع، گرداننده بخش سیاسی تلویزیون بانو در اثر ابتلا به ویروس کرونا جان باخت. پس از گسترش ویروس کرونا در افغانستان شماری از کارمندان رسانه‌ها از خانه کار می‌کنند و شماری دیگر در شیفت‌های مختلف کار می‌کنند. با این حال، وزارت اطلاعات و فرهنگ می‌گوید کمیته مبارزه با ویروس کرونا در هماهنگی با مسئولان رسانه‌ها برای جلوگیری از گسترش این ویروس اقداماتی را روی دست گرفته است.

صابر مهمند، سخنگوی این وزارت گفت: "کمیته مبارزه با ویروس کرونا فیصله کرده بود که تمام ادارات در دو شیفت کار کنند که این مسئله تنها شامل ادارات دولتی نه بلکه ادارات خصوصی هم باید باشد. بخاطر کاهش ویروس کرونا در دو شفت کار کنند. همچنین در صورت نیاز می‌شود از خانه‌ هم کار کنند."

بیماران کووید۱۹ در شفاخانه افغان جاپان در کابل
بیماران کووید۱۹ در شفاخانه افغان جاپان در کابل

بر اساس آمار وزارت صحت عامه در ۲۴ ساعت گذشته ۱۶۵ مورد جدید ابتلا به این بیماری ثبت شده است. در مجموع تعداد افراد مبتلا به ویروس کرونا در افغانستان به ۳۰ هزار و ۶۱۶ تن می‌رسد. مسئولان این وزارت می‌گویند در همین زمان ۲۰ تن در اثر این ویروس جان باخته‌اند که تعداد مجموعی جان‌باختگان به ۷۰۵ تن و تعداد بهبود یافتگان به ۱۰ هزار و ۶۷۴ تن می‌رسد.

با این حال، برآورد شده که آمار واقعی ابتلا و تلفات بیماری کووید۱۹ در افغانستان شاید بسیار بیشتر از آمار رسمی باشد.

XS
SM
MD
LG