با توجه به اینکه گروه دولت اسلامی یا داعش مسئولیت حمله روز شنبه بر کارمندان یک تلویزیون خصوصی در کابل را بر عهده گرفت، روزنامه امریکایی ستارز اند سترایپس در یک مطلب نگاهی انداخته به رابطه داعش و طالبان.
- ستارز اند سترایپس
روزنامه مینویسد که ارزیابیهای متضاد در مورد رابطه طالبان و داعش دال بر چالشهایی اند که در راستای تأمین صلح در افغانستان قرار دارند.
در حمله بر کارکنان تلویزیون خصوصی خورشید یک خبرنگار و یک همکار تخنیکی این رسانه کشته شدند و هفت تن دیگر زخم برداشتند.
گروه داعش در این اواخر به استثنای حمله بر یک زایشگاه در کابل که مقامهای بلند رتبه افغان، طالبان را مسئول آن خواندند، مسئولیت بسیاری حملههای مرگبار دیگر در افغانستان را نیز پذیرفته است.
روزنامه مینویسد، این ادعای حکومت افغانستان که طالبان و شاخه خراسان گروه دولت اسلامی یا داعش در انجام حملههای تروریستی با یکدیگر همکاری میکنند و هر دو از شریانهای مشترک آموزش بهره میبرند، در آستانه آغاز رسمی مذاکرات صلح فرضیههایی را تقویه میکند که پیشرفتهای حاصله در زمینه صلح را با خطر مواجه میکند.
هرچند طالبان اتهامهای مبنی بر داشتن رابطه با داعش را رد کردهاند، اما مقامهای حکومت افغانستان بهطور مداوم گفته اند که طالبان زمینه برای فعالیت این گروه را فراهم کردهاند.
ستارز اند سترایيس، اظهارات حمدالله محب مشاور امنیت ملی افغانستان در رابطه به حمله مسلحانه بر شفاخانه نسایی ولادی در کابل را نقل کردهاست که طالبان را مسئول این حمله خوانده و گفته است که حامیان طالبان اکنون از گروههای دیگر برای انجام حملههای تروریستی کار میگیرند.
این در حالیست که مقامهای امریکایی احتمال همکاری طالبان با گروه داعش را رد کرده و شواهد در این مورد را غیر مؤثق خواندهاند.
طالبان در موافقتنامهای که با امریکا عقد کردهاند، در بدل خروج کامل نیروهای امریکایی از افغانستان متعهد به قطع روابطشان با تمام گروههای تروریستی شدهاند.
زلمی خلیلزاد نماینده خاص ایالات متحده برای صلح افغانستان نیز ادعاهای مقامهای افغان در مورد همکاری میان این دو گروه را بهطور آشکار رد کرده و در پیامی در تویتر گروه داعش را مسئول حمله کابل خوانده است.
طالبان نیز ادعاهای مبنی بر رابطه این گروه با داعش را رد کرده و گفته است که چندین سال است که بر ضد این گروه میجنگد.
- اندپندنت
روزنامه اندپندنت چاپ بریتانیا در مقاله به خروج نیروهای امریکایی از افغانستان نگاه انداخته است.
در قسمتی از این مقاله به امضای توافقنامه میان امریکا و طالبان اشاره شده و مینویسد: "بر اساسی این توافق همۀ نیروهای امریکایی تا قبل از نیمه سال آیندۀ میلادی باید افغانستان را ترک کنند."
اما به باور نویسندۀ مقاله، آنها شاید پیش از مؤعد تعیین شده افغانستان را ترک کنند.
زیرا، رئیس جمهور دونالد ترمپ احتمالاً پیش از انتخابات ریاست جمهوری امریکا در ماه نوامبر امسال اعلان کند که تمام نیروهای امریکایي را از افغانستان خارج کرده است.
دونالد ترمپ روز چهارشنبه یکبار دیگر بر خروج نیروهای امریکایی از افغانستان تأکید کرده، در تویتی نوشت که بعد از خروج، وضعیت در منطقه را از نزدیک نظارت کرده و در صورت نیاز، حمله برقآسا خواهند کرد که نظیر آن تا به حال دیده نشدهاست.
به نوشتۀ روزنامه اندپندنت، اما پنتاگون (وزارت دفاع امریکا) از این تصمیم خرسند نیست.
به باور نویسنده، نیروهای امریکایی در نزدیک به دو دهه حضور ناکامشان چه کردند که در چند ماه دیگر آن را انجام دهند.
اکثر ناظران امور به این باورند که قبل از رسیدن به یک توافق جامع صلح، خروج کامل نیروهای بینالمللی از افغانستان به تلاشهای جاری صلح و ثبات در این کشور لطمه خواهد زد.