لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۵ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۵۷

افغانستان

ترمپ: وقت آن رسیده که افغان‌ها مسئولیت‌شان‌را خود بردوش گیرند

دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا
دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا

دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا می‌گوید، نیروهای کشورش در افغانستان به‌عنوان نیروی پولیس وظیفه انجام می‌دهند و وقت آن رسیده که این مسئولیت را خود افغان‌ها به‌دوش گیرند.

او این‌را امروز (چهارشنبه ۲۷ می) در حساب توییترش نوشت که خواهان برگشت همۀ سربازان امریکایی از افغانستان است، اما به‌گفته او وضعیت در آن‌کشور را به‌دقت نظارت خواهند کرد و در صورت نیاز مانند رعدوبرق قوی‌تر از پیش‌تر به‌افغانستان برخواهند گشت.

یک‌روز پیش از این هم رئیس جمهور امریکا در نشست خبری که در قصر سفید داشت گفت، ۱۹ سال در افغانستان بوده اند و فکر می‌کند بس است.

ترمپ افزوده که اگر بخواهند همیشه می‌توانند برگردند. او گفته هدفی مشخصی تعیین نکرده ولی افزوده که در فرصت مناسب چنین خواهد کرد.

رئیس جمهور امریکا گفت که در حال حاضر شمار نیروهای کشورش در افغانستان را به ۷۰۰۰ سرباز کاهش داده اند اما خبرگزاری رویترز به نقل از چهار منبع که نام‌های شان‌را ذکر نکرده گفته اند در حال حاضر اندکی بیشتر از ۸۶۰۰ نیروی امریکایی در افغانستان مستقر اند.

طبق موافقت‌نامۀ ایالات متحده و طالبان در ماه فبروری، تمامی نیروهای ایالات متحده ظرف چهارده ماه در بدل تعهدات امنیتی طالبان از افغانستان بیرون خواهند شد.

بر اساس این موافقت‌نامه، ظرف ۱۳۵ روز تعداد نیروهای امریکایی به ۸۶۰۰ خواهد رسید. کاهش خشونت، مبادلۀ زندانیان میان طالبان و حکومت افغانستان و آغاز مذاکرات بین افغانان از شرط‌های دیگر پیش از خروج نیروهای بین‌المللی از افغانستان است.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

طالبان خواستار کمک سازمان جهانی صحت برای تجهیز شفاخانۀ درمان سرطان در کابل شدند

سرپرست وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان
سرپرست وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان

مولوی نورجلال جلالی، سرپرست وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان، خواستار کمک سازمان جهانی صحت با شفاخانۀ ۲۰۰ بستر درمان سرطان در کابل شده است.

این وزارت در خبرنامه‌ای روز پنجشنبه ۲۵ دلو گفت که دو طرف در مورد خدمات شفاخانه، امکانات تشخیص در آن، تجهیز شفاخانه و ارتقای ظرفیت کارمندان صحی بحث کردند.

آقای جلالی حمایت سازمان جهانی صحت را در زمینۀ تجهیز شفاخانۀ تداوی سرطان مهم خوانده است.

هرچند وزارت صحت عامۀ طالبان گفته که این شفاخانه به‌زودی فعال خواهد شد؛ اما هنوز مشخص نیست که دقیقاً چه وقت به عرضۀ خدمات آغاز می‌کند.

بر اساس آمار بنیاد مبارزه با سرطان، تا پایان سال ۲۰۲۴ میلادی، تعداد بیماران سرطان در افغانستان به حدود ۵۰۰ هزار نفر گزارش شده بود.

به دلیل نبود امکانات درمان در افغانستان، بسیاری از بیماران سرطان برای تداوی به خارج از این کشور، به‌ویژه پاکستان، می‌روند.

۶۳ مهاجر افغان از زندان‌های پاکستان آزاد و به کشور برگشتند

مهاجران افغان در حال برگشت به کشور
مهاجران افغان در حال برگشت به کشور

وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان طالبان از رهایی ۶۳ افغان از زندان‌های پاکستان و برگشت‌شان به افغانستان خبر داده است.

این وزارت در شبکۀ ایکس توییتر سابق روز پنجشنبه ۲۵ دلو نوشت که ۱۵ تن از این افغان‌ها اعضای چهار خانواده‌اند.

در ادامه آمده است که این شهروندان افغانستان به دلیل نداشتن اسناد قانونی اقامت در شهرهای مختلف پاکستان بازداشت و بین ۲ تا ۶ روز در زندان‌های این کشور بودند.

پاکستان روند دستگیری افغان‌هایی به گفتۀ اسلام‌آباد «فاقد اسناد» را در پایتخت اسلام‌آباد در ماه جنوری امسال آغاز کرد و بر اساس گزارش‌ها از آن زمان تا حال صدها افغان بازداشت شده و شماری از آنان به افغانستان برگشتانده شده‌اند.

قطر به تلاش‌ها برای دستیابی به امنیت، ثبات و رفاه در افغانستان تاکید کرد

مقام‌های قطر و طالبان
مقام‌های قطر و طالبان

صدراعظم و وزیرخارجۀ قطر در دیدار با ملاعبدالغنی برادر معاون اقتصادی ریاست الوزرای طالبان بر حمایت کشورش از مردم افغانستان تاکید کرده است.

وزارت خارجۀ قطر در بیانیه ای گفت که شیخ محمد بن عبدالرحمان بن جاسم آل ثانی در این دیدار روز پنجشنبه ۲۵ دلو همچنان بر پشتیبانی قطر از تلاش‌ها برای دستیابی به امنیت، ثبات و رفاه در افغانستان تاکید کرده.

در بیانیه آمده است که دوطرف در مورد چالش‌ها در برابر مردم افغانستان گفتگو کردند.

از سوی دیگر دفتر عبدالغنی برادر گفته که در این دیدار در مورد گسترش روابط، مسایل اقتصادی و سرمایه گذاری در افغانستان بحث شده است.

حکومت طالبان را تاحال هیچ کشوری به رسمیت نشناخته؛ اما قطر از معدود کشور های است که سفارت افغانستان را در دوحه به طالبان تحویل داده و دیپلوماتان این گروه را پذیرفته است.

طالبان در دوحه دفتر سیاسی نیز دارند.

پولیس جرمنی: یک پناهجوی افغان در پیوند به زخمی شدن ۲۸ تن در مونیخ بازداشت شد

تصویری از حمله در مونیخ
تصویری از حمله در مونیخ

به دنبال زخمی شدن دست‌کم ۲۸ نفر بشمول کودکان در شهر مونیخ جرمنی، پولیس این کشور گفته است، مظنون بازداشت شدۀ حمله بر مردم با موتر، یک پناهجوی ۲۴ سالۀ افغان است.

خبرگزاری اسوشیتد پریس به نقل از پولیس جرمنی گزارش داده است که مظنون بازداشت شده و تحقیق در بارۀ رویداد جریان دارد.

حوالی ساعت ۱۰:۳۰ صبح امروز یک شخص موتری را به جمعی از مظاهره چیان اتحادیۀ کارگران راند و حد اقل ۲۸ تن را زخمی ساخت.

دیتر ریتر شاروال شهر مونیخ به خبرنگاران گفت که کودکان نیز شامل زخمیان استند.

این حمله در حالی رخ می‌دهد که قرار است فردا شهر مونیخ میزبان نشستی موسوم به "کنفرانس امنیتی مونیخ" باشد.

در این کنفرانس در کنار دیگر رهبران، جی دی ونس معاون رییس جمهور امریکا و ولودیمیر زلنسکی رییس جمهور اوکراین، نیز شرکت می‌کنند.

مقام ارشد امریکایی: گروه‌های جهادی از برگشت طالبان به قدرت استفاده می‌کنند

سبستین گورکا، رییس ارشد مبارزه با تروریزم در شورای امنیت ملی امریکا و یکی از دستیاران دونالد ترمپ رییس جمهور این کشور.
سبستین گورکا، رییس ارشد مبارزه با تروریزم در شورای امنیت ملی امریکا و یکی از دستیاران دونالد ترمپ رییس جمهور این کشور.

یک مقام ارشد ایالات متحده گفته است که گروه‌های جهادی از برگشت طالبان به قدرت در افغانستان استفاده می‌کنند.

سبستین گورکا، رییس ارشد مبارزه با تروریزم در شورای امنیت ملی امریکا و یکی از دستیاران دونالد ترمپ رییس جمهور این کشور به روز چهارشنبه در صحبت با تلویزیون الحره در واشنگتن گفت که ادارۀ رییس جمهور ترمپ «وضعیت پر هرج‌و‌مرج» را در افغانستان به میراث گرفت.

اما به گفتۀ او، آقای ترمپ آماده است که اوضاع را «درست کند.»

این در حالی است که به تازگی شورای امنیت سازمان ملل نشست ویژه‌ای درباره‌ آنچه افزایش فعالیت‌های شاخه‌ خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش در افغانستان خوانده شده، برگزار کرد.

در این نشست، معاون سرمنشی سازمان ملل و رئیس دفتر مبارزه با تروریسم این سازمان، شاخۀ خراسان داعش را تهدیدی جدی برای افغانستان، منطقه و جهان خواند.

مرکز خبرنگاران افغانستان: محدودیت‌ها بر فعالیت رادیوها در افغانستان به‌طور بی‌سابقه افزایش یافته است

استدیوی یکی از رادیوهای محلی در افغانستان
استدیوی یکی از رادیوهای محلی در افغانستان

مرکز خبرنگاران افغانستان به مناسبت روز جهانی رادیو گفته است که محدودیت‌ها بر فعالیت رادیوها در افغانستان به‌طور بی‌سابقه افزایش یافته است.

امروز، ۱۳ فبروی، روز جهانی رادیو در حالی فرا رسیده است که به باور فعالان رسانه‌ای، خبرنگاران و رسانه‌ها در افغانستان با محدودیت‌های زیادی رو‌به‌رو استند.

مرکز خبرنگاران افغانستان امروز پنج‌شنبه، ۲۵ ماه دلو با انتشار بیانیه‌ای گفته است که در سال گذشته، دست‌کم دفاتر هفت ایستگاه رادیویی تعطیل شده‌اند که از میان آن‌ها، سه ایستگاه تاکنون اجازه بازگشایی مجدد را دریافت نکرده‌اند.

در ادامۀ اعلامیه آمده است که شش تن از کارکنان رسانه‌ها، بشمول دو کارمند رادیوهای مستقل، در حال حاضر در بند طالبان به سر می‌برند.

مرکز خبرنگاران افغانستان از طالبان خواسته است که مطابق با قانون رسانه‌های افغانستان، به آزادی و فعالیت رسانه‌ها و خبرنگاران احترام بگذارند، کارکنان رسانه‌ای بازداشت‌شده را آزاد و ایستگاه‌های رادیویی تعطیل‌شده را مجدداً بازگشایی کنند.

این در حالی است که وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان سه‌شنبه ۱۶ دلو نشرات رادیو خصوصی «بیگم‌» را به دلیل آن‌چه تخلف از پالیسی نشراتی و استفاده‌ی نادرست از جواز خواند، متوقف کرد.

به ادامه واکنش‌ها به ممنوعیت طالبان بر نشرات این رادیو، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد، یونسکو، این اقدام را بخشی از تلاش طالبان برای خاموش کردن صدای زنان و از بین بردن فرصت‌های آموزشی خواند.

فایق: ممنوعیت تحصیل زنان و دختران در انستیتوت‌های طبی، بیش از پیش نظام صحی این کشور را بحرانی کرده

نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد (عکس آرشیف)
نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد (عکس آرشیف)

نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد هشدار داده است که ممنوعیت تحصیل زنان و دختران در انستیتوت‌های طبی افغانستان، بیش از پیش نظام صحی شکنندۀ این کشور را بحرانی کرده است.

آقای فایق به‌روز چهارشنبه ۲۴ ماه دلو در شصت‌وسومین اجلاس کمیسیون توسعۀ اجتماعی سازمان ملل متحد در نیویارک با اشاره به محدودیت‌های طالبان بر آموزش، تحصیل و کار دختران و زنان افزود، زمانی که نیم جمعیت یک کشور کنار گذاشته شوند، هیچ گاه توسعه یافته نمی‌تواند.

او افزوده است که زنان همواره ستون فقرات بخش صحت و درمان در افغانستان بوده‌اند.

پیش از این سازمان ملل متحد نیز گفته است که ممنوعیت تحصیل زنان و دختران در انستیتوت‌های طبی افغانستان، میلیون‌ها زن و دختر در این کشور از خدمات صحی محروم خواهد کرد.

وقوع حملۀ انتحاری در داخل وزارت شهرسازی و مسکن حکومت طالبان

افغانستان - طالبان در محل انفجار در نزدیکی وزارت خارجۀ حکومت طالبان در ۲۷ مارچ ۲۰۲۳
(عکس آرشیف)
افغانستان - طالبان در محل انفجار در نزدیکی وزارت خارجۀ حکومت طالبان در ۲۷ مارچ ۲۰۲۳ (عکس آرشیف)

یک حمله انتحاری امروز در داخل وزارت شهرسازی و مسکن حکومت طالبان رخ داد.

شبکه خصوصی طلوع نیوز و خبرگزاری پژواک به نقل از عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخله حکومت طالبان، این خبر را منتشر کرده‌اند.

تا هنوز در این مورد جزئیات بیشتر داده نشده است.

یک مرد افغان به دلیل حملۀ مرگبار به پولیس جرمنی محاکمه می‌شود

بیرق جرمنی
بیرق جرمنی

انتظار می‌رود که امروز پنجشنبه ۱۳ فبروری محاکمه یک مرد افغان که سال گذشته یک افسر پولیس را با ضرب چاقو در جرمنی به قتل رساند، آغاز شود.

این مرد افغان متهم است که حملۀ ماه می ۲۰۲۳ در شهر منهایم جرمنی را با انگیزۀ جهادی انجام داده است.

براساس خبرگزاری فرانس پرس، مظنون که تنها به نام (سلیمان الف) شناسایی شده است با چاقوی بزرگ به شرکت کنندگان در تظاهرات که ضد اسلام رادیکال راه اندازی شده بود، حمله کرد که در نتیجه آن یک افسر پولیس کشته و پنج تن دیگر زخمی شدند.

پولیس جرمنی در آن زمان گفته بود که مهاجم در محل رویداد مورد اصابت گلوگله قرار گرفت و زخمی شد.

محاکمه این مرد افغان در حالی برگزار می‌شود که جرمنی تا دو هفته دیگر شاهد برگزاری انتخابات پارلمانی خواهد بود و بحث مهاجرت و امنیت عمومی پس از چندین حمله مرگبار پناهجویان در این کشور، به شدت داغ شده است.

شورای امنیت ملل متحد حمله انتحاری شهر کندز را محکوم کرد

شورای امنیت سازمان ملل متحد، انفجاری را که روزسه شنبه ۲۳ دلو در بیرون یکی از نمایندگی های کابل بانک در شهر کندز رخ داد، محکوم کرد.

در اعلامیۀ این شورا که روزچهارشنبه ۲۴ دلو منتشر شد، آمده است، "اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد، حمله تروریستی شنیع روز سه شنبه را که در بیرون یک بانک در شهر کندز در شمال افغانستان رخ داد، مسئولیت آن را شاخه خراسان گروه دولتی اسلامی، داعش پذیرفت و منجر به کشته و زخمی شدن ده ها نفر شد، محکوم می کنند."

در اعلامیه همچنان تاکید شده که تروریزم در همه اشکال و مظاهر آن یکی از جدی ترین تهدید ها برای صلح و امنیت در افغانستان و همچنان در جهان است.

شورای امنیت ملل متحد بر لزوم پاسخگویی و محاکمه عاملان، سازمان دهندگان، تامین کنندگان مالی و حامیان این گونه حملات تاکید کرده است.

مقام های محلی طالبان گفته اند که در حمله شهر کندز ۵ تن کشته و ۷ تن دیگر زخمی شدند اما دو منبع طالبان به شرط افشا نشدن نام های شان به رادیو آزادی گفتند که در این حمله بین ۱۴ الی ۱۷ تن کشته شدند.

حمله انتحاری داعش در کندز یک روز پس از آن صورت گرفت که شورای امنیت سازمان ملل متحد در نشستی در مورد تهدیدات شاخۀ ولایت خراسان داعش از افغانستان و منطقه بحث کرد.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG