لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۲۵ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۴۵

افغانستان

ارگ: رهایی بیشتر زندانیان طالبان به‌ برداشتن گام‌های مثبت این گروه بستگی دارد

حکومت افغانستان می‌گوید که رهایی بیشتر زندانیان گروه طالبان به‌کاهش خشونت و برداشتن گام‌های مثبت برای تامین صلح از سوی این گروه بستگی دارد.
حکومت افغانستان می‌گوید که رهایی بیشتر زندانیان گروه طالبان به‌کاهش خشونت و برداشتن گام‌های مثبت برای تامین صلح از سوی این گروه بستگی دارد.

حکومت افغانستان می‌گوید: پس از این، رهایی بیشتر زندانیان گروه طالبان به‌کاهش خشونت و برداشتن گام‌های مثبت برای تامین صلح از سوی این گروه بستگی دارد.

جاوید فیصل سخنگوی شورای امنیت ملی افغانستان امروز به رادیو آزادی گفت: "حکومت همواره در روند صلح گام نخست را برداشته؛ اما گروه طالبان خشونت را ترجیح داده است.

آقای فیصل افزود: "آینده به این مربوط است که گروه طالبان چه خواهد کرد، دوام خشونت از سوی طالبان بدون شک که به روند صلح کمک نخواهد کرد، اما یک توافق برای دوام آتش‌بس از سوی این گروه، می‌تواند باعث رهایی بیشتر زندانیان شود."

حکومت افغانستان دیروز ۹۰۰ زندانی گروه طالبان را رها کرد، روز دوشنبه هم ۱۰۰ تن از زندانیان این گروه از بند آزاد شدند.

رهایی زندانیان گروه طالبان پس از آن صورت گرفت که این گروه، سه روز عید را آتش‌بس اعلام کردند که در بدل آن رئیس جمهور محمد اشرف غنی آزادی دو هزار زندانی این گروه را دستور داد.

مبادلۀ تا ۵ هزار زندانی طالبان در بدل آزادی حدود یک‌هزار زندانی حکومت افغانستان از پیشرط‌های عمده برای آغاز مذاکرات بین افغانان خوانده شده.

براساس این توافق حکومت افغانستان تا اکنون بیش از هزار زندانی طالبان را رها کرده و طالبان نزدیک به ۲۵۰ زندانی حکومت را آزاد کرده اند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

پولیس جرمنی: یک پناهجوی افغان در پیوند به زخمی شدن ۲۸ تن در مونیخ بازداشت شد


Several injured after car drives into crowd of people in Munich
Several injured after car drives into crowd of people in Munich

به دنبال زخمی شدن دست‌کم ۲۸ نفر بشمول کودکان در شهر مونیخ جرمنی، پولیس این کشور گفته است، مظنون بازداشت شدۀ حمله بر مردم با موتر، یک پناهجوی ۲۴ سالۀ افغان است.

خبرگزاری اسوشیتد پریس به نقل از پولیس جرمنی گزارش داده است که مظنون بازداشت شده و تحقیق در بارۀ رویداد جریان دارد.

حوالی ساعت ۱۰:۳۰ صبح امروز یک شخص موتری را به جمعی از مظاهره چیان اتحادیۀ کارگران راند و حد اقل ۲۸ تن را زخمی ساخت.

دیتر ریتر شاروال شهر مونیخ به خبرنگاران گفت که کودکان نیز شامل زخمیان استند.

این حمله در حالی رخ می‌دهد که قرار است فردا شهر مونیخ میزبان نشستی موسوم به "کنفرانس امنیتی مونیخ" باشد.

در این کنفرانس در کنار دیگر رهبران، جی دی ونس معاون رییس جمهور امریکا و ولودیمیر زلنسکی رییس جمهور اوکراین، نیز شرکت می‌کنند.

مقام ارشد امریکایی: گروه‌های جهادی از برگشت طالبان به قدرت استفاده می‌کنند

سبستین گورکا، رییس ارشد مبارزه با تروریزم در شورای امنیت ملی امریکا و یکی از دستیاران دونالد ترمپ رییس جمهور این کشور.
سبستین گورکا، رییس ارشد مبارزه با تروریزم در شورای امنیت ملی امریکا و یکی از دستیاران دونالد ترمپ رییس جمهور این کشور.

یک مقام ارشد ایالات متحده گفته است که گروه‌های جهادی از برگشت طالبان به قدرت در افغانستان استفاده می‌کنند.

سبستین گورکا، رییس ارشد مبارزه با تروریزم در شورای امنیت ملی امریکا و یکی از دستیاران دونالد ترمپ رییس جمهور این کشور به روز چهارشنبه در صحبت با تلویزیون الحره در واشنگتن گفت که ادارۀ رییس جمهور ترمپ «وضعیت پر هرج‌و‌مرج» را در افغانستان به میراث گرفت.

اما به گفتۀ او، آقای ترمپ آماده است که اوضاع را «درست کند.»

این در حالی است که به تازگی شورای امنیت سازمان ملل نشست ویژه‌ای درباره‌ آنچه افزایش فعالیت‌های شاخه‌ خراسان گروه دولت اسلامی معروف به داعش در افغانستان خوانده شده، برگزار کرد.

در این نشست، معاون سرمنشی سازمان ملل و رئیس دفتر مبارزه با تروریسم این سازمان، شاخۀ خراسان داعش را تهدیدی جدی برای افغانستان، منطقه و جهان خواند.

مرکز خبرنگاران افغانستان: محدودیت‌ها بر فعالیت رادیوها در افغانستان به‌طور بی‌سابقه افزایش یافته است

استدیوی یکی از رادیوهای محلی در افغانستان
استدیوی یکی از رادیوهای محلی در افغانستان

مرکز خبرنگاران افغانستان به مناسبت روز جهانی رادیو گفته است که محدودیت‌ها بر فعالیت رادیوها در افغانستان به‌طور بی‌سابقه افزایش یافته است.

امروز، ۱۳ فبروی، روز جهانی رادیو در حالی فرا رسیده است که به باور فعالان رسانه‌ای، خبرنگاران و رسانه‌ها در افغانستان با محدودیت‌های زیادی رو‌به‌رو استند.

مرکز خبرنگاران افغانستان امروز پنج‌شنبه، ۲۵ ماه دلو با انتشار بیانیه‌ای گفته است که در سال گذشته، دست‌کم دفاتر هفت ایستگاه رادیویی تعطیل شده‌اند که از میان آن‌ها، سه ایستگاه تاکنون اجازه بازگشایی مجدد را دریافت نکرده‌اند.

در ادامۀ اعلامیه آمده است که شش تن از کارکنان رسانه‌ها، بشمول دو کارمند رادیوهای مستقل، در حال حاضر در بند طالبان به سر می‌برند.

مرکز خبرنگاران افغانستان از طالبان خواسته است که مطابق با قانون رسانه‌های افغانستان، به آزادی و فعالیت رسانه‌ها و خبرنگاران احترام بگذارند، کارکنان رسانه‌ای بازداشت‌شده را آزاد و ایستگاه‌های رادیویی تعطیل‌شده را مجدداً بازگشایی کنند.

این در حالی است که وزارت اطلاعات و فرهنگ حکومت طالبان سه‌شنبه ۱۶ دلو نشرات رادیو خصوصی «بیگم‌» را به دلیل آن‌چه تخلف از پالیسی نشراتی و استفاده‌ی نادرست از جواز خواند، متوقف کرد.

به ادامه واکنش‌ها به ممنوعیت طالبان بر نشرات این رادیو، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد، یونسکو، این اقدام را بخشی از تلاش طالبان برای خاموش کردن صدای زنان و از بین بردن فرصت‌های آموزشی خواند.

فایق: ممنوعیت تحصیل زنان و دختران در انستیتوت‌های طبی، بیش از پیش نظام صحی این کشور را بحرانی کرده

نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد (عکس آرشیف)
نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد (عکس آرشیف)

نصیر احمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد هشدار داده است که ممنوعیت تحصیل زنان و دختران در انستیتوت‌های طبی افغانستان، بیش از پیش نظام صحی شکنندۀ این کشور را بحرانی کرده است.

آقای فایق به‌روز چهارشنبه ۲۴ ماه دلو در شصت‌وسومین اجلاس کمیسیون توسعۀ اجتماعی سازمان ملل متحد در نیویارک با اشاره به محدودیت‌های طالبان بر آموزش، تحصیل و کار دختران و زنان افزود، زمانی که نیم جمعیت یک کشور کنار گذاشته شوند، هیچ گاه توسعه یافته نمی‌تواند.

او افزوده است که زنان همواره ستون فقرات بخش صحت و درمان در افغانستان بوده‌اند.

پیش از این سازمان ملل متحد نیز گفته است که ممنوعیت تحصیل زنان و دختران در انستیتوت‌های طبی افغانستان، میلیون‌ها زن و دختر در این کشور از خدمات صحی محروم خواهد کرد.

وقوع حملۀ انتحاری در داخل وزارت شهرسازی و مسکن حکومت طالبان

افغانستان - طالبان در محل انفجار در نزدیکی وزارت خارجۀ حکومت طالبان در ۲۷ مارچ ۲۰۲۳
(عکس آرشیف)
افغانستان - طالبان در محل انفجار در نزدیکی وزارت خارجۀ حکومت طالبان در ۲۷ مارچ ۲۰۲۳ (عکس آرشیف)

یک حمله انتحاری امروز در داخل وزارت شهرسازی و مسکن حکومت طالبان رخ داد.

شبکه خصوصی طلوع نیوز و خبرگزاری پژواک به نقل از عبدالمتین قانع، سخنگوی وزارت داخله حکومت طالبان، این خبر را منتشر کرده‌اند.

تا هنوز در این مورد جزئیات بیشتر داده نشده است.

یک مرد افغان به دلیل حملۀ مرگبار به پولیس جرمنی محاکمه می‌شود

بیرق جرمنی
بیرق جرمنی

انتظار می‌رود که امروز پنجشنبه ۱۳ فبروری محاکمه یک مرد افغان که سال گذشته یک افسر پولیس را با ضرب چاقو در جرمنی به قتل رساند، آغاز شود.

این مرد افغان متهم است که حملۀ ماه می ۲۰۲۳ در شهر منهایم جرمنی را با انگیزۀ جهادی انجام داده است.

براساس خبرگزاری فرانس پرس، مظنون که تنها به نام (سلیمان الف) شناسایی شده است با چاقوی بزرگ به شرکت کنندگان در تظاهرات که ضد اسلام رادیکال راه اندازی شده بود، حمله کرد که در نتیجه آن یک افسر پولیس کشته و پنج تن دیگر زخمی شدند.

پولیس جرمنی در آن زمان گفته بود که مهاجم در محل رویداد مورد اصابت گلوگله قرار گرفت و زخمی شد.

محاکمه این مرد افغان در حالی برگزار می‌شود که جرمنی تا دو هفته دیگر شاهد برگزاری انتخابات پارلمانی خواهد بود و بحث مهاجرت و امنیت عمومی پس از چندین حمله مرگبار پناهجویان در این کشور، به شدت داغ شده است.

شورای امنیت ملل متحد حمله انتحاری شهر کندز را محکوم کرد

شورای امنیت سازمان ملل متحد، انفجاری را که روزسه شنبه ۲۳ دلو در بیرون یکی از نمایندگی های کابل بانک در شهر کندز رخ داد، محکوم کرد.

در اعلامیۀ این شورا که روزچهارشنبه ۲۴ دلو منتشر شد، آمده است، "اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد، حمله تروریستی شنیع روز سه شنبه را که در بیرون یک بانک در شهر کندز در شمال افغانستان رخ داد، مسئولیت آن را شاخه خراسان گروه دولتی اسلامی، داعش پذیرفت و منجر به کشته و زخمی شدن ده ها نفر شد، محکوم می کنند."

در اعلامیه همچنان تاکید شده که تروریزم در همه اشکال و مظاهر آن یکی از جدی ترین تهدید ها برای صلح و امنیت در افغانستان و همچنان در جهان است.

شورای امنیت ملل متحد بر لزوم پاسخگویی و محاکمه عاملان، سازمان دهندگان، تامین کنندگان مالی و حامیان این گونه حملات تاکید کرده است.

مقام های محلی طالبان گفته اند که در حمله شهر کندز ۵ تن کشته و ۷ تن دیگر زخمی شدند اما دو منبع طالبان به شرط افشا نشدن نام های شان به رادیو آزادی گفتند که در این حمله بین ۱۴ الی ۱۷ تن کشته شدند.

حمله انتحاری داعش در کندز یک روز پس از آن صورت گرفت که شورای امنیت سازمان ملل متحد در نشستی در مورد تهدیدات شاخۀ ولایت خراسان داعش از افغانستان و منطقه بحث کرد.

محمدصادق به حمایت پاکستان از افغانستان در مبارزه با مواد مخدر تاکید کرد

محمدصادق، نمایندهٔ ویژهٔ پاکستان
محمدصادق، نمایندهٔ ویژهٔ پاکستان

محمدصادق، نمایندهٔ ویژهٔ پاکستان برای افغانستان گفته است که در نشست گروه کاری پروسهٔ دوحه، حمایت پاکستان از افغانستان در رسیدگی به چالش مواد مخدر را تکرار کرده است.

آقای صادق در شبکهٔ ایکس یا توییتر سابق نوشت که این نشست در مورد مبارزه علیه موارد، به روز چهارشنبه ۲۴ ماه دلو برگزار نشد.

او افزوده است که پاکستان به مشارکت در تجارت ترجیحی، تسهیل ترانزیت اموال، ارائهٔ کمک‌های فنی در تکنیک‌های زراعتی مقاوم در برابر تغییرات اقلیمی، ۴۵۰۰ بورسیهٔ تحصیلی به محصلان و تقویت ظرفیت نیروهای اجرای قانون در مبارزه با مواد مخدر، برای ایجاد معیشت جایگزین برای به‌گفتهٔ‌اش «برادران و خواهران افغان» متعهد است.

پیش از این، در ماه سرطان امسال نیز مبارزه با مواد مخدر از موضوعات اصلی آجندای نشست سوم دوحه در بارهٔ افغانستان بود که در آن مقام‌ها، به‌شمول روزا اوتنبایوا، نمایندهٔ ویژهٔ سرمنشی ملل متحد برای افغانستان حضور داشتند.

محمدصادق در حالی از حمایت کشورش از افغانستان در زمینهٔ مبارزه با مواد مخدر خبر می‌دهد که روابط اسلام‌آباد و کابل در ماه‌های اخیر به‌شدت متشنج شده است.

سفارت جاپان حمله انتحاری قندوز را محکوم کرد

پرچم جاپان
پرچم جاپان

سفارت جاپان در افغانستان با نکوهش حملۀ انتحاری در قندوز تاکید کرده که چنین حملات باید فوراً متوقف شوند.

این سفارت در پستی در شبکۀ ایکس (توییترسابق) امروز چهارشنبه ۲۴ دلو با خانواده های قربانیان حملۀ دیروز در قندوز ابراز همدردی کرده است.

مسئولیت این حمله را گروه دولت اسلامی (داعش) پذیرفته است.

داعش در کانال تلگرام ادعا کرده است که در این حملۀ انتحاری، شماری از کارمندان حکومت طالبان که برای دریافت معاش تجمع کرده بودند، هدف قرار گرفتند.

فرماندهی امنیۀ طالبان در قندوز کشته شدن دستکم ۵ تن شامل غیرنظامیان و اعضای نیروی امنیتی این گروه را در این رویداد تایید کرده؛ اما منابع به رادیو آزادی گفته اند که این حمله ۱۴ تا ۱۷ کشته بر جای گذاشته است.

اوچا: بازسازی مناطق زلزله‌زده هرات به کار بیشتری نیاز دارد

زلزله هرات
زلزله هرات

دفتر هماهنگ‌کننده کمک‌های بشردوستانه سازمان ملل متحد، اوچا، گفته است که برای بازسازی منطقه زلزله‌زده ولایت هرات به کار بیشتر نیاز است.

اوچا روز چهارشنبه ۲۴ ماه دلو در شبکهٔ ایکس، یا توییتر سابق، نوشت که یک‌سال پیش زلزله در هرات سبب ویرانی شد. در ادامه از آنچه کمک‌ها به منطقه زلزله‌زده خوانده شده، سپاس‌گزاری شده، اما بر تداوم کار در این بخش تأکید شده است.

اداره حمایت از کودکان سازمان ملل متحد، یونیسف، گفته بود که در نتیجه زلزله یک‌سال پیش، تنها نزدیک به صد هزار کودک متأثر شده‌اند.

بر اساس گزارش‌ها، در این زلزله و پس‌لرزه‌های آن، بیش از هزار تن جان باختند و ۲۱ هزار خانه ویران شدند.

گزارش شده است که این وضعیت تأثیر شدید بر معیشت شمار زیادی از مردم در چندین ولسوالی هرات گذاشته است.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG