سرانجام، پس از ماهها تنش محمداشرف غنی و عبدالله عبدالله به توافق سیاسی رسیدند.
یک روز پس از امضای این توافقنامه، بسیاری به این نظر اند که این رهبران برای برقراری صلح، کاهش بیکاری و رشد اقتصادی کشور بکوشند.
عبدالرحمن در ولسوالی شکردره کابل به رادیو آزادی گفت ادامه تنشها میان دو رهبر باعث نگرانی بود: "در همین تشویش بودیم که اگر رهبران ما اختلافات خود را کنار نگذارند، کجا برویم. پاکستان برویم یا به ایران؟ اما حالا که آنها با هم توافق کردند، خوشحال هستم. دوباره به زندگی در کشور خود امیدوار شدهام."
براساس توافقنامه سیاسی بین دو رهبر، آقای عبدالله ریاست شورای تازه تأسیس مصالحه ملی را برعهده خواهد گرفت.
در توافقنامه آمده است که عبدالله عبدالله هر نوع نشست و اجلاس در باره صلح و روند صلح را رهبری میکند.
احمدالله نورستانی باشنده کابل تأکید دارد که رهبران حکومت باید صلح را در اولویت کار شان قرار دهند: "اینها اجماع داخلی و دیدگاه وسیعی را در رابطه به صلح که مردم خواهان آن میباشد، در داخل به میان آورند و خواستهای مردم را با طالبان شریک بسازند. هر چه زودتر مذاکرات صلح را آغاز کنند."
برخی به این باور اند که تنشهای گذشته میان محمداشرف غنی و عبدالله عبدالله باعث کاهش کمکهای جامعه جهانی به افغانستان شد و به بحران بیکاری در کشور افزود. محمد رفیع باشنده دیگر کابل به رادیو آزادی گفت که حالا وقت آن رسیده که رهبران کشور برای رفع بحران بیکاری و رسیدگی به مشکلات مردم تلاش کنند: "خواست ما از محمداشرف غنی و عبدالله عبدالله این است که افراد شایسته و دلسوز به مردم را به کابینه معرفی کنند تا کشور ما را از بحران بیکاری بیرون کند."
اما عملی نشدن برخی از تعهدات این رهبران در حکومت وحدت ملی، باعث کاهش اعتماد مردم شده. برخی به همین دلیل، میگویند امیدوار نیستند که این رهبران کاری از پیش ببرند.
عبدالجمیل یکی از آنها است: "امتحانی را که اینها در پنج سال گذشته دادند، نتیجه خوبی نداشت. آن زمان هم قدرت پنجاهپنجاه تقسیم شده بود. حالا هم چنین است. هفت سال است که اینها در قدرت هستند اما کاری برای مردم انجام ندادهاند."
توافق میان اشرف غنی و عبدالله عبدالله در حالی امضا شده که افغانستان با بحران ویروس کرونا روبهرو است و جنگ همچنان ادامه دارد.