لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۰ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۲۵

واکنش‌های جهانی به حمله بر نوزادان و غیرنظامیان در کابل و ننگرهار


حمله مهاجمان بر شفاخانه صد بستر در غرب کابل
حمله مهاجمان بر شفاخانه صد بستر در غرب کابل

حملۀ روز سه‌شنبه بر شفاخانۀ صد بستر ملی در دشت برچی کابل که در آن زنان و کودکان نوزاد نیز کشته شدند و در کنار آن حمله بر مراسم جنازه در ولسوالی شیوۀ ننگرهار از حمله‌هایی اند که با واکنش‌های تندی روبرو شده‌اند.

محمداشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان سه‌شنبه شب (۲۳ ثور) در یک پیام ویدیویی این حمله را کار طالبان و داعش دانست و به نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان دستور داد که برای دفاع از مردم از حالت دفاعی بیرون شوند و حالت تهاجمی اختیار کنند.

این حمله‌ها با واکنش‌های تند نهادهای حقوق بشری نیز روبرو شده است.

حمله بر یک شفاخانه در غرب کابل
حمله بر یک شفاخانه در غرب کابل

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، حمله در غرب کابل را یک جنایت نابخشودنی می‌داند.

شکرالله مشکور، کمیشنر و سخنگوی این کمیسیون به روز چهارشنبه (۲۴ ثور) به رادیوآزادی گفت که طرف‌های جنگ نباید مکان‌های غیرنظامی و مردم را هدف قرار دهند.

آقای مشکور گفت: "کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان این گونه حمله‌ها را کاملاً محکوم می‌کند. ما از تمام طرف‌های جنگ می‌خواهیم که در برنامه‌های جنگی و تکتیک‌های‌شان متعهد به اصول حقوق بشری باشند و در جنگ‌های‌شان جای‌های ملکی و مردم را هدف قرار ندهند. عاملان این گونه حمله‌ها هیچ گاهی نباید بخشیده شوند."

گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی
گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی

حزب اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار هم با صدور اعلامیه‌یی به شمول حمله‌های کابل و ننگرهار حمله‌های اخیر در لغمان، خوست و بلخ را محکوم کرده و خواستار کاهش خشونت‌ها و آغاز گفت‌وگوهای صلح بین افغانان شده است.

ایالات متحدۀ امریکا، اتحادیۀ اروپا، زلمی خلیل‌زاد، نمایندۀ ویژۀ امریکا برای صلح افغانستان، نمایندۀ ویژۀ سازمان ملل برای افغانستان، سازمان صحی جهان، کشورهای ناروی، کانادا، فرانسه، جرمنی، ایران، پاکستان و برخی کشورهای دیگر نیز در برابر این حمله‌ها واکنش نشان داده‌اند.

امریکا، اروپا و یوناما حملات خونین کابل و ننگرهار را محکوم کردند

عفو بین‌الملل حملات کابل و ننگرهار را جنایت جنگی خوانده، محکوم کرد

مایک پومپیو، وزیر خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا حمله‌های کابل و ننگرهار را محکوم کرده و گفته است، تا زمانی که توافق کامل در بارۀ کاهش خشونت‌ها و وحدت سیاسی حاصل نشود، این کشور با این گونه خطرها مواجه خواهد بود.

وزیر خارجۀ امریکا از حکومت افغانستان و طالبان خواسته که با کار مشترک عاملان این گونه حمله‌ها را به میز محاکمه بکشانند.

زلمی خلیل‌زد، نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان
زلمی خلیل‌زد، نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان

زلمی خلیل‌زاد، نمایندۀ ویژۀ امریکا برای صلح افغانستان با تکرار این موضوعات افزوده: "خشونت غیرقابل بیان امروز در افغانستان علیه مادران، نوزادان و کودکان تولد ناشده و همچنین حمله بر مراسم تشییع جنازه، اعمال خالصاً شریر اند."

ماموریت حمایت قاطع ناتو هم با نشر خبرنامه‌یی این حمله‌ها را محکوم کرده و بر ادامۀ حمایتش از افغانان تأکید کرده است.

نمایندگی ویژۀ سازمان ملل متحد در افغانستان یا یوناما نیز این حمله را محکوم کرده و به نقل از انتونیو گوترش، سرمنشی سازمان ملل متحد نوشته که عاملان این گونه حمله‌ها پاسخ خواهند داد.

تیدروس ادهانوم گبریاسوس، رئیس سازمان صحی جهان
تیدروس ادهانوم گبریاسوس، رئیس سازمان صحی جهان

تدروس ادهانوم، رئیس سازمان صحی جهان حمله به شفانه در کابل را محکوم کرده و گفته که کارکنان صحی نباید هدف قرار گیرند.

وزارت خارجۀ پاکستان به نقل از شاه محمود قریشی، وزیر خارجۀ این کشور گفته است که این حمله را محکوم می‌کند و از یک افغانستان با ثبات حمایت می‌کند.

سفارت ایران در کابل هم گفته، زمانی که افغانستان با ویروس کرونا سخت مبارزه می‌کند، خشونت باید کاهش یابد.

در کنار این سفارت‌های ناروی، فرانسه، کانادا و جرمنی در کابل، بخش جنوب آسیای سازمان عفو بین‌الملل این حمله را محکوم کرده و آن را یک عمل وحشیانه عنوان کرده است.

در حمله‌های روز شنبه در کابل و ننگرهار نزدیک به ۴۰ تن کشته و بیش از ۵۰ تن دیگر زخمی شدند.

XS
SM
MD
LG