با گسترش ویروس کرونا در افغانستان اکنون شماری از داکتران افغان که در بیرون از کشور به سر میبرند، برای کمک به مردم در افغانستان دست به کار شده اند.
داکتر محمد نصیر جاله که دانش آموختۀ طب در کانادا است و اکنون در آن کشور زندگی میکند، از گسترش ویروس کرونا در افغانستان برای درمان هممیهنانش آستین برزده است و خدمات صحی از راه دور ارائه میکند.
او میگوید بیماران را به گونۀ رایگان مشوره میدهد و تلاش میورزد با این کارش کم از کم در نجات جان شماری از مردم کمک کند.
آقای جاله به رادیو آزادی در مورد مشورههایش به بیماران کووید-۱۹ در افغانستان چنین گفت: من از اینجا روزهای تاق هفته توسط اسکایپ به بیماران رایگان مشوره میدهم، دفتر من در کارته چهار است، و بیماران در آنجا میآیند. تا زمانی که این ویروس از افغانستان گم نشود من به این کارم ادامه میدهم."
آقای جاله میگوید، در کنار این که حکومت باید برنامههای آگاهیدهی را بیشتر سازد، مردم نیز باید به تمامی موارد توصیه شده از سوی پزشکان و کارمندان بهداشتی پابند بمانند.
داکتر محمد نصیر جاله تحصیلات عالیاش را در بخش معالجه امراض داخلۀ عمومی در کانادا ادامه میدهد.
او در سال ۲۰۱۰ میلادی به آن کشور رفت.
داکتر جاله میگوید، به گونۀ میانگین در هفته به ۲۰۰ بیمار از طریق صفحات اجتماعی در بارۀ ویروس کرونا و دیگر مشکلات صحی مشوره میدهد.
آقای جاله وضعیت فعلی افغانستان را از رهگذر انتشار ویروس کرونا نگران کننده عنوان میکند.
فرید مردی که پس از در نظر گرفتن مشورههای داکتر جاله از بیماری کووید-۱۹ صحتیاب شده است، میگوید پس از ابتلا به این بیماری از طریق شبکههای اجتماعی با داکتر جاله معرفی شد.
فرید میگوید او آنچه را که آقای جاله برایش توصیه کرد، در نظر گرفت و اکنون از گیر این بیماری به گونۀ کامل رهایی یافته است.
او گفت: "من زمانی که به این ویروس مبتلا شدم، ۱۷ روز قرنطین بودم، و در خانه بودم. زمانیکه با این داکتر در تماس شدم، برای من رهنماییهای خوبی کرد پس از مشورههای داکتر صاحب وضعیت من بهبود یافت و ۸ روز میشود که کاملاً صحتمند هستم."
پیش از این نیز پس از گسترش ویروس کرونا در افغانستان عبدالعزیز روحاني یک داکتر دیگر افغان نیز به هدف همکاری با داکتران افغان و درمان بیماران کووید۱۹ از لندن به افغانستان آمده است.
او اکنون در ولایت ننگرهار مصروف خدمت رسانی به مبتلایان ویروس کرونا است.
با این همه داکتر نصیر جاله از جامعۀ چپن سفیدان کشور میخواهد که در این وضعیت ناگوار دست به دست هم دهند و به کمک بیماران کووید۱۹ بشتابند تا باشد گسترش این ویروس در افغانستان زودتر مهار شود.