روزهای قرنطین کابل و به ستوه آمدن کارگران روزمزد!
با کراچی دستیاش در گوشهیی از چهارراهی پل محمودخان نشسته و غرق در افکار خودش است.
خودش را شیرمحمد باشندۀ شهر کابل معرفی میکند.
وی میگوید که از زمان آغاز قرنطینه تا به حال تنها سه و نیم سیر گندم کمک از حکومت دریافت کرده و از این وضعیت قرنطینه شهر به ستوه آمده است.
شیرمحمد که تنها نانآور یک خانوادۀ هشت نفری است به رادیو آزادی گفت: "قرنطینه که ادامه پیدا کند مجبور است که یا به ما کمک کند و یا همه را جمع کند و حلال کند. کرونا خو ما را از بین نمیبرد، اما گرسنگی از بین میبرد."
این در حالیست که بر اساس فیصلۀ تازۀ کابینه مدت زمان قرنطینه کابل هم بیشتر شدهاست.
محمد یعقوب حیدری، والی کابل به رادیو آزادی گفت که بر اساس پیشنهاد وزارت صحت عامۀ افغانستان، مدت قرنطینه شهر کابل تا پایان ماه رمضان تمدید شده است.
آقای حیدری گفت: "بر اساس تشویشها و تحلیل وزارت صحت عامه به کابینه پیشنهاد شد که همین مدت (قرنطینه) تا پایان ماه رمضان تمدید شود، به همین اساس هم تمدید شد."
والی کابل میافزاید که در بارۀ ادامۀ قرنطینه و یا برداشتن محدودیتهای گشتوگذار پس از ماه رمضان، مطابق به شرایط تصمیم گرفته خواهد شد.
در همین حال وزارت صحت عامۀ افغانستان از ثبت ۲۳۵ واقعۀ جدید ویروس کرونا در ۲۴ ساعت گذشته در چندین ولایت کشور خبر میدهد.
وحیدالله مایار، سخنگوی این وزارت امروز یکشنبه (۱۴ ثور) در نشست خبرییی در کابل گفت که با ثبت واقعات جدید شمار مبتلایان ویروس کرونا در افغانستان به ۲،۷۰۴ تن رسیده است.
به گفته آقای مایار، رویدادهای جدید ویروس کرونا در کابل بیشتر از دیگر ولایتها ثبت شده است.
آقای مایار همچنان از ثبت ۱۲ رویداد جدید فوتی در ۲۴ ساعت گذشته در چندین ولایت افغانستان خبر داد.
وی افزود: "همیشه هشدار دادیم که به طرف اوج نزدیک هستیم و مرگ و میر ما هم زیاد شده میرود. دیروز ۱۲ تن از بیماران کووید-۱۹ به حق پیوستند که در غزنی سه تن، بلخ دو تن، ننگرهار یک تن، فاریاب دو تن، کندز یک تن، پروان دو تن و بامیان یک رویداد فوتی."
از میان ۲۷۰۴ فرد مبتلا به ویروس کرونا در افغانستان تا به حال ۸۵ تن آنان جان باخته اند و ۳۴۵ تن دیگرشان صحتیاب شدهاند.
سخنگوی وزارت صحت عامه همچنین از افزایش رویدادهای ویروس کرونا در کابل هشدار میدهد.
او میگوید که بر اساس آزمایشهای فوری از ۵۰۰ باشندۀ کابل که به گونۀ نمونهگیری تصادفی انتخاب شده بودند، ۲۶۰ تن آنان مشکوک تثبیت شدند و پس از آزمایشهای نهایی از این میان ۶۰ درصد آنان مبتلا به ویروس کرونا ثابت شدند.