لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۲۳ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۲۸

'خواست بازمانده‌های قربانیان جنگ در مذاکرات صلح نباید فراموش شود'


سنگ بنای یادبود از اطفالی که در جریان جنگ های اخیر در افغانستان قربانی شده اند در باغچه‌ای که به یادبود از این اطفال از سوی کمیسیون مستقل انتخابات در کابل ایجاد شده است.
سنگ بنای یادبود از اطفالی که در جریان جنگ های اخیر در افغانستان قربانی شده اند در باغچه‌ای که به یادبود از این اطفال از سوی کمیسیون مستقل انتخابات در کابل ایجاد شده است.

کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان می‌گوید، تا زمانی‌که خواست‌های بازمانده‌های قربانیان جنگ در روند صلح مد نظر گرفته نشود، صلح همیشگی و مبتنی بر عدالت برقرار نخواهد شد.

ذبیح الله فرهنگ، رئیس نشرات و ارتباطات این کمیسیون دیشب به رادیو آزادی در این مورد گفت: "میکانیزم اجرایی صلح در تمامی کشور‌ها بر اساس مد نظر گرفتن خواست {بازمانده های} قربانیان جنگ است. صلح زمانی می‌تواند دایمی، واقعی و مبتنی بر عدالت باشد که خواست {بازمانده‌های} قربانیان جنگ مد نظر گرفته شود. در ده سال اخیر یعنی از سال ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۹ کشته و زخمی شدن ۸۶،۸۲۳ فرد ملکی توسط طرفین جنگ در افغانستان، در کمیسیون مستقل حقوق بشر ثبت شده."

ناجیه انوری، سخنگوی وزارت دولت در امور صلح
ناجیه انوری، سخنگوی وزارت دولت در امور صلح

ناجیه انوری، سخنگوی وزارت دولت در امور صلح می‌گوید، توجه به خواست‌های بازمانده‌های قربانیان جنگ موضوع کلیدی ویدیو کنفرانسی بود که به تازگی عبدالسلام رحیمی وزیر دولت در امور صلح با شماری از این بازمانده‌ها داشت.

بانو انوری دیشب به رادیو آزادی در این مورد بیشتر گفت: "وزیر دولت در امور صلح گفت، تلاش صورت می‌گیرد تا حضور مستقیم نمایندگان متضررین و قربانیان جنگ در روند صلح تسهیل شود و افراد به نمایندگی از این قشر جامعه در تصمیم گیری‌های مربوط به صلح دخیل ساخته شوند."

اما خواست بازمانده‌های قربانیان جنگ چیست؟

آقای فرهنگ در این مورد گفت: "زمانی که آدم تمامی داستان‌ها، غم، اندوه و رنج {بازمانده های} قربانیان جنگ را به گونۀ مفصل می‌شنود، همۀ‌شان تاکید می‌کنند که جنگ باید خاتمه پیدا کند و ما از وضع موجود خسته هستیم. بنابرین، ختم جنگ و برقراری صلح واقعی که در آن حقوق قربانیان جنگ تأمین شود، از مهم‌ترین خواست‌های آن‌ها است."

بر اساس موافقت‌نامۀ که ایالات متحده و طالبان در ۲۹ ماه فبروری در دوحه پایتخت قطر امضا کردند، قرار بود مذاکرات بین‌الافغانی در دهم مارچ آغاز شود.

رهایی تا به ۵۰۰۰ زندانی طالبان در بدل رهایی ۱۰۰۰ زندانی حکومت افغانستان، پیش شرطی برای آغاز این مذاکرات خوانده شده است.

اما بیش از ۴۰ روز از زمان تعیین شده برای راه اندازی مذاکرات بین‌الافغانی گذشت و روشن نیست چه وقت آغاز می‌شود.

آرشیف، رهایی صد تن از زندانیان گروه طالبان از سوی حکومت افغانستان
آرشیف، رهایی صد تن از زندانیان گروه طالبان از سوی حکومت افغانستان

در این میان، حکومت افغانستان ناوقت دیروز سه‌شنبه از رهایی ۷۱ زندانی دیگر طالبان خبر داد.

جاوید فیصل سخنگوی شورای امنیت ملی در حساب توییتر خود نوشت، که این افراد از زندان‌های ۷ ولایت ننگرهار، لغمان، کنر، نورستان، فاریاب، ارزگان، و بغلان آزاد شده اند.

با این، شمار زندانیانی طالبان که از ۸ ماه اپریل به این طرف توسط حکومت افغانستان آزاد شده اند، به ۴۳۲ تن رسید.

از ۱۲ اپریل به این سو، طالبان گفته اند که ۶۰ تن از نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان را رها کرده اند.

XS
SM
MD
LG