لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱۸ دلو ۱۴۰۳ کابل ۱۱:۵۴

افغانستان

شش غیر نظامی در انفجار ماین کنار سرک در پکتیکا کشته شدند

نقشه ولایت پکتیکا
نقشه ولایت پکتیکا

قول اردوی ۲۰۳ تندر می‌گوید که شش غیر نظامی در انفجار ماین کنار سرک در ولایت پکتیکا، کشته شدند.

جگرن ایمل مومند سخنگوی قول اردوی ۲۰۳ تندر، امروز دوشنبه (۲۰ اپریل) به رادیو آزادی گفت که موتر این غیر نظامیان به روز یک‌شنبه در منطقۀ "مرغۀ" ولسوالی برمل با ماین برخورد کرد.

وی افزود که این منطقه در کنترول طالبان است.

طالبان هنوز در مورد این رویداد تبصره نکرده‌اند.

ماین‌های کنار سرک در افغانستان عمدتاً از غیر نظامیان قربانی می‌گیرد.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

ازبکستان ۷ هلیکوپتر نظامی جمهوری مخلوع افغانستان را به امریکا انتقال داد

هلیکوپتر بلک هاوک اردوی حکومت مخلوع افغانستان در کنر، آرشیف
هلیکوپتر بلک هاوک اردوی حکومت مخلوع افغانستان در کنر، آرشیف

به گزارش برخی از رسانه های ازبکستان، هفت هلیکوپتر بلک هاوک اردوی حکومت مخلوع افغانستان که توسط نظامیان سابق این کشور به ازبکستان برده شده بودند، به امریکا منتقل شده ‌اند.

رسانۀ آنلاین Kun.uz روز چهارشنبه ۱۷ دلو گزارش داد که وزارت دفاع ایالات متحده ،پنتاگون، این هلیکوپتر ها را قابل استفاده دانسته و به آن کشور منتقل کرده است.

در ادامه آمده که در ۱۵ ماه آگست سال ۲۰۲۱ میلادی در روز ورود طالبان به کابل ، بیش از ۵۰۰ پرسنل نظامی افغان با طیاره ها و هلیکوپتر هایی که توسط ایالات متحده به اردوی سابق افغانستان فراهم شده بود به ازبکستان رسیدند.

در گزارش به نقل از وزارت دفاع ایالات متحده آمده است که در آن زمان ۲۲ طیارۀ نظامی و ۲۴ هلیکوپتر به ازبکستان منتقل شده بود.

جاناتان هنیک، سفیر ایالات متحده در ازبکستان در ماه سنبله امسال گفته بود که بر اساس توافق با ازبکستان این طیاره ها و هلیکوپتر ها به افغانستان بازگردانده نمی شوند و در ازبکستان باقی می مانند.

وزارت دفاع طالبان در آن وقت از ازبکستان خواسته بود که این طیاره ها را به این گروه تحویل دهد.

اوچا: در ۲۰۲۵ به یک ملیون نفر در افغانستان کمک نقدی توزیع خواهد شد

دفتر هماهنگی امور بشری سازمان ملل متحد (اوچا) می‌گوید که در سال ۲۰۲۵ با یک ملیون نفر کمک نقدی در افغانستان صورت خواهد گرفت.

این اداره در شبکۀ ایکس (توییترسابق) روز چهارشنبه ۱۷ دلو نوشت که کمک‌های نقدی به خانواده‌ها در افغانستان این امکان را می‌دهد که به‌ طور فردی به موارد ضروری مانند غذا، دارو و لوازم زمستانی اولویت دهند.

در ادامه گفته شده که ۸۹ درصد خانواده ها در افغانستان کمک نقدی را ترجیح می‌دهند.

از سوی دیگر، ادارۀ خوراک و زراعت سازمان ملل متحد FAO دیروز گفت که به کمک ادارۀ حفاظت ملکی و امداد بشری اتحادیۀ اروپا نزدیک به ده هزار خانواده در قندهار، غور و بدخشان پول نقد و بسته های محافظتی و آموزشی مالداری دریافت خواهند کرد.

در این باره جزئیات بیشتر داده نشده است.

این در حالی است که نهاد های مددرسان ابراز نگرانی کرده اند که تعلیق کمک‌های خارجی امریکا زندگی میلیون‌ها نفر را در افغانستان متاثر و وضعیت بد بشری را در زمستان تشدید خواهد کرد.

دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده ماه گذشته طی فرمان اجرایی کمک‌های خارجی ایالات متحده را برای ۹۰ روز به حال تعلیق درآورد.

مارکو روبیو، وزیرخارجۀ جدید ایالات متحده گفته است «هر دالری که ما هزینه می‌کنیم، هر برنامۀ که تأمین مالی می‌کنیم و هر سیاستی که دنبال می‌کنیم باید با این سه پرسش ساده توجیه شود: آیا این کار ایالات متحده را امن‌تر می‌کند؟ آیا این کار امریکا را نیرومندتر می‌کند؟ و آیا این کار امریکا را مرفه ‌تر می‌کند؟»

رادیو بیگم از حکومت طالبان خواست تا دو کارمند این رادیو را فوراً آزاد کند

یک از برنامه های"رادیو بیگم" که نشرات آن از سوی طالبان متوقف شده است (آرشیف)
یک از برنامه های"رادیو بیگم" که نشرات آن از سوی طالبان متوقف شده است (آرشیف)

رادیو بیگم با نشر اعلامیه‌ای امروز چهارشنبه ۱۷ دلو، از حکومت طالبان خواست تا دو کارمند بازداشت شده این رادیو را بگونه فوری آزاد کند.

در اعلامیه آمده است که استخبارات طالبان روزگذشته سه شنبه، به دفتر رادیو بیگم در کابل هجوم برده و دو تن از کارمندان مرد این رادیو را با خود بردند.

رادیو بیگم همچنان گفته که کارمندان استخبارات طالبان، کمپیوترها، هارد دیسک ها، اسناد و تلیفون های همراۀ خبرنگاران زن این رسانه را نیز با خود برده اند.

وزارت اطلاعات و فرهنگ طالبان روزگذشته در خبرنامه‌ای در شبکه ایکس، توییتر سابق اعلام کرد که نشرات رادیو بیگم را متوقف کرده است.

در این خبرنامه گفته شده که رادیو بیگم جواز نشراتی داشت اما نشرات آن به دلیل آنچه نقض پالیسی نشراتی و استفادۀ نادرست از این جواز خوانده شده، متوقف شده است.

این اقدام طالبان واکنش های را به همراه داشت.

مرکز خبرنگاران افغانستان ناوقت دیروز، توقف نشرات این رادیو خصوصی را نقض قانون رسانه های اجتماعی افغانستان و ادامه سرکوب رسانه های آزاد خواند و آن را محکوم کرد.

طالبان ۲ زن و ۳ مرد را در کندز و فاریاب در محضر عام شلاق زدند

عکس جنبۀ تزینی دارد (آرشیف)
عکس جنبۀ تزینی دارد (آرشیف)

ستره محکمۀ طالبان امروز چهارشنبه ۱۷ دلو در دو اعلامیۀ جداگانه خبر داد که ۲ زن و ۳ مرد در ولایات کندز و فاریاب در محضر عام شلاق زده شدند.

به گفتۀ این محکمه، یک زن و دو مرد امروز در ولسوالی بلچراغ ولایت فاریاب به اتهام آنچه از سوی این محکمه فرار از منزل و فرار دادن از منزل خوانده شده، هر یک به ۳۹ شلاق و یک سال حبس محکوم شدند.

در یک اعلامیۀ دیگر که از سوی این محکمه امروز در شبکه ایکس، توییتر سابق نشر شد آمده که روزگذشته ۱۶ دلو، یک زن و یک مرد در کندز به اتهام آنچه فساد اخلاقی از سوی این محکمه خوانده شده هر یک به ۳۹ شلاق و دو سال حبس محکوم شده اند.

طالبان با برگشت به قدرت در افغانستان، مجازات بدنی را یکبار دیگر ازسرگرفتند.

این اقدام طالبان واکنش تند سازمان های جهانی حقوق بشری از جمله ملل متحد را برانگیخته است. این سازمان ها از طالبان خواستار توقف فوری مجازات بدنی شده اند.

سفیر جاپان در کابل از کشور های میزبان خواست تا مهاجران افغان را اخراج نکنند

تاکایوشی کورومایا، سفیر جاپان در افغانستان از کشور های میزبان خواسته که مهاجران افغان را به‌گونه جبری اخراج نکنند.

وزارت مهاجرین و عودت کنندگان طالبان امروز چهارشنبه ۱۷ دلو در شبکه ایکس، توییتر سابق نوشته که آقای کورومایا این اظهارات را روزگذشته در دیدار با مولوی عبدالکبیر سرپرست این وزارت گفته است.

کورومایا از کشورهای میزبان خواسته که بگذارند تا مهاجران افغان به‌گونه داوطلبانه به افغانستان برگردند.

اخیراً پاکستان و ایران، هزار ها مهاجر افغان را بطور اجباری از خاک شان بیرون کردند.

گزارش ها می‌رسانند که حکومت پاکستان، بازداشت مهاجرین افغان در شهر های اسلام آباد و راولپندی را هم شدت بخشیده است.

حکومت ایران هم گفته که قرار است تا ماه مارچ سال جاری میلادی حدود دو میلیون مهاجر افغان بدون اسناد قانونی را از این کشور بیرون کند.

وزارت مهاجرین و عودت کنندگان طالبان به نقل از مولوی عبدالکبیر گفته که عودت کنندگان و بیجا شدگان افغان به سرپناه و دیگر کمک های بشری نیاز دارند.

راشد خان، رکورد بیرون کردن بیشترین بازیکنان از میدان را در تاریخ کریکت 20 اووره، قایم کرد

راشد خان عضو تیم ملی کریکت افغانستان (آرشیف)
راشد خان عضو تیم ملی کریکت افغانستان (آرشیف)

راشد خان عضو تیم ملی کریکت افغانستان می‌گوید که با بدست آوردن ۶۳۳ ویکت، رکورد بیرون کردن بیشترین بازیکنان از میدان را در تاریخ کریکت بیست اووره به نام خود کرده است.

راشد خان ناوقت دیروز سه شنبه ۱۶ دلو، در فیسبوکش نوشت از این دستاورد خرسند است و آن را به مردم افغانستان پیشکش می‌کند.

خان همچنان از همه علاقمندانش به خاطر حمایت از او سپاسگذاری کرد.

پیش از این، راشد خان در ۱۲ دلو امسال، در لیگ کریکت بیست اووره افریقای جنوبی دو بازیکن را از میدان بیرون کرد و مجموع ویکت هایش را به ۶۳۱ رساند که با شمار ویکت های دوین براوو از تیم ملی کریکت ویست اندیز برابر شد.

پیش از این، دوین براوو، رکود بیشترین ویکت در بازی های بیست آووره کریکت را داشت، اما راشد خان با گرفتن ۶۳۳ ویکت این رکورد را از آن خود کرد.

بازیکنان تیم ملی کریکت افغانستان اخیراً دستاورد های را به نام خود ثبت کردند.

پیش از این، شورای بین المللی کریکت در ۸ دلو امسال، عظمت الله عمرزی یک عضو دیگر تیم ملی کریکت افغانستان را بهترین بازیکن کریکت سال ۲۰۲۴ اعلام کرد.

کریم آغا خان، رهبر روحانی اسماعیلی‌های جهان‌ در سن ۸۸ سالگی درگذشت

شاهزاده کریم الحسینی، آغا خان چهارم، چهل و نهمین امام موروثی مسلمانان شیعه اسماعیلی
شاهزاده کریم الحسینی، آغا خان چهارم، چهل و نهمین امام موروثی مسلمانان شیعه اسماعیلی

بنیاد آغاخان و جامعه مذهبی شیعیان اسماعیلی روز سه‌شنبه در بیانیه‌ای اعلام کردند که شاهزاده کریم الحسینی، آغا خان چهارم، چهل و نهمین امام موروثی مسلمانان شیعه اسماعیلی ۴ فبروری در سن ۸۸ سالگی، در پرتگال در حالی که خانواده‌ در کنارش بود،‌ در آرامش درگذشت.

براساس این بیانیه، نام جانشین کریم آغاخان مطابق با وصیت او، پس از مشورت با خانواده و رهبران مذهبی اعلام خواهد شد.

طبق اطلاعات وب‌سایت اسماعیلیه، جانشین آغاخان از میان اعضای مرد خانواده یا نزدیکان او انتخاب می‌شود.

کریم آغاخان چهارم زمانی که توسط پدر بزرگش به عنوان جانشین انتخاب شد، ۲۰ سال سن داشت و محصل پوهنتون بود و پدربزرگش گفته بود که پیروانش باید توسط فردی رهبری شوند که "در دوران جدید تربیت شده باشد."

بنیاد او به نام آغاخان، در بیش از ۳۰ کشور محروم، از جمله افغانستان، تاجیکستان و بنگلادش، با هزینه میلیون‌ها دالر، تأسیسات، شفاخانه‌ها، مکاتب و مسکن ساخته است.

این بنیاد در افغانستان نیز پروژه‌های متعددی دارد، سالانه یک میلیارد دالر برای برنامه‌های بازسازی و کمک‌رسانی اختصاص می‌دهد.

سخنگوی طالبان ادعا کرده که آنها علاوه بر اقتصاد در سیاست خارجی نیز عملکرد خوب داشته اند

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان (آرشیف)
ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان (آرشیف)

ذبیح‌الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان ادعا کرده که حکومت آنها علاوه بر اقتصاد و امنیت، در زمینۀ سیاست خارجی نیز عملکرد خوب داشته است.

مجاهد روز سه شنبه(4 جنوری) در مصاحبه با رادیو تلویزیون ملی تحت کنترل طالبان که در شبکۀ اکس(تویتر سابق) منتشر شد، بار دیگر تأکید کرده که همۀ مخفی‌گاه‌های داعش در افغانستان نابود شده و وضعیت امنیتی در این کشور فوق‌العاده خوب است.

این اظهارات در حالی مطرح ‌شده که شاخۀ ولایت خراسان گروه دولت اسلامی موسوم به داعش مسولیت برخی حملات خونین را در افغانستان بر عهده گرفته و با گذشت بیش از سه سال حکومت طالبان را نیز هیچ کشور جهان، به رسمیت نشناخته است.

یک مقام ملل متحد با معاون اقتصادی ریاست الوزرای طالبان دیدار کرد

ملاعبدالغنی برادر معاون اقتصادی ریاست الوزرای طالبان
ملاعبدالغنی برادر معاون اقتصادی ریاست الوزرای طالبان

دو روز پس از تیراندازی یک عضو نیروی امنیتی طالبان به یک دفتر سازمان ملل متحد در کابل ، یک مقام این سازمان با ملاعبدالغنی برادر معاون اقتصادی ریاست الوزرای طالبان دیدار کرده است.

دفتر ملا برادر در شبکۀ ایکس (توییترسابق) نوشته است که او و ایندریکا راتوات معاون دفترهیئت معاونت ملل متحد در افغانستان ( یوناما) امروز سه شنبه (۱۶ دلو) دیدار کردند.

این دفتر افزوده است که عبدالغنی برادر از سازمان ملل متحد خواسته است که در توزیع کمک های بشردوستانه شفافیت را در نظر بگیرد و در کمک های خود بخش انکشافی را در اولویت قرار بدهد.

پیش از این ، دفتر هماهنگی امور بشری سازمان ملل متحد (اوچا) گفته بود که مداخلۀ مقامات طالبان سبب شده است که فعالیت برخی از پروژه‌های کمک‌ رسانی در افغانستان به طورموقت متوقف شوند.

گفته نشده است که آیا آنان در بارۀ تیراندازی به یک دفتر ملل متحد در کابل نیز گفتگو کرده اند یا خیر.

یک منبع سازمان ملل متحد در افغانستان به رادیو آزادی روز دوشنبه ۱۵ دلو گفت در این تیراندازی یک تن کشته و یک تن دیگر زخمی شده است.

دفتر هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان در بیانیه ای گفته است که روز یکشنبه، یک پوستۀ امنیتی این سازمان از سوی یک عضو نیروی امنیتی طالبان که در بیرون از دیوار محوطه مستقر بود، هدف تیراندازی قرار گرفت و یک نگهبان بین‌المللی به طور سطحی زخمی شد.

براساس گزارش‌ها، جسد یک عضو نیروی امنیتی طالبان بعداً در خارج از محوطۀ مرکز UNOCA، مربوط به ملل متحد در منطقۀ پلچرخی پیدا شد ، اما چگونگی مرگ او مشخص نشده است.

وزارت داخلۀ طالبان این رویداد را تایید کرده.

طالبان و ملل متحد گفته اند که در این باره تحقیقات آغاز شده است.

ازبکستان و افغانستان توافقنامۀ تجارتی 4.5 میلیون دالری را امضا کردند

"پل دوستی" بین افغانستان و اربکستان در شهر حیرتان در ولایت بلخ (آرشیف)
"پل دوستی" بین افغانستان و اربکستان در شهر حیرتان در ولایت بلخ (آرشیف)

نمایندگان ازبکستان و افغانستان یک توافقنامه تجارتی 4.5 میلیون دالری را امضا کردند. براساس خبرگزاری"سنترال ایشا تایمز" این قرارداد توسط نمایندگان سکتور خصوصی این دو کشور امضا شده است.

افغانستان پنجمین بزرگترین بازار صادراتی ازبکستان است و در پنج سال گذشته، تجارت بین دو کشور یک و نیم برابر افزایش یافته و در سال 2023 میلادی به 866 میلیون دالر رسید.

در اگست 2024 مقامات افغانستان و ازبکستان، روی هدف افزایش تبادلات تجارتی به 1 میلیارد دالر در سال 2024 با هدف بلندمدت 3 میلیارد دالر در سال تأکید کردند.

در اکتبر 2024 وزارت معادن و نفت افغانستان قرارداد 10 ساله‌‌ای را با یک شرکت ازبکستانی به منظور اکتشاف و تولید گاز در ولایت جوزجان امضا کرد. انتظار می رود که این پروژه حدود یک میلیارد دالر سرمایه گذاری را به همراه داشته باشد.

در حال حاضر 550 شرکت سرمایه گذاری افغان در ازبکستان فعالیت می کند که از جمله 443 آن متعلق به افغان هاست.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG