افغانستان
خلیلزاد از رهایی زندانیان استقبال کرد
امریکا از رهایی زندانیان از سوی دولت افغانستان و طالبان استقبال میکند.
زلمی خلیلزاد نمایندۀ خاص امریکا برای صلح افغانستان درتوییت تازهاش نوشت که رهایی زندانیان یک گامی مهم در پروسه صلح و کاهش خشونت است و جانبین باید این روند را سرعت بخشند تا اهداف توافقنامۀ امریکا و طالبان هرچه زودتر برآورده شوند.
آقای خلیلزاد میافزاید که شیوع کرونا آزادی زندانیان را سرعت میبخشد.
به اساس توافقنامهای که درپایان ماه فبروری گذشته میان امریکا و طالبان در قطر امضاء شد، قبل از آغاز گفتگوی بینالافغانی، دولت افغانستان ۵۰۰۰ زندانی طالبان و گروه طالبان ۱۰۰۰ زندانی دولت را باید رها سازند.
حکومت افغانستان تاکنون ۳۰۰ زندانی و طالبان ۲۰ زندانی را رها کرده اند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
فعالان مدنی افغانستان در ایران در یک اجلاس به حمایت از نقش زنان و جلوگیری از خشونت تاکید کردند
شماری از خبرنگاران و کارمندان رسانهای، فعالان حقوق بشر و جامعه مدنی افغان مقیم ایران، در یک نشست ویژه، روی نقش زنان و ضرورت مبارزه با خشونت علیه آنها، بحث کردند.
در این نشست ویژه که روز شنبه(۳۰ نوامبر) در شهر تهران پایتخت ایران دایر شد، امید پویا مسوول فدراسیون خبرنگاران افغان در تبعید، گفت:
"رسانهها بهعنوان ابزاری قدرتمند در تغییرات فرهنگی، می توانند روال مهم بازی کرده، آن را تقویت کنند. خبرنگاران باید تلاش کنند که مشکلات زنان را در کانون توجه قرار دهند و این مسئله باید به یک مطالبه عمومی تبدیل شود."
این نشست با جمعبندی دیدگاهها و ارائه پیشنهادات از جمله تصویب قوانین جامعتر، حمایت از خبرنگاران و فعالان زن و ایجاد برنامههای آموزشی و فرهنگی برای تغییر نگرش عمومی، پایان یافت.
نمایندگان طالبان، ایران، هند و ازبکستان در مورد توسعه تجارت از طریق بندر چابهار، صحبت کردند
نمایندگان افغانستان، ایران، هند و ازبکستان در مورد توسعۀ ترانزیت از طریق بندر چابهار، گفتوگو کردهاند.
براساس گزارش روزنامه دولتی"تهران تایمز " نمایندگان این چهار کشور، روز شنبه(۳۰ نوامبر) در سومین نشست کاری در شهر ممبی در هند، در مورد تسهیلات تجارتی، انتقال و ترانزیت اموال از طریق بندر چابهار در ایران، بحث کردند.
براساس گزارش، در این نشست معاون بندر چابهار، نمایندگان وزارت بنادر و مواصلات هند و سفرای طالبان، ازبکستان و ایران در هند اشتراک داشتند و در مورد ظرفیتهای بندر چابهار، امکانات لازم برای ترانسپورت و مشکلات موجود در زمینه، بحث و تبادل نظر کردند.
بندر چابهار که برای ترانزیت کالاهای تجارتی هند و ایران به آسیای میانه مهم خوانده می شود، برای افغانستان محاط به خشکه نیز بدون عبور از بندر کراچی، راه اتصال با آسیای میانه و سایر جهان محسوب می شود.
بارندگی های شدید و سرازیر شدن سیلابها در برخی نقاط افغانستان پیش بینی شده است
وزارت آب و انرژی حکومت طالبان، از تاریخ ۱۱ الی ۱۳ ماه قوس سالجاری شمسی، احتمال سرازیر شدن سیلاب ها و افزایش سطح آب دریا ها را در برخی از حوزه های دریایی أفغانستان، پیش بینی کرده است.
این وزارت روز شنبه(۳۰ نوامبر) در شبکۀ اکس(تویتر سابق) در اطلاعیهای گفت که بنابر تغییرات اقلیمی، بر اساس تحلیل های مقایسوی ارقام ستیشن های هایدرومتیورلوژیک، پیشگوئی اداره هواشناسی افغانستان و ارگان های معتبر بین المللی احتمال باران های نسبتاً شدید توام با سیلاب های آنی، در حوزه دریایی شمال و پنج - آمو پیش بینی شده است.
براساس اطلاعیه، احتمال سرازیر شدن سیلاب ناشی از بارندگی، ذوبان برف و افزایش سطح آب در مسیر دریاهای سمنگان، بغلان، کندز، تالقان، بدخشان و شماری سیلبرهای مربوط متصوراست.
وزارت آب و انرژی حکومت طالبان از اهالی پایین آب مناطق مذکور خواسته تا هنگام سیلاب، یا آبخیزی از نزدیک شدن سواحل دریاها خودداری کنند و از اهالی بالا آب خواسته که هنگام جاری شدن سیلاب و یا بلند رفتن سطح آب دریاها، به مناطق پائین دست خبر دهند.
طالبان ۳۱ تن را به اتهام کشت کوکنار در ولایت بدخشان بازداشت کردند
طالبان در جریان برنامه مبارزه با مواد مخدر در افغانستان، ۳۱ تن را در ولایت بدخشان به اتهام کشت خشخاش دستگیر کرده اند.
براساس خبرگزاری دی. پی. ای. جرمنی، یکی از مسئولان پولیس مبارزه با مواد مخدر طالبان در بدخشان گفته که افراد دستگیر شده، باشندگان مناطق مختلف این ولایت هستند و برای تحقیقات بیشتر به محکمۀ محلی سپرده شدهاند.
پیش از این نیز طالبان در برابر دهقانان در ولایت بدخشان از فشار کار گرفته بودند که در نتیجه این عمل منجر به اعتراض دهقانان شده بود.
رهبر طالبان در سال ۲۰۲۲ میلادی طی یک فرمان، کشت خشخاش، قاچاق و فروش مواد مخدر را در افغانستان ممنوع اعلام کرد که باعث کاهش قابل ملاحظه تولید مواد مخدر در این کشور شد.
اما براساس گزارش اخیر سازمان ملل متحد، افزایش اندک در میزان کشت خشخاش در ولایات شمال شرق افغانستان دیده می شود.
شاهراه سالنگ که به دلیل برفباری های شدید مسدود شده بود، مجددا باز شد
وزارت فواید عامۀ حکومت طالبان میگوید که شاهراه سالنگ پس از چندین ساعت مسدود بودن به روی عبور و مرور، دوباره باز شده است.
این وزارت امروز (شنبه) با نشر خبرنامهای گفته است که این شاهراه چاشت دیروز برای چند ساعت به دلیل برفباری، طوفان و محدود شدن ساحۀ دید مسدود شده بود، دوباره باز شده است.
وزارت فواید عامۀ حکومت طالبان از مسافران به ویژه رانندگان خواسته که هنگام سفر از شاهراه سالنگ تجهیزات لازم را با خود داشته باشند و به رهنماییهای کارکنان سالنگها توجۀ جدی کنند.
شاهراه سالنگ یکی از عمده ترین شاهراههای افغانستان است که ولایتهای شمالی و شمالشرقی را به مرکز وصل میکند و هر از گاهی به ویژه در فصل سرما به علتهای مختلف از جمله برفباریهای شدید، طوفان و برفکوچ بسته میشود.
سره میاشت تحت کنترول طالبان از چین خواهان کمکهای عاجل و ضروری شد
جامعه سره میاشت افغانستان که تحت کنترول طالبان است از چین خواهان کمکهای عاجل و ضروری گردید.
این اداره دیروز در شبکه ایکس نوشته که رئیس سرمیاشت حکومت طالبان شهاب الدین دلاور و هیئت همراه وی در جریان سفر به چین از مقامات این کشور خواهان این کمکها شده اند.
به گفته سره میاشت افغانستان دو طرف در مورد پلانهای نو همکاری مشترک هم صحبت کردند. هنوز مشخص نیست که چین در کدام بخش و چه اندازه کمک وعده کرده است.
چین از جمله کشورهای است که با طالبان روابط نزدیک دارد و سفیر طالبان را قبول کرده است.
وزیر صنعت طالبان از تاجران افغان در ترکیه خواست به وطن برگردند
سرپرست وزارت صنعت و تجارت طالبان از تجار افغان مقیم در ترکیه خواست که به وطن برگردند.
رادیو تلویزیون ملی افغانستان که در کنترل طالبان است دیروز گزارش داد که نورالدین عزیزی این تقاضا را در جریان سفر خود به ترکیه و ملاقات با افغانهای مقیم این کشور مطرح کرد.
هرچند در خبر گفته شده که تجار افغان مقیم ترکیه برای برگشت به وطن آمادهگی میگیرند، اما توضیحات در مورد آن داده نشده است.
سه سال قبل بعد از حاکمیت دوباره طالبان در افغانستان بسیاری از تجار و سرمایه گذاران، سرمایههای خود را از افغانستان بیرون کردند.
آنها میگویند که سیستم بانکی افغانستان هنوز هم بسیار محدویتها دارد که آنها با دست باز تجارت کرده نمیتوانند.
برگشت ۱۴۳ خانواده مهاجر افغان از ایران و پاکستان
خبرگزاری باختر تحت کنترول طالبان امروز خبر داد که «دیروز ۲۴ خانواده از مرز تورخم، ۲۰ خانواده از مرز سپین بولدک کندهار ، ۳۵ خانواده از مرز ابریشم نیمروزو و ۶۴ خانواده از مرز اسلام قلعه هرات به وطن برگشته اند.»
در این خبر از برگشت اختیاری یا اجباری این خانوادهها چیزی گفته نشده است.
پاکستان از اول نومبر سال ۲۰۲۳ اخراج دسته جمعی پناهجویان بدون اسناد افغان را آغاز کرد. همزمان با آن ایران هم اخراج اجباری پناهجویان افغان را شروع نمود.
سفیر نو ایران در افغانستان علی رضا بیگدلی امروز شنبه با رسیدن به کابل گفت افغانهای که قانونی به ایران میروند برای ایران قابل احترام هستند.
وزارت خارجه طالبان: امارات متحده وعده حل مشکلات صدور ویزا برای افغانها را داد
وزارت خارجه حکومت طالبان میگوید که امارات متحده عربی وعدهء حل مشکلات صدور ویزا برای افغانها را داده است.
این وزارت امروز شنبه دهم قوس در صفحه ایکس "توئتر سابق" خود گفته است که این وعده همکاری توسط شیخ محمد بن زاید ال نهیان، رئیس دولت امارات متحده عربی در دیدار با بدرالدین حقانی، سفیر جدید طالبان در این کشور داده شده است.
پیش از این وزارت خارجه حکومت طالبان گفته بود که امارات متحده عربی روز چهارشنبه گذشته تعهد نامه سفیر جدید طالبان در این کشور را پذیرفته است.
سردی هوا در بدخشان جان سه کودک را گرفت
رسانههای داخلی افغانستان به نقل از حکمت الله محمدی آمر ریاست اطلاعات و فرهنگ طالبان در بدخشان گزارش داده اند که این رویداد شام گذشته در ولسوالی راغستان این ولایت رخ داده است.
به گفته محمدی این کودکان راهی قریه کالر بودند که بر اثر بارش سنگین برف و شدت سرما جان باختند.
همه ساله پس از بارش برف علاوه بر بدخشان در بیشتر ولایات سر سیر افغانستان جادهها و راههای قریهها معمولا بسته شده که به قیمت جان باشندههای این ولایات تمام میشود.