لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۰ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۰۹

شیوع ویروس کرونا در بامیان و نگرانی باشنده های این ولایت از گسترش آن


لوله آزمایش ویروس کرونا
لوله آزمایش ویروس کرونا

بر اساس آمار رسمی، در بامیان سه نفر به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند. ولی نگرانی از گسترش این ویروس در این ولایت بسیار بالا است.

بازگشت شمار زیادی از مهاجران از ایران به این ولایت، ادامه رفت‌وآمد بین بامیان و کابل و شهرهایی که بیماری کووید ۱۹ در آن‌ها زیاد است، از دلایل اصلی این نگرانی است.

مسئولان صحی بامیان می‌گویند افرادی که در این ولایت تشخیص شده‌اند، پیشینه سفر به ایران ندارند.

کریم حبیب، از مسئولان اداره صحت بامیان می‌گوید در این ولایت مرکز تشخیص بیماری کووید ۱۹ وجود ندارد.

او گفت: "در ولایت بامیان تا اکنون ۳۹ مورد مشکوک ویروس کرونا آزمایش شده که از آن جمله سه مورد مثبت تشخیص شده است و ۱۷ مورد مشکوک تحت آزمایش قرار دارند. نمونه‌ها را ما به کابل می‌فرستیم. در آنجا سه روز یا بیشتر را در بر می‌گیرد تا نتیجه معلوم شود."

اما باور بسیاری بر این است که شمار واقعی افراد مبتلا به ویروس کرونا در بامیان بسیار بیشتر از آمار اعلام شده است.

به گفته آن‌ها، کمبود کارمندان صحی و تجهیزات پزشکی باعث شده شمار زیادی از افراد مشکوک مبتلا به این ویروس کرونا آزمایش نشوند.

ولایت بامیان در نقشه افغانستان
ولایت بامیان در نقشه افغانستان

محمد رضا فرهمند، مسئول شورای صحت یکاولنگ از نگرانی مردم چنین گفت: "آمار افراد مشکوک خیلی زیاد است. هنوز هم در شفاخانه تیم مشخص وجود ندارد که افراد مشکوک به کووید - ۱۹ را به صورت جداگانه معاینه کند. دوا و امکانات بهداشتی باید به قدر کافی آماده شود. فعلاً متاسفانه هیچ دوا و امکاناتی وجود ندارد".

آقای فرهمند افزود در محلی که چند بستر محدود برای مبتلایان به ویروس کرونا در ولسوالی یکا‌ولنگ در نظر گرفته شده، از هیچ لحاظ جای مناسبی نیست، چرا که امکان شیوع این بیماری از این محل به محلات دیگر از جمله بازار زیاد است.

شماری از مسئولان صحی محلی در ولسوالی‌های بامیان می‌گویند تدابیر جدی برای مقابله با این ویروس در ولسوالی‌ها در نظر گرفته نشده است. در بسیاری از مناطق روستایی تجهیزات اولیه هم وجود ندارد.

مطیع‌الله کهمردی، مسئول صحت ولسوالی کهمرد در مورد گفت: "تا هنوز هیچ وسایلی برای ما نرسیده. ما تنها آگاهی‌دهی می‌کنیم. ما با ملا امام و ارباب منطقه حرف می‌زنیم. آن‌ها در نمازهای جمعه و پنج وقت نماز که مردم جمع می‌شوند، آگاهی می‌دهند."

از سوی دیگر، مسئولان صحی در ولسوالی‌های پنجاب و ورس که افراد مشکوک به ویروس کرونا در شفاخانه‌های آنجا بستری هستند، به دلیل عدم دسترسی به تجهیزات درمانی به شدت نگران اند.

سید کریم، مسئول صحت ولسوالی ورس به رادیو آزادی گفت: "هیچ امکانات به ما تا حالا نرسیده. حتی در اطراف که من کلینیک‌ها را نظارت می‌کنم، ماسک کافی ندارند. دستکش ندارند. وسایل محافظت شخصی در شفاخانه ولسوالی دو نفر دارند که آن‌ها هم کلا ندارند."

به تاز‌گی با افزایش شمار مبتلایان به بیماری کووید ۱۹ اداره محلی بامیان محدودیت‌های رفت‌وآمد را در شهر بامیان برای دو هفته وضع کرده است.

XS
SM
MD
LG