لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۲۰ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۱۹

'سهل انگاری داکتر حنیف را به کام مرگ برد'


داکتر حنیف‌الله حنیف
داکتر حنیف‌الله حنیف

داکتر حنیف‌الله حنیف ۴۵ ساله دیروز (۱۸ حمل) در اثر ابتلا به ویروس کرونا در شفاخانه خصوصی امیری جان باخت.

وزارت صحت عامه خبر مرگ این داکتر در اثر ابتلا به این ویروس را تایید کرده‌است.

عتیق‌الله پسر داکتر حنیف به رادیو آزادی گفت که پدرش هنگام درمان بیماران‌ دیگر به این ویروس مبتلا شده بود و حالا اعضای خانواده‌اش نگران هستند که به این ویروس مبتلا نشده باشند.

عتیق‌الله گفت: "پدرم همین بیماری را داشت. اول چهار روز در خانه بود، بعد از آن وی را به شفاخانه بردیم. در آنجا ۵ روز ماند، کاکا و مامایم با او در یک اتاق بودند. به عیادتش می‌رفتند. هر چند داکتران اجازه نمی‌دادند، اما ما می‌رفتیم. ساعت ۱۲ شب یک‌شنبه زنگ آمد، شفاخانه رفتم. پدرم فوت کرده بود."

عتیق‌الله می‌گوید، در خانه علاوه بر مادرش، سه برادر و دو خواهرش هستند که پدرشان با آن‌ها در تماس بوده‌است، اما از آن‌ها تاکنون نمونه‌گیری نشده‌است.

در همین حال، میرویس امیری، رئیس شفاخانه امیری؛ مقام‌های وزارت صحت عامه و شفاخانه افغان-جاپان را متهم کرده که در تشخیص داکتر حنیف سهل‌انگاری کردند.

آقای امیری به رادیو آزادی گفت که ۴۸ ساعت پس از گرفتن نمونه مشخص شد که داکتر حنیف به ویروس کرونا مبتلا است.

آقای امیری گفت: "ما بالای همین داکتر خود مشکوک بودیم که ممکن است کرونا داشته باشد. بعد به مسئولان شفاخانه افغان-جاپان زنگ زدیم. تیم خود را فرستاد و سمپل داکتر حنیف را گرفت. دو روز ما انتظار کشیدیم، اما نتیجه نیامد. بعد از ۴۸ ساعت زنگ زدیم، بعداً گفتند که نتیجه مثبت است."

'افرادیکه با داکتر حنیف در تماس بودند مورد آزمایش قرار می‌گیرند'

وی همچنین گفت که در حال حاضر ۲۲ فردی که با داکتر حنیف تماس داشتند در شفاخانه قرنطینه شده‌اند.

رادیو آزادی تلاش کرد تا در این مورد نظر وزارت صحت عامه را داشته باشد اما موفق نشد.

روز گذشته وحیدالله مایار، سخنگوی این وزارت در یک نشست خبری گفت که داکتر حنیف و مسئولان شفاخانه امیری در مورد او بی‌پروایی کرده‌اند.

وحیدالله مایار سخنگوی وزارت صحت عامه افغانستان
وحیدالله مایار سخنگوی وزارت صحت عامه افغانستان

آقای مایار افزود: "در اول متاسفانه شفاخانه خصوصی غفلت کرد. تست را اجرا کرد. ما مخالف همین تست‌ها هستیم. دقت آن بسیار زیاد کم است. عوض این که مریض را به شفاخانه مخصوص کرونا روان کنند، در شفاخانه خود تحت تداوی قرار دادند. سهل‌انگاری کردند. حیات یک تعداد داکتران دیگر را هم با خطر مواجه ساختند."

به گفته‌ی مقام‌های وزارت صحت عامه، تا کنون بر اثر ابتلا به ویروس کرونا ۱۴ تن جان باخته‌اند.

داکتر حنیف از ۵ سال به این‌سو مسئول بخش عاجل شفاخانه امیری بود و پیش از آن در شفاخانه‌های مختلف کار کرده بود. داکتر حنیف پدر چهار پسر و دو دختر بود.

XS
SM
MD
LG