حکومت افغانستان میگوید خواست هیئت طالبان برای رهایی فرماندهان این گروه که درحملات و جنایتهای بزرگ بشری دست داشته اند قابل پذیرش نیست.
رهایی ۵۰۰۰ زندانی آغازگر روزنه صلح یا تلاشی برای گرم کردن میدانهای نبرد از سوی این گروه؟
حکومت افغانستان بهتازگی علت تاخیر رهایی زندانیان طالبان را سفارش رهایی ۱۵ تن از فرماندهان این گروه میخواند و میگوید پذیرش این سفارشها برایش پذیرفتنی نیست.
عبدالمتین بیگ رئیس اداره مستقل ارگانهای محلی روز دوشنبه در یک نشست خبری در کابل گفت که حکومت افغانستان ۴۰۰ زندانی گروه طالبان را برای رهایی آماده کرده، اما طالبان، به گفته او "به لجاجت خود ادامه میدهند" و برسر راه صلح موانع ایجاد میکنند.
آقای بیک افزود: "جنایتهای طالبان هنوز ادامه دارند. جوان و بزرگسال که هیچ کدام کارمند دولت و یا نیروی امنیتی نبودند را سر بریده اند. در توافقنامه امریکا و طالبان گفته شده تا ۵۰۰۰ زندانی رها شود، مشخص نیست که احمد و محمود یک تعداد این زندانیان، در حملات انتحاری بزرگ و جنایتهای بشری دست دارند. آنها تاکید به رهایی ۱۵ فرمانده خود دارند. لجاجت هم یک حد و حدود دارد، هرچیز را نمیتوانیم بیشتر از این تحمل کنیم. رها کنیم که بروند و میدانهای جنگ را گرم کنند؟"
پیشتر وحید عمر، مشاور رئیس جمهورغنی گفته بود تا زمانی که در مورد کاهش خشونت از سوی طالبان تضمین داده نشود، زندانیان این گروه آزاد نخواهند شد.
اکنون سهیل شاهین سخنگوی دفترسیاسی طالبان در قطر میگوید که۱۵تن از زندانیان که خواستار رهایی آن در گام نخست شده اند از روی فهرست ۵۰۰۰ زندانی این گروه در بند حکومت افغانستان انتخاب شده اند.
آقای شاهین به رادیو آزادی میگوید که این فهرست براساس توافقنامه تهیه شده است.
او افزود: "۱۵ تن از زندانیان از روی لست ۵۰۰۰ زندانی انتخاب شده، خارج از لست نیستند و این لست براساس توافقنامه انتخابشده که در ۲۹ فبروری امضاء شد و چند ماه قبل بهطرف مقابل سپرده شده است. اما متاسفانه به یک بهانه و بهانه دیگر رهایی زندانیان ما را به تعویق میاندازند و باید بگویم که رهایی زندانیان قدم اساسی برای آغاز مذاکرات بین افغانان است."
رهایی۵۰۰۰ زندانی طالبان یکی از شرایط این گروه برای مذاکرات بین افغانان گفته شده آنچه این گروه آن را جز توافق صلح امریکا و طالبان میخواند.
بربنیاد توافق صلح امریکا و طالبان روند رهایی زندانیان این گروه باید پیش از آغاز مذاکرات و ده روز پس از امضای توافق آغاز میشد.