لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۹ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۰۹

امریکا معافیت‌های مشخص بر برنامه‌های هسته‌ای ایران را تمدید کرد


تأسیسات آب‌سنگین اراک ایران.
تأسیسات آب‌سنگین اراک ایران.

مایک پومپیو وزیر خارجۀ ایالات متحدۀ امریکا دیروز دوشنبه (۳۱ مارچ) معافیت‌های مشخص بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران را تمدید کرد؛ اما گفت این اقدام فعالیت هسته‌ای ایران را محدود می‌سازد.

همچنان مورگا اورتگس سخنگوی وزارت خارجۀ ایالات متحده امریکا در بیانیۀ گفته است که "ادامۀ گسترش فعالیت‌های هسته‌ای ایران پذیرفتنی نبوده و باج‌گیری هسته‌ای رژیم ایران از بزرگترین تهدیدها به صلح و امنیت جهان است."

دونالد ترمپ رئیس جمهوری ایالات متحدۀ امریکا در سال ۲۰۱۸ به طور یک جانبه از توافق‌نامه هسته‌ای با ایران که در سال ۲۰۱۵ میان تهران و شش قدرت جهان امضاء شده بود، بیرون شد.

این کار سبب شد تا تحریم‌های اقتصادی امریکا بر ایران از سرگرفته شوند و اقتصاد ایران که بیشتر به صادرات نفت متکی است، فلج شود.

موافقت‌نامۀ موسوم به برجام تحریم‌ها بر ایران را کاهش می‌دهد و در بدل ایران وعده کرده بود که فعالیت‌های هسته‌ای خود را محدود می‌کند.

امریکا از زمان خروج از این توافق‌نامه پالیسی "فشار حد اکثری" بر ایران را در پیش گرفت.

اما بعداً معافیت‌های را قایل شد از جمله اینکه ایران می‌تواند فعالیت‌های محدود را در تأسیسات آب‌سنگین اراک، تأسیسات هسته‌ای بوشهر و ریکتورهای تحقیقی تهران انجام دهد.

همین معافیت‌ها اکنون برای ۶۰ روز دیگر تمدید شدند.

مورگان اورتگس سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده امریکا
مورگان اورتگس سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده امریکا

سخنگوی وزارت خارجۀ ایالات متحده امریکا گفت کشورش بر همه تحولات در فعالیت‌های هسته‌ای ایران نظارت می‌کند و هر زمانی می تواند محدودیت‌ها را دوباره تنظیم کند.

مورگان اورتگس به تاکید و به نقل از رئیس جمهوری ایالات متحده امریکا گفت که به ایران هیچگاهی اجازه داده نخواهد شد که به سلاح هسته‌ای دست یابد.

در جریان همین ماه، ادارۀ بین‌المللی انرژی اتمی گفت ایران به مفتشان بین‌المللی که می‌خواستند از فعالیت‌های احتمالی این کشور در دو پایگاه تفتیش کنند اجازه نداده است.

این اداره همچنان گفت که ایران ذخایر یورانیم خود را بیشتر از مقداری ساخته که در توافق‌نامۀ سال ۲۰۱۵ برایش اجازه داده شده بود.

مقام‌های ایرانی گفته اند که تحریم‌های ایالات متحده امریکا توانایی آن‌ها را در مبارزه با ویروس کرونا محدود ساخته است.

بیش از ۴۱ هزار مورد ابتلا به کووید-۱۹ تا به حال در ایران ثبت شده و شمار قربانیان این بیماری در ایران به بیش از ۲۷۰۰ نفر رسیده است.

این ارقام را پوهنتون جانز هاپکینز در ایالات متحده امریکا نشر کرده است.

ایران یکی از کشور هایست که بیشترین آسیب را از ویروس کرونا دیده اند.

آگاهان به ارقامی که مقام‌های دولتی پخش می‌کنند شک دارند و جمهوری اسلامی ایران به فعالیت رسانه‌های خارجی در این کشور نیز به شدت محدودیت وضع کرده است.

XS
SM
MD
LG