لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۳ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۳:۳۳

افغانستان

کام ایر در ۵ پرواز مسافرانش را از هند به افغانستان انتقال می‌دهد

یک طیاره شرکت هوایی کام ایر در میدان هوایی بین‌المللی حامد کرزی.
یک طیاره شرکت هوایی کام ایر در میدان هوایی بین‌المللی حامد کرزی.

دولت هند برای شرکت هوایی کام ایر اجازه داده است تا در پنج پرواز مسافرانش را به افغانستان انتقال دهد.

غلام معصوم معصومی رئیس ترافیک هوایی اداره هوا نوردی ملکی افغانستان امروز جمعه (۸ حمل) به رادیو آزادی گفت که کام ایر در این پنج پرواز نزدیک به دو هزار مسافر را به این کشور انتقال خواهد داد.

شرکت هوایی کام ایر در صفحه فیسبوک خود نوشته است، مسافرانی که تکت اخذ کرده اند می‌توانند ساعت هفت صبح به روز‌های ۲۸ و ۳۰ مارچ و همچنان اول، سوم و پنجم اپریل در مناطق مالویانگر، بهوگل و یا لاجپتنگر دهلی نو حضور داشته باشند.

رئیس ترافیک هوایی اداره هوانوردی ملکی افغانستان گفت که سفارت افغانستان در دهلی نو، در هماهنگی با پولیس هند توسط موتر‌ها مسافران را به میدان هوایی انتقال خواهد داد.

کام ایر تکت دهلی ـ کابل را ۳۸۰ دالر اعلام کرده و از مسافران خواسته تا در صورتی که "تراول اجنسی‌ها" از آنان پول بیشتر تقاضا می‌کنند با این شرکت آنرا شریک کنند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

تأیید کاهش تشکیلات ملکی و نظامی از سوی حکومت طالبان؛ مجاهد: این اقدام برای بهبود عملکرد صورت گرفته است

 ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان

ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان چهارشنبه ۳ ثور تایید کرد که آنان تشکیلات خود را در بخش‌های ملکی و نظامی کاهش داده‌اند.

مجاهد این اقدام را یک امر طبیعی خواند و به تلویزیون ملی افغانستان تحت کنترول طالبان گفت که این تنقیض به هدف بهبود کار و جلوگیری از بروکراسی انجام شده است.

مجاهد شمار دقیق کارمندانی را که براساس این تصمیم برکنار شده‌اند، فاش نکرد اما به گفتۀ او شمار آنها زیاد نیست.

پیش از این، برخی رسانه‌ها گزارش دادند که ملا هبت الله اخندزاده رهبر طالبان، دستور حذف نزدیک به ۹۰ هزار بست وزارت معارف را در سال جاری خورشیدی ۱۴۰۴ صادر کرده است.

حکومت طالبان در نزدیک به چهارسال بازگشت به قدرت، از سوی هیچ کشوری هنوز به رسمیت شناخته نشده است و با بحران اقتصادی و بشری مواجه است.

امضای ۲۰ تفاهم‌نامهٔ «تجاری» و «همکاری» میان طالبان و قزاقستان به‌ارزش ۱۲۰ میلیون دالر

امضای تفاهم‌نامه ها در حضور نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان و سریک ژومانگارین، معاون صدراعظم قزاقستان
امضای تفاهم‌نامه ها در حضور نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان و سریک ژومانگارین، معاون صدراعظم قزاقستان

وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان از امضای ۲۰ تفاهم‌نامه به‌ارزش ۱۲۰ میلیون دالر میان سکتور خصوصی افغانستان و قزاقستان خبر داده است.

این وزارت ناوقت دیشب در شبکهٔ ایکس یا توییتر سابق نوشت که ۱۷ تفاهم‌نامهٔ تجاری و ۳ تفاهم‌نامهٔ همکاری در جریان نشست دوجانبهٔ تجارتی تحت مجمع تجاری قزاق‌ـ‌افغان امضا شد.

گفته شده است که در نشست روز سه‌شنبه با اشتراک نورالدین عزیزی، سرپرست وزارت صنعت و تجارت حکومت طالبان و سریک ژومانگارین، معاون صدراعظم قزاقستان، بر تطبیق این تفاهم‌نامه‌ها تأکید شد.

هیئت قزاقستان به‌تازگی وارد کابل شد و به‌گفتهٔ حکومت طالبان، از تمایلش برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف در افغانستان سخن گفت.

چند گروه سیاسی از «مجمع ملی نجات افغانستان» جدا شدند

مجمع ملی برای نجات افغانستان
مجمع ملی برای نجات افغانستان

یک گروه ضد طالبان موسوم به «جبههٔ مقاومت ملی افغانستان» و همچنان حزب «جمعیت اسلامی» اعلام کردند که شامل هیچ تصمیم «مجمع ملی برای نجات افغانستان» نیستند.

جبههٔ مقاومت ملی افغانستان به‌رهبری احمد مسعود و جمعیت اسلامی به‌رهبری صلاح‌الدین ربانی سه‌شنبه‌‌شب، ۲ ثور، با نشر اعلامیه‌های جداگانه گفتند، همزمان با تأسیس این مجمع، نگرانی‌های خود را در پیوند به‌ساختار، پالیسی‌ها و روش مدیریتی‌ـ‌کاری‌اش مطرح کردند، اما رعایت نشد.

در ادامه آمده است که «ملاحظات جدی سیاسی و تخنیکی» در مورد این مجمع وجود داشته است و بی‌توجهی به‌این ملاحظات، به‌نفع مردم و تقویت جریان‌ها و سازمان‌های مطرح ضد طالبان نیست.

مجمع ملی برای نجات افغانستان در ۱۶ ماه ثور سال ۱۴۰۳ از طریق یک نشست مجازی با حضور برخی از چهره‌های مخالف طالبان و برخی از مقام‌های حکومت پیشین اعلام موجودیت کرد.

بنیان‌گذاران این مجمع هنگام اعلام موجودیتش گفتند که برای جلوگیری از تداوم حاکمیت به‌گفتهٔ‌شان «استبدادی و نامشروع طالبان» تلاش می‌کنند.

گروه دیگر ضد طالبان موسوم به «جبههٔ آزادی افغانستان» نیز دیشب در بیانیه‌ای شبکهٔ ایکس اعلام کرد که تاکنون شامل هیچ‌گونه ائتلاف یا پیمان سیاسی که مستلزم کار مشترک بین‌سازمانی باشد، نبوده است.

در ادامهٔ بیانیه، عضویت این جبهه در مجمع ملی برای نجات افغانستان با قاطعیت رد شده است.

 چهارعضو نیروهای ویژه جمهوری چک به اتهام قتل یک سرباز افغان در شهر برنو محاکمه می‌شوند

نیروهای ویژه جمهوری چک
نیروهای ویژه جمهوری چک

چهارعضو نیروهای ویژه جمهوری چک به اتهام قتل یک سرباز افغان در شهر برنو محاکمه می‌شوند.

رسانه‌های چک امروز گزارش دادند که این پرونده مربوط به رویدادی در سال ۲۰۱۸ است؛ زمانی که در منطقه شیندند ولایت هرات، فردی به‌نام «خان» یکی از مربی سگ نیروهای چک به‌نام «پروخازکا» را با گلوله کشت و دو تن دیگر را زخمی کرد.

خان مدت کوتاهی پس از تحقیقات جان باخت.

براساس گزارش رسانه‌های چک، این چهار سرباز همچنان به دریافت رشوه و تخطی از دستورات نظامی نیز متهم هستند.

یک زن امریکایی افغان‌الاصل در یکی از سمت‌های مهم وزارت خارجهٔ ایالات متحده گماشته شد

ماری کبیر سراج بیشاپینگ
ماری کبیر سراج بیشاپینگ

ماری کبیر سراج بیشاپینگ، به عنوان دستیار معاون بخش آسیای مرکزی وزارت خارجه ایالات متحده در امور افغانستان تعیین شده است.

خانم بیشاپینگ که ریشه در خانواده سلطنتی افغانستان دارد، روز دوشنبه اول ثور در این سمت گماشته شد.

براساس زندگینامه رسمی، ماری بیشاپینگ از نواسه‌های دختری ثریا طرزی، همسر شاه امان الله خان است.

براساس گزارش‌ها، او پیش از این به عنوان مشاور ارشد حقوقی و مدیر کارکنان کمیته فرعی در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده کار می‌کرد و همچنان ریاست کمیته فرعی آسیای جنوبی و مرکزی را برعهده داشت.

خانم بیشاپینگ همچنان مسئول تحقیقات نظارتی درباره خروج امریکا از افغانستان بود.

او در ایالات متحده تولد شده و ۳۳ سال دارد و تا کنون به افغانستان سفر نکرده است.

خانم بیشاپینگ دارای مدرک دکترای حقوق از پوهنتون ویرجنیا و مدرک کارشناسی از پوهنتون کلفورنیا در لاس‌انجلس است.

ماری بیشاپینگ در کنار انگلیسی به زبان های آلمانی و دری تلسط دارد.

مولوی عبدالکبیر، در دیدار با اندریکا راتوته معاون یوناما خواستار کمک های بین‌الملی برای مهاجران بازگشته شد

مولوی عبدالکبیر و اندریکا راتوته معاون یوناما
مولوی عبدالکبیر و اندریکا راتوته معاون یوناما

وزیر مهاجران و عودت‌کنندگان حکومت طالبان در دیدار با معاون هیئت معاونیت سازمان ملل متحد، یوناما، خواستار کمک‌های بین‌المللی به مهاجران برگشته به افغانستان برای بازسازی زندگی‌شان شد.

وزارت مهاجرین و عودت‌کنندگان حکومت طالبان روز سه‌شنبه در اعلامیه‌ای در صفحه‌ی ایکس خود نوشت که مولوی عبدالکبیر، در دیدار با اندریکا راتوته، معاون هیئت معاونیت سازمان ملل متحد (یوناما)، گفت که اخراج مهاجران افغان و بدرفتاری با آن‌ها، روابط میان پاکستان و افغانستان را بدتر می‌سازد.

در این اعلامیه از قول اندریکا راتوته آمده که سازمان ملل و نهادهای کمک رسان در سال گذشته ۱۸۳ میلیون دالر کمک بشردوستانه را به افغانستان ارسال کرده‌اند و بر ادامه‌ی آن اطمینان داده است.

پاکستان از اول اپریل سال جاری عملیات گسترده‌ای را برای بازداشت و اخراج دارنده گان کارت‌های شهروندی افغان«ای سی سی» ومهاجران بدون اسناد مقیم این کشور آغاز کرده است.

پیش از این، شماری از مهاجران در گفت‌وگو با رادیو آزادی از بدرفتاری پولیس، غارت اموال‌شان هنگام اخراج، و بی‌سرنوشتی پس از بازگشت به افغانستان شکایت کرده بودند.

براساس ارقام کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (یو ان اچ سی آر)، در۱۶ روز اول ماه اپریل حدود ۸۴ هزار و ۸۰۰ مهاجر افغان از پاکستان به افغانستان برگشتانده شده، که از این میان ۱۹ هزار و ۶۰۰ تن آنها اخراج شدند.

آغاز کمپاین واکسین فلج کودکان در افغانستان و پاکستان

افغانستان - کارکنان صحی در حال تطبیق واکسین پولیو ( عکس آرشیف)
افغانستان - کارکنان صحی در حال تطبیق واکسین پولیو ( عکس آرشیف)

کمپاین واکسین فلج کودکان (پولیو) روز دوشنبه رسماً در افغانستان و پاکستان آغاز شد.

وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان اعلام کرده که این کمپاین در ولایت‌های ننگرهار، کنر، لغمان، نورستان، هلمند و قندهار برای چهار روز و در ۲۸ ولایت دیگر برای سه روز ادامه خواهد داشت.

شرافت زمان امرخیل، سخنگوی این وزارت در بیانیه‌ای گفته است که در جریان این کمپاین، حدود ۱۲ میلیون کودک زیر پنج سال واکسین خواهند شد.

مقام‌های صحی ایالت خیبر پختونخوا در پاکستان نیز اعلام کرده‌اند که از ۲۱ تا ۲۷ اپریل، نزدیک به ۷ میلیون کودک زیر پنج سال در ۳۶ ولسوالی این ایالت واکسین پولیو دریافت خواهند کرد.

افغانستان و پاکستان دو کشور در جهان هستند که هنوز موارد مثبت ویروس پولیو در آن‌ها ثبت می‌شود.

بر اساس آمار سازمان جهانی صحت (WHO)، در سال گذشته میلادی بیش از ۲۰ مورد مثبت پولیو در افغانستان ثبت شده بود، اما این آمار از سوی وزارت صحت عامه تحت حکومت طالبان رد شده است.

در ایالت خیبر پختونخوا نیز سال گذشته ۷۴ مورد مثبت این ویروس گزارش شده بود.

پولیو بیماری ویروسی است که عمدتاً کودکان زیر پنج سال را مبتلا می‌کند و می‌تواند سبب فلج دائمی شود.

ورزشکار افغان‌ در امریکا به "آزار و اذیت جنسی" متهم و زندانی شد

احمد سهیل حسنزاده ورزشکار رشتۀ هنرهای رزمی مختلط
احمد سهیل حسنزاده ورزشکار رشتۀ هنرهای رزمی مختلط

احمد سهیل حسنزاده، ورزشکار افغان تبار هنرهای رزمی مختلط (MMA) در امریکا به آزار و اذیت جنسی یک دختر ۱۴ ساله متهم و زندانی شده است.

روزنامۀ "سکرمنتو بی" گزارش داده که پروندۀ سهیل حسنزاده از اوایل ماه میلادی جاری در جریان بوده و او اکنون در زندان شهر سکرمنتو محبوس است.

انتظار می‌رود مرحلۀ بعدی محاکمۀ او روز سه شنبه، دوم ماه ثور، برگزار شود.

قرار بود حسنزاده روز شنبه هفتۀ آینده در سازمان معتبر UFC مبارزه کند، اما گزارش شده که سازمان UFC، پس از مطرح شدن این اتهام، قرارداد خود با حسنزاده را لغو کرده است.

طالبان: چین از نمایندگان ما برای شرکت در نشست سازمان همکاری شانگهای دعوت کرده است

رهبران کشورهای منطقه، آرشیف
رهبران کشورهای منطقه، آرشیف

وزارت خارجه طالبان می‌گوید که چین از نماینده‌های این حکومت برای شرکت در نشست امسال سازمان همکاری شانگهای دعوت کرده است.

حافظ ضیا احمد، معاون سخنگوی این وزارت یکشنبه ۳۱ حمل در شبکه ایکس نوشت که محمد نعیم، معین مالی و اداری این وزارت در دیدار با ژاو شینگ، سفیر چین در کابل، ضمن گفتگو در مورد مسایل مهم از دعوت نمایندگان طالبان به نشست سازمان همکاری شانگهای قدردانی کرده است.

در این دیدار همچنان در مورد گسترش همکاری های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی میان کابل و بیجینگ گفتگو شده است.

معاون سخنگوی وزارت خارجه طالبان افزده که سفیر چین گفته است که کشورش به روابط با افغانستان اهمیت ویژه‌ای قایل است.

چین مانند سایر کشورها، حکومت طالبان را در نزدیک به چهارسال برگشت به قدرت هنوز به رسیمت نشناخته اما از معدود کشورهای است که سفیر طالبان را رسماً پذیرفته و روابط نزدیک با طالبان دارد.

قرار است نشست سازمان همکاری شانگهای در نیمه دوم سال جاری میلادی به میزبانی چین برگزار شود.

افغانستان پیش از برگشت طالبان به قدرت به عنوان کشور ناظر در این سازمان بود اما پس از برگشت طالبان به قدرت در تابستان ۱۴۰۰، از نمایندگان طالبان برای شرکت در این نشست دعوت نشده بود.

پولیس پاکستان یک خبرنگار افغان را بازداشت کرده است

پولیس پاکستان
پولیس پاکستان

مسولان «اتحادیه خبرنگاران افغان» در اسلام آباد پاکستان، به رادیو مشال بخش پاکستان رادیو آزادی گفته‌اند که یکی از اعضای این اتحادیه به نام ظاهر بهاند توسط پولیس بازداشت شده است.

مسولان این اتحادیه که نخواستند نام‌شان فاش شود، روز یکشنبه ۲۰ اپریل گفتند که حکومت پاکستان به مهاجران افغان که برای درخواست پناهندگی به کشورهای سوم آمده‌اند، تا پایان ماه اپریل اجازه اقامت داده بود، اما هر روز تعدادی از افغان‌ها بازداشت می‌شوند.

به بیان این اتحادیه امروز صبح آقای بهاند توسط پولیس پاکستان بازداشت شده و اکنون دو فرزند و همسرش در خانه تنها مانده‌اند و درخطر بازداشت قرار دارند.

با این حال پولیس اسلام‌آباد به رادیو مشال گفته که آقای بهاند در کمپ «حاجی کمپ» حضور ندارد.

افغان‌های بازداشت‌شده معمولاً به این کمپ منتقل می‌شوند و از آن‌جا از طریق مرز تورخم به افغانستان فرستاده می‌شوند.

یکی از دوستان او گفته که آقای بهاند خودش از طریق تیلفون به او اطلاع داده که توسط پولیس بازداشت شده، اما بعد از آن تلفونش خاموش شد.

چند روز پیش پولیس، فرشته سدید خبرنگار افغان را به‌دلیل نداشتن مدارک بازداشت و پس از رهایی، به او هشدار داد که تا پایان اپریل پاکستان را ترک کند.

براساس آمار ها بیش از ۸۵ هزار مهاجر افغان تا کنون از پاکستان اخراج شده‌اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG