پس از تعطیل یکماهه مکتبها برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا در افغانستان، حالا وزارت معارف از آغاز برنامههای آموزش از طریق رسانهها و آنلاین خبر میدهد.
نوریه نزهت نجرابی، سخنگوی این وزارت روز سهشنبه (۵ حمل) به رادیو آزادی گفت که این برنامه شاید از ۱۰ حمل آغاز شود.
خانم نجرابی گفت که این برنامه بیشتر از طریق رادیو تلویزیون ملی، چند تلویزیون خصوصی و آنلاین راه اندازی خواهد شد.
خانم نجرابی گفت: "افزون بر رسانههای دولتی، یک تعداد از رسانههای خصوصی با ما اعلام آمادگی کردهاند. درسهای آنلاین ما از طریق رادیو و تلویزیون ملی پیش برده خواهد شد، چون در ۳۴ ولایت افغانستان شبکههای محلی دارد و با استفاده از شبکههای محلی ما میتوانیم این خدمات را فراهم کنیم."
خانم نجرابی میگوید که مضمونهای علوم طبیعی و اجتماعی از صنف اول تا صنف دوازدهم تدریس خواهد شد. به گفته وی تدریس از این طریق تا پایان وضعیت اضطراری در کشور ادامه خواهد داشت.
به گفته خانم نجرابی، مردم، شوراهای محلی و جامعهمدنی میتوانند از این روند نظارت داشته باشند.
در همین حال، شماری از مردم در کابل میگویند که هر چند در حالت اضطراری این گامی نیک است، اما بیشتر مردم در ولایتها به انترنت و برق دسترسی ندارند.
آنان میگویند که اگر این برنامهها بیشتر از طریق رادیو نشر شود، اثرگذاری بیشتری خواهد داشت.
حمید و شریف در کابل گفتند: "از طریق آنلاین امکان ندارد. مردم دسترسی به انترنت و برق ندارند."
"به باور من، از طریق انترنت ناممکن است؛ زیرا در ولایتها مردم دسترسی ندارند، اما اگر از طریق رادیو باشد، تا حدی تاثیر گذار خواهد بود."
از سوی هم، صدیق پتمن معین پیشین وزارت معارف میگوید که در حالت اضطراری از هر وسیلهای که برای آموزش شاگردان مکتبها استفاده شود، موثر خواهد بود.
آقای پتمن گفت: "حالت پیش آمده یک حالت غیر عادی است. یعنی حالتی نیست که هر چیزی به دل ما باشد. در حالت اضطراری باید از هر وسیله ممکن استفاده شود. روی طرحی فکر شود که برای کوتاهمدت و طویلالمدت استفاده شود و یک تجربه باشد که در آینده هم از آن استفاده شود."
پس از شیوع ویروس کرونا در افغانستان، تمام مؤسسههای تعلیمی دولتی و خصوصی تا ۳۰ حمل ۱۳۹۹ تعطیل شدند.
وزارت معارف افغانستان از خانوادهها میخواهد که به فرزندان خود کمک کنند تا زیانهای تعطیل مکتبها کمتر شود.