لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۷ دلو ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۰۹

'هشت صد بستر برای درمان بیماران مبتلا به کرونا در هرات آماده می‌شود'


شفاخانه تجرید و تداوی بیماران مبتلا به ویروس کرونا در ولایت هرات
شفاخانه تجرید و تداوی بیماران مبتلا به ویروس کرونا در ولایت هرات

هرات در معرض تهدید شیوع ویروس کرونا است. بر اساس آمار رسمی تا حال ۱۸ نفر در این ولایت به این بیماری مبتلا شده‌اند. نگرانی جدی از انتقال ویروس کرونا با بازگشت مهاجران از ایران به این شهر وجود دارد.

حالا مسئولان صحی در هرات می‌گویند در حال تهیه ۸۰۰ بستر برای رسیدگی به بیماران مبتلا به این بیماری هستند.

محمد آصف کبیر، معاون صحت عامه هرات امروز یکشنبه (۳حمل) به رادیو آزادی گفت که این بسترها در مراکز ویژه قرنطینه، درمان و رسیدگی به بیماران مبتلا به کووید ۱۹ در نظر گرفته شده اند.

او گفت:‌ "اداره صحت عامه پیش‌بینی کرده که در مرز ۸۰۰ بستر آماد‌گی‌ باید داشته باشد. در این قسمت تعمیر لایبرتی و همچنین حاجی کمپ آماده شده اند."

بیماری کووید ۱۹ درمان ندارد، اما برای کاهش خطر آن، بیمارانی که به صورت جدی با این بیماری درگیر شده‌ نیازمند مواظبت و رسیدگی دارند.

در حال حاضر نگرانی از شیوع ویروس کرونا در هرات، تمام برنامه‌های صحی این ولایت، از جمله برنامه واکسین فلج کودکان را تحت تأثیر قرار داده است.

عبدالوحید رحمانی، مسئول واکسین فلج کودکان در ولایت‌های غربی افغانستان به رادیو آزادی گفت کارمندان و رضاکاران این برنامه موظف به آگاهی‌دهی در باره ویروس کرونا شده‌اند.

او افزود: "در حدود هشت هزار نفر در سطح حوزه غرب، که شامل ولایت‌های هرات، فراه، بادغیس و غور می‌شود، این‌ها همه در باره ویروس کرونا در آگاهی‌دهی به جامعه همکاری می‌کنند."

شماری از مردم در هرات می‌گویند حکومت باید شیوع ویروس کرونا را جدی بگیرد.

صفی‌الله، عبدالباسط و نصیر احمد می‌گویند: "کرونا را لطفاً جدی بگیرند. کرونا شوخی‌ نیست. به‌خاطر حفظ خود، فامیل، مادر و پدر باید به این موضوع بیشتر دقت کنند."

"ما نگران کرونا هستیم که ما و فامیل ما را نگیرد. حکومت هم باید از ما دفاع کند و با ما همکاری داشته باشد."

"ما خیلی نگران کرونا هستیم. به خاطر این که حکومت برای ما خدمات صحی ارائه کند تا ما به این مرض که به کشور ما آمده، دچار نشویم."

موج فزاینده بازگشت مهاجران افغان از ایران از ترس ویروس کرونا به هرات، به نگرانی‌ها مبنی بر افزایش موارد ابتلا به ویروس کرونا افزوده است. به‌تازگی آزمایشگاه تشخیص ویروس کرونا در هرات افتتاح شده و مسئولان صحی می‌گویند که در این مرکز روزانه تا ۸۰ مورد نمونه آزمایش می‌شود.

توصیه‌های معمول صحی

شیوع ویروس کرونای جدید با نام «کووید-۱۹» از ماه دسمبر گذشته (نزدیک به سه ماه پیش) از شهر ووهان چین آغاز شد. برخی توصیه‌ها برای پیشگیری از ابتلا به این وایروس:

دست‌های خود را با آب پاک و مواد شوینده مانند صابون بشویید و بر دفعات شستن‌ دست‌ها بیفزایید.

در صورت در دسترس نبودن صابون، از مواد ضدعفونی‌کننده حاوی الکل استفاده کنید.

هنگام عطسه و سرفه حتماً دهان خود را بپوشانید؛ اگر دستمالی در دست ندارید، این کار را با حائل کردن بازو انجام دهید و نه کف دست که تماس بیشتری با محیط و دیگران دارد.

از نگهداشتن دستمال‌های استفاده‌شده با خود، خودداری کنید و بلافاصله دور بیندازید.

از دست زدن به صورت خود، به‌ویژه دهان، بینی و چشم خودداری کنید.

از دست دادن و روبوسی بپرهیزید.

از حضور در اماکن عمومی و شلوغ، که احتمال شیوع ویروس در آن‌ها وجود دارد، تا حد ممکن پرهیز کنید.

XS
SM
MD
LG