وزارت صحت عامه افغانستان میگوید برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا، همه ادارات مربوط تدابیر جدی اتخاذ کردهاند.
وحیدالله مایار سخنگوی این وزارت روز شنبه (دوم حمل) در یک نشست خبری در کابل گفت که در تمام افغانستان ۴۴۹ مورد مشکوک ابتلا به ویروس کرونا ثبت شده است.
او افزود: "در ۲۴ ساعت گذشته ما هیچ کدام واقعه مثبت ویروس کرونا نداشتهایم. در تمام افغانستان ۴۴۹ واقعه ویروس کرونا ثبت شده است که از این میان ۴۱۳ واقعه منفی، ۲۴ واقعه مثبت و ۱۲واقعه دیگر هم تحت بررسی قرار دارد."
آقای مایار میگوید برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا کمیتهای ایجاد شده است که محمداشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان از آن نظارت میکند.
به گفته وی، در حال حاضر در هر ولایت یک شفاخانه ۲۰ بستر ویژه برای درمان بیماران مبتلا به ویروس کرونا وجود دارد.
اگرچه این بیماری درمان قطعی ندارد، اما مراکز صحی این بیماری را درمان عرضی میکنند.
سخنگوی وزارت صحت میگوید نگرانیهای که در مورد انتشار ویروس کرونا در صفوف نیروهای امنیتی وجود داشت حالا برطرف شده است.
وحیدالله مایار سخنگوی وزارت صحت همچنین گفت برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا در میان نیروهای امنیتی و دفاعی کمیته نظارتی ایجاد شده که در هر ۲۴ ساعت در کنار نظارت، رهنماییهایی که وزارت صحت عامه پیشنهاد کرده را عملی میکند.
در این حال برخی از کارشناسان نظامی ایجاد کمیته را کافی ندانسته تاکید دارند که باید در بخش صفوف امنیتی توجه بیشتر صورت گیرد.
باری عارض یکی از این کار شناسان گفت: "نظارت جدی بخاطر جلوگیری از ویروس کرونا در قطعات نظامی بسیار مهم است. همه از این مسئله آگاه هستند که امکانات وزارت صحت عامه زیاد نیست، اما از کمیته ایجاد شده باید استفاده درست صورت گیرد، تا جلو یک فاجعه گرفته شود."
به گفته مقامهای وزارت صحت عامه، در حال حاضر در تمام افغانستان ۲۴ مورد ابتلا به ویروس کرونا ثبت شده، ۱۵ مورد در ولایت هرات، ۳ مورد در سمنگان، ۲ مورد در لوگر و یک یک مورد در ولایتهای بلخ، کاپیسا، دایکندی و بادغیس.
توصیههای معمول صحی
شیوع ویروس کرونای جدید با نام «کووید-۱۹» از ماه دسمبر گذشته (نزدیک به سه ماه پیش) از شهر ووهان چین آغاز شد. برخی توصیهها برای پیشگیری از ابتلا به این وایروس:
دستهای خود را با آب پاک و مواد شوینده مانند صابون بشویید و بر دفعات شستن دستها بیفزایید.
در صورت در دسترس نبودن صابون، از مواد ضدعفونیکننده حاوی الکل استفاده کنید.
هنگام عطسه و سرفه حتماً دهان خود را بپوشانید؛ اگر دستمالی در دست ندارید، این کار را با حائل کردن بازو انجام دهید و نه کف دست که تماس بیشتری با محیط و دیگران دارد.
از نگهداشتن دستمالهای استفادهشده با خود، خودداری کنید و بلافاصله دور بیندازید.
از دست زدن به صورت خود، بهویژه دهان، بینی و چشم خودداری کنید.
از دست دادن و روبوسی بپرهیزید.
از حضور در اماکن عمومی و شلوغ، که احتمال شیوع ویروس در آنها وجود دارد، تا حد ممکن پرهیز کنید.