زلمی خلیلزاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان میگوید که رهبران سیاسی افغانستان باید برای حل بحران سیاسی این کشور یک حکومت همهشمول را به میان بیاورند.
در ادامه آنچه بحران سیاسی در افغانستان خوانده میشود، زلمی خلیلزاد فرستاده ویژه امریکا برای صلح افغانستان بار دیگر از رهبران سیاسی این کشور خواسته تا برای پیدا کردن راه حل سیاسی، یک دست شوند.
خلیلزاد صبح روز جمعه در حساب کاربری توییتر خود نوشت که رهبران سیاسی افغانستان باید بحران به وجود آمده را از بین برده و حکومت همهشمول را ایجاد کنند.
در همین حال محمداشرف غنی رئیس جمهور افغانستان در پیام نوروزی خود گفته است که سال جدید، سال همبستگی و اصلاحات برای افغانستان خواهد بود.
آقای غنی در اشاره به آنچه صلح واقعی خوانده گفته است که باید میان رهبران افغانستان همکاری قوی و هماهنگی ایجاد شود.
آقای غنی افزوده است: "جمهوری اسلامی افغانستان سال ۱۳۹۹ را سال اصلاحات و همبستگی نام نهاده است. حالا که نسبت به هر زمانی دیگر به صلح امیدوار شدهایم، نیاز است تا نسبت به هر زمان دیگر در میان خود به اتحاد و همبستگی توجه کنیم. صلح از تمام ما هماهنگی و همکاری میخواهد. همینگونه برای رسیدن به صلح و ثبات واقعی در بخش اصلاحات هم بهگونه جدی دست به کار شویم."
این اظهارات در حالی مطرح میشود که پیش از این در کنار محمداشرف غنی که از سوی کمیسیون انتخابات برنده انتخابات ریاست جمهوری اعلام شد، عبدالله عبدالله نیز به عنوان "رئیس جمهور دولت همهشمول" سوگند وفاداری یاد کرد.
اصطلاح "حکومت همهشمول" نخستین بار از سوی داکتر عبدالله عبدالله مطرح شده و او خود را رئیس حکومت همهشمول خوانده بود. حالا سوال این است هدف از پیام زلمی خلیلزاد برای ایجاد "حکومت همهشمول" چیست؟
برخی کارشناسان سیاسی میگویند، امریکا میخواهد تا میان محمداشرف غنی و عبدالله عبدالله توافق به میان آورد.
ناصر شفیق یکی از این کارشناسان میگوید ایالات متحده امریکا باید پیش از برگزاری مراسم تحلیف، اختلاف ها میان محمد اشرف غنی و عبدالله عبدالله را از بین می برد.
او میافزاید: "من فکر میکنم که زلمی خلیلزاد در روز اول یک اشتباه کرد، در حالی در باره نتایج انتخابات اختلاف وجود داشت، وی در مراسم تحلیف محمداشرف غنی اشتراک کرد که این کار او عبدالله عبدالله را ناراحت ساخت. اما اکنون، بهنظر من اظهارات خلیلزاد برای دوام بحران زمینهسازی میکند. او باید از پیش فکر میکرد که انتخابات نتیجهای بهدنبال ندارد و اگر نتیجه هم داشته باشد معادل به صفر است، چون مردم اشتراک کمرنگ داشتند."
زلمی خلیلزاد در توییت اخیراش در کنار ایجاد حکومت همهشمول به استفاده از فرصت به میان آمده برای صلح و جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا نیز اشاره کرده است.