افغانستان
خلیلزاد: افزایش خشونت، تهدیدی برای توافق صلح است و باید بهگونه فوری کاهش یابد
زلمی خلیلزاد نماینده خاص ایالات متحده برای صلح افغانستان میگوید: تشدید خشونت، توافقنامه صلح را با خطر مواجه میسازد و خشونتها باید هرچه زودتر کاهش بیابد.
خلیلزاد دیشب در حساب توییترش نوشت که او دیشب با عبدالغنی برادر مسئول دفتر طالبان در قطر ملاقات کرده و این ملاقات پس از مکالمه تلیفونی میان رئیس جمهور ترمپ و ملا برادر انجام شده است.
به گفته آقای خلیلزاد، آنها توافق کرده اند که توافقنامه صلح میان ایالات متحده و طالبان میتواند راه را برای تامین صلح در افغانستان هموار سازد.
نماینده خاص وزارت خارجه امریکا برای صلح افغانستان در ادامه نوشته که بهخاطر رسیدن به صلح در افغانستان باید خشونت کاهش بیابد و روی مبادله زندانیان صحبت شود.
زلمی خلیلزاد گفت که امریکا متعهد است تا براساس توافقنامه میان ایالات متحده و طالبان و همچنان اعلامیه امریکا و افغانستان، روند مبادله زندانیان میان دو طرف را تسهیل ببخشد، او گفته واشنگتن از آزادی شمار بیشتر زندانیان از دو طرف حمایت میکنند.
او افزوده که نیاز است تا برای رفع چالشهای موجود فرا راه گفتگوهای بینالافغانی کار مشترک صورت گیرد.
طالبان اخیراً گفتند که پیش از آغاز گفتگوهای بینالافغانی، حکومت افغانستان پنج هزار زندانی این گروه را آزاد کند و در بدل گروه طالبان هزار زندانی حکومتی را رها خواهد کرد.
اما محمداشرف غنی رئیس جمهور افغانستان بهتازگی گفت: "طالبان بهخاطر آغاز گفتگوهای بینالافغانی پیششرط نگذارند و حکومت افغانستان در رابطه به آزادی زندانیان تعهدی نسپرده است.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
سنای آسترالیا اولین قانون جهانی ممنوعیت استفاده جوانان از رسانههای اجتماعی را تصویب کرد
لایحه ممنوعیت استفاده جوانان کمتر از ۱۶ سال از رسانههای اجتماعی که توسط مجلس سنای پارلمان آسترالیا تصویب شد، به زودی اولین قانون در این مورد در جهان خواهد بود.
طبق این قانون، عدم محدودیت استفاده از پلتفورمهای اجتماعی از جمله تیکتاک، فیسبوک، سنپچت، شبکۀ ایکس و اینستاگرام برای افرادی که کمتر از ۱۶ سال عمر دارند، میتواند تا ۳۳ میلیون دالر امریکایی جریمه در قبال داشته باشد.
مجلس سنای پارلمان آسترالیا با ۳۴ رأی موافق و ۱۹ رأی مخالف این لایحه را تصویب کرد. مجلس نمایندهگان پارلمان آسترالیا نیز روز چهارشنبه با ۱۰۲ رأی موافق و ۱۳ رأی مخالف این لایحه را تصویب کرده بود.
مجلس نمایندهگان تا حال ضمیمههایی را که توسط مخالفین در این قانون پیشنهاد شده تأیید نکرده است، اما این یک عمل تعارفی خواهد بود، چون حکومت موافقه کرده است که آن را تأیید کند.
حملات هوایی اسرائیل در غزه ۱۷ کشته برجای گذاشت
مقامات صحی در غزه میگویند در حملات اردوی اسرائیل دستکم ۱۷ نفر کشته شدهاند.
به گفتۀ این مقامات، هشت تن امروز، ۲۸ نومبر، در نزدیکی شفاخانۀ کمال عدن در یک خانه و چهار تن در شهر جنوبی خانیونس غزه در حملات هوایی اسرائیل کشته شدهاند.
مقامات این شفاخانه قبلاً گفته بودند که قوای اسرائیل بر یک کمپی در غزه نیز حمله کرده که در جریان جنگ یکساله بیجاشدهگان به آن پناه بردهاند. به گفتۀ آنها، در همین کمپ، هفت نفر جان دادهاند.
این حملات در زمانی صورت میگیرد که فلسطینیها پس از آتشبس اسرائیل با حزبالله لبنان، امیدوار شدهاند که آتشبس در غزه نیز برقرار شود.
ماههاست که مذاکرات برای ایجاد آتشبس بین گروه حماس و اسرائیل ادامه دارد، اما تاکنون نتیجهای نداده است.
گروه حماس از سوی امریکا و اتحادیه اروپا همچون یک سازمان تروریستی یاد میشود.
طالبان: در دو ماه گذشته ۱۰۰ جسد پناهجویان افغان از ایران به نیمروز انتقال داده شده است
مقامهای طالبان میگویند که در دو ماه گذشته حدود ۱۰۰ جسد پناهجویان افغان از ایران به ولایت نیمروز افغانستان انتقال داده شده است.
سید سلیمان آغا بهیر، معاون والی طالبان در نیمروز، روز گذشته به رسانههای محلی گفت که در برخی روزها چندین جسد پناهجویان افغان به این ولایت فرستاده میشود که بیشترشان تیر باران شدهاند.
این در حالیست که اخراج اجباری آن عده از پناهجویان افغان که مدارک قانونی اقامت ندارند، از ایران ادامه دارد.
مقامهای ایران اعلام کردهاند که تا پایان سال ۱۴۰۳، دو میلیون مهاجر غیرقانونی افغان را از آن کشور اخراج میکنند.
در تظاهرات سه روز گذشته، ۵۶ افغان در اسلامآباد بازداشت شدند
در جریان تظاهرات حزب تحریک انصاف پاکستان در اسلامآباد در سه روز گذشته، تعداد پناهجویان بازداشتشدۀ افغان بیشتر شده است.
سید ناصر علی رضوی، رئیس پولیس اسلامآباد، دیروز به رسانهها گفت که از جملۀ تقریباً هزار نفر دستگیرشده، ۵۶ نفر افغان هستند.
خبر بازداشت این افغانها در زمانی نشر میشود که دیروز وزیر داخلۀ پاکستان، محسن نقوی، گفت افغانها بعد از ۳۱ دسمبر سال جاری برای بودوباش در اسلامآباد به اجازهنامۀ خاص پولیس نیاز خواهند داشت.
طرفداران صدر اعظم سابق پاکستان، عمران خان، روز ۲۴ نومبر راهپیماییهایی را برای رهایی وی از زندان آغاز کردند که این اعتراضات تا دیروز دوام داشت.
مقامهای طالبان: در دو ماه گذشته ۱۰۰ جسد پناهجویان افغان از ایران به افغانستان انتقال داده شده است
مقامهای طالبان میگوید که در دو ماه گذشته حدود ۱۰۰ جسد پناهجویان افغان از ایران به ولایت نیمروز افغانستان انتقال داده شده است.
سید سلیمان آغا بهیر، معاون والی طالبان در نیمروز روزگذشته به رسانههای محلی گفت که در برخی روزها چندین جسد پناهجویان افغان به این ولایت فرستاده میشود که بیشتر شان تیرباران شده اند.
این در حالیست که اخراج اجباری آنعده از پناهجویان افغان که مدرک قانونی اقامت را ندارند، از ایران ادامه دارد.
مقامهای ایران اعلام کرده که تا پایان سال ۱۴۰۳ دو میلیون مهاجر غیرقانونی افغان را از آن کشور اخراج میکنند.
در ۱۳ ولایت افغانستان به روز پنجشنبه بارندهگی و احتمال سرازیر شدن سیلابها پیشبینی شده است
بارنده گی و احتمال سیلاب ها به روز پنجشنبه در ۱۳ ولایت افغانستان پیش بینی شده است.
در یک اعلامیه اداره هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوا نوردی حکومت طالبان آمده که در ولایات تخار، بغلان، بامیان، پنجشیر ، سرپل، جوزجان، دایکندی، هلمند، کندهار، غور، فراه، بادغیس و هرات به روز پنجشنبه امکان بارنده گی بین ۱۵ تا ۳۵ ملی متر وجود دارد.
نظر به این اعلامیه در مناطق با ارتفاع بلند و سرد، برفباری هم امکان پذیر است.
حکومت طالبان گزارش ملل متحد در مورد افزایش تولید تریاک در افغانستان را رد کرد
وزارت امور داخله حکومت طالبان گزارش تازه سازمان ملل متحد در مورد ازدیاد تولید تریاک در افغانستتان را رد کرد.
عبدالمتین قانع سخنگوی این وزارت در یک اعلامیه که به روز چهارشنبه نشر کرد گفته که به اساس ارزیابی آنها در جریان یک سال گذشته در تولید مواد مخدر در افغانستان کاهش قابل ملاحظه آمده است.
اداره مبارزه با جرایم و مواد مخدر ملل متحد به روز چهارشنبه با انتشار گزارشی گفت که در جریان سال ۲۰۲۴ تولید تریاک در افغانستان در مقایسه با سال قبل آن ۳۰ درصد افزایش یافته است.
در اعلامیه این اداره گفته میشود که در سال جاری ۴۳۳ تُن تریاک در افغانستان تولید شده است.
گروه جی هفت یا کشور صنعتی جهان از نقض حقوق بشر بر دختران و زنان افغان نگران است
گروه جی هفت یا هفت کشور صنعتی جهان در اعلامیهای مشترک گفته که از نقض دومدار و سیستماتیک حقوق بشر و محدودیتهای فزاینده که طالبان بر مردم افغانستان به ویژه دختران و زنان وضع کرده اند، نگران است.
وزیران خارجه کانادا، فرانسه، جرمنی، ایتالیا، امریکا، جاپان و اتحادیه اروپا در پایان نشست روز گذشته شان با نشر این اعلامیه اقدامات طالبان را در تضاد با تعهدات بین المللی خواندند و تأکید کردند که افغانستان به عنوان یکی از اعضای جامعه بین المللی باید به این تعهدات پایبند باشد.
این در حالیست که طالبان پس از برگشت به قدرت در تابستان ۱۴۰۰ یک سلسله محدودیتهای سختگیرانه را بر دختران و زنان افغان وضع کردند از جمله مسدود ماندن مکاتب بالاتر از صنف ششم به روی دختران دانش آموز.
گروه جی هفت همچنان گفته که تحقق افغانستان صلح آمیز و ادغام دوباره این کشور با جهان تنها در صورتی امکان پذیر است که این کشور به تعهدات بین المللی عمل کند و یک حکومت فراگیر در آن ایجاد شود.
هنوز هیچ کشوری حکومت طالبان را در بیش از سه سال به رسیمت نشناخته است.
یکی از پیش شرطهای جامعه جهانی به خاطر به رسمیت شناختن طالبان، رعایت حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران و ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان است.
دیدبان حقوق بشر: خبرنگاران افغان نمیتوانند بگونه واقعی گزارش دهی کنند
دیدبان حقوق بشر میگوید که طالبان پس از برگشت به قدرت در اگست ۲۰۲۱، چنان فضای ترس را ایجاد کرده اند که خبرنگاران افغان نمیتوانند بگونه واقعی تحقیق کنند یا گزارش دهند.
دیدبان حقوق بشر این را ناوقت روز گذشته (سهشنبه ۲۶ نومبر) در پیوند به گزارش سهساله سازمان ملل متحد در مورد وضعیت رسانههای افغانستان تحت حاکمیت طالبان گفته است.
در گزارش مشترک دفتر معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان و اداره حقوق بشر این سازمان که روز گذشته نشر شد آمده که از اگست ۲۰۲۱ تا ۳۰ سپتمبر امسال، بیش از ۳۰۰ مورد نقض حقوق بشر علیه خبرنگاران به شمول بیش از ۲۵۰ مورد بازداشت خودسرانه خبرنگاران را ثبت کرده است.
اما ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان روز گذشته در صحبت با تلویزیون خصوصی طلوع نیوز در واکنش به گزارش سازمان ملل گفت که در مورد قضیه افغانستان نباید به مثابه یک کشور غربی قضاوت شود.
اما دیدبان حقوق بشر با تأیید گزارش سازمان ملل متحد میگوید که طالبان خبرنگاران را بازداشت و شکنجه کرده اند، گزارشهای داخلی را به شدت محدود کرده اند و مستقیماً در اتاقهای خبر رسانهها برای سرکوب هرگونه محتوای انتقادی کار میکنند.
سازمان ملل: سطح تولید تریاک در افغانستان در سال ۲۰۲۴ سی درصد افزایش یافته
اداره مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان ملل متحد میگوید که سطح تولید تریاک در افغانستان در سال ۲۰۲۴ میلادی سی در صد نسبت به ۲۰۲۳ افزایش یافته.
براساس اعلامیه ای این اداره که امروز چهارشنبه ( ۷ قوس ) منتشر شد، اما این رقم ۹۳ درصد کمتر از سطح تولید تریاک در ۲۰۲۲ است، سالی که به گفته این سازمان، تطبیق ممنوعیت مواد مخدر از سوی حکومت طالبان آغاز شد.
به گفته این سازمان، تولید تریاک در افغانستان در سال ۲۰۲۴ به ۴۳۳ تُن رسیده است.
این اداره به نقل از غدا ولی رئیس اجرائی این سازمان گفته که تلاشهای بین المللی باید هماهنگ شود تا اطمینان حاصل شود که از طریق سرمایه گذاری در زیرساختها، منابع زراعتی و معیشت پایدار جوامع روستایی افغانستان وابسته به کشت خشخاش بتوانند به دلایل قانونی و اقتصادی روی آورند.
به گفته این سازمان، در حال حاضر کشت و تولید تریاک از ولایتهای جنوب غربی به شمال شرقی افغانستان انتقال یافته جایی که دو سوم تولید تریاک متمرکز شده است.