لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۷ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۹:۰۳

نوید ساخت واکسین کرونا در اوج نگرانی‌های گسترش این ویروس


داکتران و متخصصان صحی در امریکا و چین انتظار دارند که واکسین ویروس کرونا، در ۱۸ ماۀ آینده ساخته شود.
داکتران و متخصصان صحی در امریکا و چین انتظار دارند که واکسین ویروس کرونا، در ۱۸ ماۀ آینده ساخته شود.

واکسین ویروس کرونا ممکن در یک‌و‌نیم سال ساخته شود، خبری که از سوی یک‌مقام ارشد صحی امریکا نشر شد و جهانیان را در میان نگرانی‌ها، خرسند کرد.

در حال حاضر شمار قربانیان ویروس کرونا در جهان به حدود ۳۲۰۰ تن رسیده‌است.

نزدیک به ۹۳ هزار تن در ۷۷ کشور به این ویروس آلوده شده‌اند.

ایتالیا با ۷۹ قربانی، از ایران هم پیشی گرفته و پس از چین، دومین کشوری است که بیشترین تلفات ویروس کرونا را شاهد بوده. در چین نزدیک به ۲۹۵۰ تن در نتیجۀ ویروس کرونا جان داده‌اند.

ویروس کرونا در برخی کشورها، مانند ایالات متحدۀ امریکا نخستین قربانی هایش را گرفته و در چند کشور دیگر از جمله چین و ایتالیا، تلفاتی بیشتری را به‌همراه داشته‌است.

  • واکسین و معالجه:

داکتران و متخصصان صحی در امریکا و چین انتظار دارند که واکسین ویروس کرونا، در ۱۸ ماۀ آینده ساخته شود.

داکتر انتونی فاوسی رئیس انستیتیوت ملی بیماری‌های عفونی و حساسیت امریکا روز سه شنبه (سوم مارچ) گفت که خیلی با دقت روی ساختن ادویه و واکسین ویروس کرونا کار می‌کنند اما این روند زمان‌گیر خواهد بود.

انتونی فاوسی رئیس انیستیوت ملی بیماری‌های عفونی و حساسیت امریکا
انتونی فاوسی رئیس انیستیوت ملی بیماری‌های عفونی و حساسیت امریکا

آقای فاوسی گفت: " ما ادویه را برای مردم عادی می‌دهیم تا از سرایت ویروس جلوگیری کنیم. برای این باید مطمئین شد که ادویه آسیب نمی‌رساند. باید اطمینان حاصل کنیم که مصئون است و موثر عمل می‌کند. این پروسه در مجموع، یک تا یک و نیم سال زمان می‌گیرد".

جهان با نزدیک به ۳۲۰۰ قربانی، از شیوع ویروس کرونا نگرانی زیاد دارد.

۲۳ عضو مجلس ایران، به کرونا مبتلا شده‌اند.

ایران در همسایگی افغانستان، بیشترین تلفات را پس از چین و ایتالیا داشته‌است.

براساس تازه‌‌ترین آماری که روز سه‌شنبه (سوم مارچ) از سوی مجلس نمایندگان ایران نشر شد، ۲۳ تن از اعضای مجلس این مجلس به ویروس کرونا مبتلا شده‌اند.

مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس ایران به ویب‌سایت "انصاف" گفته که آمار ارائه شده از سوی وزارت صحت ایران در مورد وقایع و شمار تلفات واقعی نیست.

به‌گفتۀ آقای پزشکیان، قرنطین نکردن شهر قم از روز اول، شیوع ویروس کرونا در ایران را بیشتر کرد.

  • خامنه‌ای نگران نیست

اما برای آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر ایران، شیوع ویروس مرگ‌بار در کشورش خیلی قابل نگرانی نیست.

آیت‌الله خامنه‌ای رهبر مذهبی ایران
آیت‌الله خامنه‌ای رهبر مذهبی ایران

آقای خامنه‌ای گفت: " البته نمی‌خواهم مسئله را خیلی کوچک بگیرم. اما مسئله را خیلی بزرگ هم نکنیم. یک قضیه است پیش آمده، برای مدتی که طولانی هم نخواهد بود. این برای کشور وجود خواهد داشت. بعدش هم رخت بر می‌بندد و می‌رود".

ویروس کرونا بیش از ۹۲ تن را مصاب کرده و با آن‌که نزدیک به ۵۰ هزار تن از مصابان دو باره صحت‌یاب شده‌اند، نگرانی‌ها فروکش نکرده‌است.

  • تدابیر پیش‌گیرانۀ امریکا

دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا که کشورش نخستین شش قربانی ویروس کرونا را متحمل شد، گفت که برای مهار کردن این ویروس تدابیر جدی گرفته شده‌است.

آقای ترمپ افزود: "تا همین حالا که صحبت می‌کنیم، اداره من از نزدیک با مقام‌های محلی و ایالتی برای مهار کردن ویروس کرونا کار می‌کند. خیلی شدید کار می‌کنیم."

دونالد ترمپ همچنان افزود که برای مبارزه با ویروس کرونا در امریکا، به ۸.۵ میلیارد دالر نیاز خواهد بود. این طرح اضطراری به‌کانگرس امریکا فرستاده شده و انتظار می‌رود که مجلس نمایندگان امروز (چهارم مارچ) روی آن بحث کند.

  • کمبود ماسک و الکول طبی

سازمان صحی جهان از وضعیت حاضر خیلی نگران است. تیدروس ادهانوم گیبریا سوس رئیس عمومی این سازمان روز سه‌شنبه از تمامی کشورها خواست که از انبارکردن‌ ماسک، دستکش و سایر وسایل محافظتی ویروس کرونا دست بردارند.

جنرال تدروس ادهانوم گیبریاسوس رئیس سازمان صحی جهان
جنرال تدروس ادهانوم گیبریاسوس رئیس سازمان صحی جهان

در حال حاضر پیدا کردن ماسک و الکول طبی، در اکثر کشورهای جهان به دردسر بزرگ مبدل شده، زیرا قابل دسترس نیست.

موارد نخست ویروس کرونا در اواخر سال ۲۰۱۹ در ایالت اوبای چین تثبیت شد و سپس به‌کشورهای مختلف گسترش یافت. در حال حاضر ۷۷ کشور با این ویروس مرگ‌بار دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند.

XS
SM
MD
LG