لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۳۱ حمل ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۲۱

افغانستان

وزارت دفاع:‌ خروج نیروهای امریکایی نگران کننده نیست

آرشیف، نیروهای امریکایی در ولایت هلمند
آرشیف، نیروهای امریکایی در ولایت هلمند

وزارت دفاع افغانستان می‌گوید در حال حاضر ۹۴ درصد طرح و برنامه‌ریزی عملیات نظامی از سوی نیروهای امنیتی افغان عملی می‌شود و در موارد بسیار کم به حمایت نیروهای خارجی نیاز محسوس بوده است.

فواد امان، معاون سخنگوی این وزارت امروز سه‌شنبه (۱۳ حوت) به رادیو آزادی گفت کار برای خوداتکایی کامل نیروهای امنیتی به شدت ادامه دارد.

او افزود: "اگر نیروهای خارجی از افغانستان بیرون شوند، اصلاً قابل نگرانی نیست، زیرا خلای به میان نمی‌آید. در حال حاضر در هیچ جبهه جنگ نیروهای خارجی با نیروهای افغان حضور ندارند. نیروهای امنیتی و دفاعی افغان به گونه مستقلانه عملیات نظامی می‌کنند. تجهیزاتی که نیروهای ما دارند، برای وضعیت کفایت می‌کند."

مارک اسپر، وزیر دفاع امریکا به تازگی در یک نشست خبری در وزارت دفاع امریکا، خروج نیروهای خارجی از افغانستان را تأیید کرد.

آقای اسپر به خبرنگاران گفت بر بنیاد توافق صلح امریکا و طالبان روند خروج نیروها باید تا ده روز آغاز شود.

در حال حاضر حدود ۱۳ هزار سرباز امریکایی و هزاران تن از نیروهای ناتو و ائتلاف بین‌المللی در افغانستان حضور دارند.

امریکا در توافق‌نامه صلح با طالبان پذیرفته که در ۱۳۵ روز شمار نیروهای امریکایی در افغانستان به ۸۶۰۰ تن کاهش یابد و پس از آن برای ارزیابی اوضاع افغانستان این پروسه متوقف خواهد شد.

امریکا همچنین گفته که در ۱۴ ماه تمامی نیروهای نظامی خود را از افغانستان بیرون می‌کند.

به روز شنبه (۲۹ فبروری) مقام‌های امریکایی و طالبان در قطر توافق‌نامه صلح را امضا کردند که بر بنیاد آن نیروهای امریکایی به گونه کامل از افغانستان بیرون خواهند شد.

همزمان با امضای این توافق‌نامه در کابل نیز افغانستان و امریکا اعلامیه مشترکی برای تأمین صلح در افغانستان صادر کردند.

در اعلامیه آمده که امریکا نیروهای خود را با توجه به عملی شدن توافق‌نامه صلح از سوی طالبان و مشورت با دیگر هم پیمانان بین‌المللی کاهش می‌دهد که این روند تا ۱۴ ماه به پایان خواهد رسید.

براساس این اعلامیه، حالا پرسش این است که روند خروج نیروهای خارجی از افغانستان نخست از کدام مناطق افغانستان آغاز خواهد شد، آیا این نیروها تجهیزات و دیگر وسایل نظامی خود را با خود خواهند برد و یا به نیروهای امنیتی افغانستان واگذار می‌کنند؟

ماموریت حمایت قاطع ناتو در افغانستان روز سه‌شنبه (۱۳ حوت) به رادیو آزادی گفت که در این باره چیزی گفته نمی‌تواند که روند بیرون شدن نیروهای خارجی نخست از کدام بخش افغانستان آغاز خواهد شد.

اما شیر محمد کریمی لوی درستیز پیشین افغانستان در پاسخ به این پرسش که آیا نیروهای خارجی تجهیزات و وسایل نظامی خود را نیز از افغانستان خواهند برد و یا نه گفت: "برخی وسایل و تجهیزاتی هستند که به علت داشتن تکنالوژی پیچیده و محرمیت آن به نیروهای امنیتی افغان سپرده نخواهند شد، دیگر همه وسایل فنی، تجهیزات و امکانات باید به نیروهای امنیتی سپرده شوند."

نیروهای امریکایی تا کنون در این باره چیزی نگفته‌اند اما وزارت دفاع افغاستان می‌گوید که این به نیروهای آن کشور ارتباط دارد که تجهیزات نظامی خود را می‌برند و یا برای نیروهای دفاعی افغانستان واگذار می‌کنند.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

متقی: گفتگوها با وزیر خارجه پاکستان سازنده بود؛ عملی‌شدن تصامیم اتخاذ‌شده به نفع هر دو کشور است

 امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان با هیئت پاکستانی به رهبری اسحاق اسحاق‌دار، وزیر خارجه پاکستان در کابل در ۳۰ حمل
امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان با هیئت پاکستانی به رهبری اسحاق اسحاق‌دار، وزیر خارجه پاکستان در کابل در ۳۰ حمل

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه طالبان، می‌گوید که گفتگوهای ۳۰ حمل با اسحاق‌دار، وزیر خارجه پاکستان، مهم بود و در صورت عملی شدن آن، به نفع هر دو کشور خواهد بود.

پس از دیدار روز گذشته آقای دار با مقام های طالبان در کابل، متقی در یک نشست خبری مشترک با او حضور یافت و گفت که در کنار مسایل دیگر، حکومت طالبان خواستار رفتار خوب با پناهجویان افغان در پاکستان و بازگشت تدریجی آنها از آن کشور شدند.

او گفت: "اگر براساس تصامیم این نشست‌ها، اقدامات صورت گیرند و دو طرف به عملی کردن آن توجه جدی کنند، باعث گسترش روابط اقتصادی و همکاری‌های دو جانبه خواهد شد و ثاثیری خوبی برجا خواهد گذاشت."

هرچند متقی جزئیات تصامیم اتخاذ شده را فاش نکرد اما او توضیح داد که بحث‌ها درباره سه موضوع متمرکز بود که مشکلات پناهجویان افغان و روابط اقتصادی و سیاسی در آن شامل بودند.

اسحاق‌دار، وزیر خارجه پاکستان روزگذشته در سفر یکروزه به کابل آمد.

این دومین هیئت پاکستانی است که طی یک هفته به کابل سفر کرد.

احتمال وقوع سیلاب در چندین ولایت افغانستان؛ هشدار برای روزهای یک‌شنبه تا سه‌شنبه

آرشیف
آرشیف

وزارت انرژی و آب طالبان در مورد احتمال سرازیر شدن سیلاب در یازده ولایت افغانستان هشدار داده است.

این وزارت شنبه ۳۰ حمل در شبکه ایکس خبر داد که ولایت‌های پنجشیر، پروان، کاپیسا، پکتیا، لوگر، لغمان، کنر، قندوز، تخار و بدخشان از ۳۱ حمل الی ۲ ثور شاهد بارش برف، باران و احتمال سیلاب خواهند بود.

از باشنده‎های این ولایت‌ها خواسته شده که برای جلوگیری از زیان های احتمالی جانی و مالی، اقدامات پیشگیرانه را جدی بگیرند.

افغانستان یکی از کشورهای آسیب‌پذیر از تغییرات اقلیمی خوانده شده که همواره پس از وقوع سیلاب‌ها و باران‌های شدید تلفات جانی و خسارات هنگفت مالی به مردم مناطق مختلف وارد کرده‌است.

براساس معلومات سازمان ملل متحد، در یک سال گذشته نزدیک به ۹ میلیون نفر در افغانستان تحت تاثیر خطرات اقلیمی قرار گرفته اند.

تیم کریکت زیر سن ۱۹ سال افغانستان به جام جهانی ۲۰۲۶ راه یافت

تیم کریکت زیر سن ۱۹ سال افغانستان - منبع تصویر کریکت بورد افغانستان
تیم کریکت زیر سن ۱۹ سال افغانستان - منبع تصویر کریکت بورد افغانستان

هرچند بازی امروز تیم افغانستان در برابر نیپال به دلیل باران بی‌نتیجه ماند، اما از آنجای که افغانستان در بازی‌های قبلی حریفان خود را شکست داده بود، قهرمان این تورنمنت شد و به جام جهانی راه یافت.

پیش از این، تیم زیر سن ۱۹ سال افغانستان هانگ کانگ را با تفاوت ۸ ویکیت و امارات متحدۀ عرب را با تفاوت ۱۸۰ رنز شکست داده بود.

قرار است جام جهانی کریکت زیر ۱۹ سال در ماه های جنوری و فبروری سال ۲۰۲۶ میلادی در زیمبابوی و نامیبیا برگزار شود.

اسحاق دار، وزیر خارجه و معاون صدر اعظم پاکستان به کابل رسید

اسحاق دار، وزیر خارجه و معاون صدر اعظم پاکستان وارد کابل ش، ۳۰ حمل ۱۴۰۴ خورشیدی
اسحاق دار، وزیر خارجه و معاون صدر اعظم پاکستان وارد کابل ش، ۳۰ حمل ۱۴۰۴ خورشیدی

وزارت خارجۀ پاکستان گفته است که آقای دار و هیئتی از وزیران کابینۀ پاکستان در این سفر یک روزه با مقامهای ارشد طالبان، از جمله ملا حسن آخند، رییس الوزرای حکومت طالبان دیدار خواهد کرد.

پیش از این گزارش شده بود که اجندای این سفر بر گسترش همکاری‌ها میان حکومت طالبان و پاکستان در زمینه‌های "امنیت، تجارت، اتصال منطقه‌ای و روابط مردمی" متمرکز است.

وزیر خارجۀ پاکستان در حالی به افغانستان سفر می کند که در کمتر از ۲۰ روز گذشته پاکستان ده‌ها هزار افغان مهاجر را از خاکش بیرون کرده است.

طلال چاودری وزیر داخلۀ پاکستان روز جمعه، ۲۹ حمل، در یک کنفرانس خبری گفت که از آغاز ماه اپریل تا به حال ۸۵۰۰۰ افغان از پاکستان به افغانستان برگشته اند.

حکومت طالبان اما این آمار را حدود ۷۱۰۰۰ نفر خوانده است.

قرار است هیأتی به رهبری اسحاق دار، معاون صدر اعظم و وزیر خارجه پاکستان، امروز به کابل سفر کند

انتظار می‌رود هیأتی به رهبری اسحاق دار، معاون صدر اعظم و وزیر خارجه پاکستان، امروز به کابل سفر کند.

وزارت خارجه پاکستان روز جمعه در بیانیه‌ای گفته بود: «این سفر به دعوت امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان صورت می‌گیرد.»

قرار است اسحاق دار در این سفر با ملا حسن آخوند رئیس‌الوزرای طالبان، معاون اقتصادی او ملا عبدالغنی برادر، و نیز امیرخان متقی دیدار کند.

اجندای این سفر بر گسترش همکاری‌ها میان افغانستان و پاکستان در زمینه‌های امنیت، تجارت، اتصال منطقه‌ای و روابط مردمی متمرکز است.

این سفر در حالی انجام می‌شود که در همین هفته، نماینده ویژه پاکستان برای افغانستان نیز در رأس هیأتی به کابل سفر کرده بود.

در سوی دیگر، هیأتی به رهبری نورالدین عزیزی، وزیر تجارت و صنایع حکومت طالبان، شام روز گذشته از اسلام‌آباد به کابل بازگشته است.

پولیس جرمنی بالای موارد "جعل اسناد" توسط افغان‌های تازه وارد تحقیق می‌کند

افغانهای که توسط نیروهای جرمنی از افغانستان بیرون شدند - تصویر از آرشیف
افغانهای که توسط نیروهای جرمنی از افغانستان بیرون شدند - تصویر از آرشیف

پولیس جرمنی بالای ۸ مورد از احتمال جعل اسناد، توسط افغان‌های که تازه به این کشور منتقل شده اند تحقیق می‌کند.

خبرگزاری DPA جرمنی به نقل از مقام‌های این کشور گزارش داده است که تحقیقات اولیه در این زمینه آغاز شده است.

این خبرگزاری به اساس اطلاعاتی که از منابع امنیتی جرمنی به دست آورده گزارش می‌دهد که در این قضیه عمدتاً شامل موارد "جعل و یا تقلب اسناد" می‌شود.

پس از حاکمیت دوبارۀ طالبان بر افغانستان در ماه آگست سال ۲۰۲۱ حکومت جرمنی شماری از افغان‌های را که با خاطر پیگرد از سوی طالبان مواجه بودند، به جرمنی منتقل کرد.

در تازه ترین مورد، روز چهارشنبه، ۱۳۸ افغان از اسلام آباد، پایتخت پاکستان، به شهر لایپزیخ جرمنی منتقل شدند.

خبرگزاری DPA جرمنی به نقل از یک سخنگوی وزارت خارجۀ آن کشور گزارش داده است که در بارۀ هویت این افغان‌ها شک و تردیدی وجود ندارد زیرا آن‌ها از مراحل امنیتی خاصی گذشته اند که "اولویت مهم" در این پروسه است.

هنوز نزدیک به ۲۶۰۰ افغان دیگر در انتظار منتقل شدن به جرمنی استند.

آن‌ها کسانی اند که پیش از حاکمیت دوباره طالبان یا با حکومت جرمنی کار کرده‌اند و یاهم خبرنگار، فعال مدنی و کارمند ارگان‌های قضایی افغانستان بوده‌اند و می‌گویند در افغانستان زندگی شان در خطر است.

فرستادهٔ ویژهٔ پاکستان برای افغانستان: تعاملات با حکومت طالبان از سر گرفته شد

هیئت پاکستان به روز چهارشنبه ۲۷ حمل در کابل با مقامات طالبان دیدار کرد.
هیئت پاکستان به روز چهارشنبه ۲۷ حمل در کابل با مقامات طالبان دیدار کرد.

محمد صادق، فرستادهٔ ویژهٔ پاکستان برای افغانستان گفته است که تعاملات دوجانبه در سطح عالی با حکومت طالبان در افغانستان پس از یک «وقفهٔ طولانی» از سر گرفته شده است.

او ناوقت روز پنج‌شنبه، ۲۸ ماه حمل در بیانیه‌ای گفت که پاکستان در مشورت با مقام‌های طالبان روی فعال‌کردن دوبارهٔ میکانیزم‌های دیپلماتیک سه‌جانبه و چندجانبه‌ای کار خواهد کرد که افغانستان نیز شامل آن می‌شود.

این میکانیزم‌ها شامل فارمت «همسایگان فوری جمع روسیه»، دیالوگ‌های سه‌جانبهٔ پاکستان و افغانستان با چین، ازبیکستان و ایران می‌شود.

در این حال، صادق برای احیای روند سه‌جانبه با افغانستان و پی‌گیری توافقات قبلی، روز پنج‌شنبه با یوی شیاویونگ، نمایندهٔ ویژهٔ چین برای افغانستان، به‌صورت مجازی گفت‌و‌گو کرد.

او افزوده است: «این پیشنهاد به‌زودی با حکومت افغانستان مطرح خواهد شد.»

فرستادهٔ ویژهٔ پاکستان برای افغانستان روز چهارشنبه وارد کابل شد و با امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجهٔ حکومت طالبان و برخی دیگری از مقامات حکومت طالبان دیدار کرد.

او پس از دیدار از کابل، ملاقاتش را سازنده خواند و افزود که گفت‌و‌گوهای‌شان روی مسایل حساس و استراتیژیک متمرکز بود. اما توضیح بیشتر نداد.

پس از حاکمیت دوبارهٔ طالبان بر افغانستان، نیروهای مرزی پاکستان و طالبان چندبار با‌هم درگیر شدند و روابط دو طرف به‌گونه‌ای بی‌سابقه سرد شده است.

پاکستان طالبان افغان را به پناه‌دادن به اعضای تحریک طالبان پاکستان، تی‌تی‌پی، متهم کرده است؛ اتهامی که از سوی حاکمان فعلی افغانستان همواره رد شده است.

کارشناسان حقوق‌بشر سازمان ملل متحد خواستار پایان‌یافتن مجازات اعدام در افغانستان شدند

مردم پس از تماشای اعدام یک مرد که در استدیوم فوتبال در ولایت فراه در تاریخ ۱۱ اپریل ۲۰۲۵ برگزار شد، محل را ترک می‌کنند.
مردم پس از تماشای اعدام یک مرد که در استدیوم فوتبال در ولایت فراه در تاریخ ۱۱ اپریل ۲۰۲۵ برگزار شد، محل را ترک می‌کنند.

کارشناسان سازمان ملل از طالبان خواسته اند که فورا اعدام ها و سایر مجازات های بدنی را متوقف کنند.

این کارشناسان در بیانیه ای که دیروز از سوی شورای حقوق بشر سازمان ملل منتشر شد، اعدام های اخیر توسط طالبان را به شدت محکوم کردند.

این کارشناسان سازمان ملل مجازات اعدام و سایر مجازات ها را غیرانسانی و مغایر با قوانین بین المللی خوانده اند.

حکومت طالبان هفته گذشته چهار تن را در بادغیس، فراه و نیمروز در ملاء عام اعدام کرد.

گروه کارشناسان سازمان ملل متحد در مورد این اعدام ها اظهار نظر کرده و گفته است که انجام اعدام در ملاء عام هرگز قابل توجیه نیست، حتی به دلایل مذهبی.

سازمان ملل متحد گفته است که اعدام ها وحشت را افزایش می دهد و جامعه را نسبت به خشونت حساسیت زدایی می کند.

در بیانیه سازمان ملل آمده است که طالبان از زمان بازگشت به قدرت ده نفر را اعدام کرده اند.

هر چند بسیاری از سازمان های بین المللی و بشری مشمول ملل متحد، قبلاً نیز خواستار توقف مجازات بدنی و تطبیق اعدام شده اند اما حکومت طالبان می گوید که قوانین شریعت را اجرا می کند.


یونیسف می‌گوید برای درمان کودکان مبتلا به سوءتغذیه در افغانستان با کمبود بودجه روبرو است

یک کودک مبتلا به سوءتغذیه در افغانستان
یک کودک مبتلا به سوءتغذیه در افغانستان

صندوق کودکان سازمان ملل متحد می گوید که در سال جاری میلادی ۳.۵ میلیون کودک زیر پنج سال در افغانستان از سوءتغذیه رنج می‌برند.

تاج‌الدین اویواله، رییس دفتر یونیسف در افغانستان پنج‌شنبه، ۲۸ درصفحه ایکس خود نوشته است که بیش یک و نیم میلیون کودک در معرض خطر شدید سوءتغذیه و لاغری قرار دارند.

یونیسف افزوده به دلیل کاهش کمک‌های مالی جهانی، با کمبود شدید غذاهای درمانی نجات‌بخش (RUTF) مواجه است؛ موادی حیاتی که برای درمان کودکان دچار سوءتغذیه شدید ضروری‌اند.

این اداره ملل متحد خواستار کمک های فوری در این بخش شده است.

پیش از این برنامه جهانی غذا نیز گفته بود که با کمبود بودجه روبر اند احتمال می‌رود برنامه‌های جلوگیری و مقابله با سوءتغذیه کودکان در افغانستان تا ماه می، متوقف شود.

این اداه گفته بود که برای حفظ کمک‌های غذایی حیاتی در شش ماه آینده در این کشور به ۵۵۵ میلیون دالر نیاز فوری دارد.

روسیه طالبان را از فهرست گروه‌های تروریستی حذف کرد

 شماری از اعضای طالبان در روسیه، آرشیف
شماری از اعضای طالبان در روسیه، آرشیف

ستره محکمه روسیه امروز پنجشنبه ۲۸ حمل، گروه طالبان را از فهرست گروه‌های تروریستی حذف کرد.

خبرگزاری اسوشیتدپرس، این اقدام را "پیروزی دیپلوماتیک" برای طالبان خوانده است.

گروه طالبان در ۲۰۰۳ از سوی روسیه در این فهرست شامل شد که براساس آن هرگونه تماس با آن براساس قوانین روسیه قابل مجازات خوانده شده بود.

با آن هم، مسکو چندین بار از طالبان حتی پیش از برگشت این گروه به قدرت میزبانی کرد.

پیش از این، چند عضو کابینه روسیه از ولادیمیرپوتین رئیس جمهور این کشور خواستند که طالبان را از فهرست گروه‌های تروریستی حذف کند.

در آن زمان، مقام های روسی گفته بودند که اقدامات جدی را برای به رسیمت شناختن حکومت طالبان برداشته اند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG