پیامدهای هفتۀ کاهش خشونتها بر وضعیت گروههای مختلف در افغانستان محسوس بوده است.
کسانی که بیشتر با قربابانیان رویدادهای امنیتی سروکار داشتهاند میگویند در این هفته راحت تر نفس کشیدهاند.
ذبیحالله مسئول سردخانه شفاخانه وزیر محمد اکبر خان است. او به رادیو آزادی گفت از یک هفته به این سو یخچالهای این سردخانه خالی از جسد بوده است.
ذبیحالله افزود که پیش از آغاز کاهش خشونت، روزانه شاهد آمدن دهها جسد به این سردخانه بوده است.
او گفت از جابهجا کردن اجساد در یخچالها و تابوتها خسته شده است: "من صلح میخواهم. آرزو دارم دیگر جسدی نبینم. قبلاً زمانی که انتحار و انفجار میشد، همه یخچالهای این سردخانه از جسد پُر میشد؛ حتی در بیرون جسد میبود. تمام این ساحات را خون میگرفت. من زیاد جگرخون میشدم، اما حالا که صلح میآید، امیدوارم که همیشه این سردخانه خالی از جسد باشد."
ذبیحالله که از ۱۳ سال به اینسو مسئول سردخانه شفاخانه وزیر محمد اکبر خان است میگوید در این مدت هزاران جسد قربانی جنگ را با دستهای خودش در یخچالهای این سرد جابجا کرده است.
گلمحمد در کارته نو کابل تابوتسازی میکند. او به رادیو آزادی گفت با آنکه در هفته کاهش خشونتها، فروش تابوت کم شده، اما تأمین صلح را بر درآمد شخصیاش از رهگذر تابوت سازی ترجیح میدهد: "قبل از این که خشونتها کاهش بیابد ما ده تا ۲۰ تابوت میآوردیم و به فروش میرساندیم، اما حالا که خشونتها کم شده، کار ما خراب شده و تابوتها هم به فروش نمیرسد. خواست ما این است که در افغانستان صلح تأمین شود. اگر کار ما هم خراب شود، مشکل نیست، مقصد صلح تأمین شود."
در همین حال، مردم نیز از آمدن صلح و امضای توافقنامه میان امریکا و طالبان خرسند هستند.
امانالله باشندۀ کابل به رادیو آزادی گفت: "ما امیدوار هستیم که دو طرف بنشینند و این کاهش را تمدید کنند؛ چون کاهش خشونت بر کارهای مردم و حتی بر کارهای کسبهکاران تأثیر مثبت داشته. همه مردم خواهان آتشبس دایمی و تأمین صلح در افغانستان هستند."
این امیدواریها در حالی مطرح میشوند که قرار است امروز شنبه (۱۰ حوت) توافقنامه صلح میان امریکا و نمایندگان طالبان در قطر امضا شود.
مرحلۀ کاهش یک هفتهای خشونتها در افغانستان نیمهشب گذشته به پایان رسید.
در جریان این مرحله، حملات و رویدادهای امنیتی در برخی از ولایتهای افغانستان رخ داد، اما در این هفته از هیچ حملۀ بزرگ در کشور گزارش نشده است.