جهان
تلفات ناشی از بیماری کرونا در ایران به ۱۶ تن رسید
در ایران با فوت سه نفر دیگر در نتیجه ابتلا به ویروس کورونا تعداد قربانیان این ویروس به ۱۶ تن رسید. در خارج از چین این بیشترین تلفات ویروس کورونا در یک کشور دیگر میباشد.
مایک پامپیو وزیر خارجه ایالات متحده امریکا دیروز سهشنبه در واشنگتن در جریان صحبت با خبرنگاران از مقامات ایران خواست حقایق را در مورد این بیماری پنهان نکند: "ایالات متحده امریکا بخاطر معلوماتی نگرانی دارد که طبق آن ایران شاید جزئیاتی را در مورد شیوع این بیماری در این کشور پنهان کرده باشد."
مایک پامپیو گفت بشمول ایران تمام کشورها باید در مورد این ویروس حقایق را بیان کنند و با سازمانهای کمکی جهان همکاری کنند.
تعداد مبتلا شدهها به این ویروس کشنده در سرتاسر جهان به ۸۰ هزار نفر رسیده و تلفات آن از ۲۷۰۰ نفر گذشته که اکثریت قربانیان آن در چین بوده است.
اداره هوانوردی کویت دیروز سهشنبه خبر داد که تمام پروازها را به سینگاپور و جاپان متوقف ساخته است.
خبرگزاری رسمی کویت خبر داده است که این گام بخاطر ترس از شیوع ویروس کورونا برداشته شده است.
به گفته خبرگزاری، این اقدام طبق رهنمایی وزارت صحت کویت اتخاذ شده است.
قبل از این کویت بخاطر نگرانیها در مورد این ویروس پروازها را به کوریای جنوبی، ایران، تایلند، ایتالیا و عراق هم متوقف ساخته بود.
در کویت ۹ مورد ابتلا به ویروس کورونا ثبت شده که به گفته مقامات این کشور همه کسانی هستند که از ایران آمده اند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
اداره دونالد ترمپ، محدودیت ارسال بمبهای سنگین به اسرائیل را لغو کرد
براساس خبرگزاری رویترز، قصر سفید دستور اداره جوبایدن رئیس جمهور پیشین امریکا مبنی بر عدم ارسال بمبهای سنگین به اسرائیل را لغو کرده است.
همزمان، دونالد ترمپ رئیس جمهور جدید امریکا بدون اشاره به این موضوع گفت که بسیاری چیزها اکنون در راه رسیدن به اسرائیل هستند.
ترمپ ناوقت شنبه ۶ دلو گفت که بسیاری از چیزی های که اسرائیل سفارش داده و پول شان را پرداخته اما اداره جوبایدن آنها را ارسال نکرده، اکنون در راه است.
او اما جزئیات بیشتر در این مورد نداده است.
پیش از این، برخی رسانه ها گزارش دادند که پنتاگون به اسرائیل اطلاع داده که دیگر محدودیتی برای ارسال بمبهای ۹۰۰ کیلوگرامی به این کشور وجود ندارد.
اداره جوبایدن رئیس جمهور پیشین امریکا سال گذشته میلادی در واکنش به حملات اسرائیل به رفح و همچنین در پی نگرانی ها در مورد تلفات غیرنظامیان، محدودیت های را بر ارسال بمبهای سنگین به اسرائیل وضع کرده بود.
بایدن در آنزمان گفته بود که اسرائیل در حملات خود به غزه که به تلفات گسترده غیرنظامیان منجر شد از سلاح های امریکایی استفاده کرده است.
یک شهروند امریکایی از ماه نوامبر به اینسو در جنوب روسیه در بازداشت به سر میبرد
بخش قفقاز رادیو اروپای آزاد/ رادیو آزادی، به اسناد محکمه دست یافت که واقعیت ها را در جمهوری کاباردینو-بالکاریا روسیه در قفقاز شمالی افشا می کند.
براساس این اسناد، فردی که با حروف اول کی. تی. ان(K.T.N) شناسایی شده، از نوامبر گذشته در آن منطقه زندانی ست.
فرد دستگیر شده به "شرکت در یک گروه مسلح غیرقانونی، فعالیت های تروریستی و گذرانیدن آموزش های مناسب" متهم است.
متهم تاکنون از اعتراف خودداری کرده و وکیل او گفته، هیچ سندی مبنی بر دست داشتن موکلش در جنایاتی که به آنها متهم شده، وجود ندارد.
فعالان حقوق بشر و کارشناسان حقوقی در روسیه می گویند، افرادی که توسط ادارات امنیتی این کشور دستگیر می شوند، اغلب ادعا می کنند که به دلیل شکنجه در تحقیقات به جنایات ادعا شده، اعتراف کرده اند.
مسکو و واشنگتن در ماه اگست سال گذشته، ده ها زندانی را در بزرگترین مبادله از زمان جنگ سرد تا اکنون، مبادله کردند. شماری از شهروندان امریکا هنوز هم در روسیه، زندانی هستند.
محکمهی در پاکستان چهار نفر را به اتهام توهین به اسلام به اعدام محکوم کرد
این مجرمین متهم به انتشار مطالبی در شبکه های اجتماعی هستند که در آن به شخصیت های مذهبی و قرآن کریم توهین می شود.
منظور رحیمی وکیل مدافع متهمان گفته است که از محکمه درخواست تجدیدنظر در مورد این حکم را کرده است.
در پاکستان قانونی به نام «تکفیر» کسانی را که به موازین و شخصیت های اسلامی توهین کنند مجازات اعدام می کند، اما مقامات هنوز بر اساس این قانون کسی را اعدام نکرده اند.
طارق ایوب، قاضی محکمه راولپندی گفت که توهین به مردم، کفر و قرآن نابخشودنی است.
چهار متهم علاوه بر محکومیت به اعدام، به جزای نقدی به مبلغ شانزده و نیم هزار دالر امریکا نیز محکوم شدند.
مکسیکو به طیارههای مهاجرین اخراج شده از ایالات متحده اجازه نشست نداد
مکسیکو درخواست اداره رئیس جمهور ترمپ را برای اجازه دادن به نشست طیاره های حامل مهاجرین اخراج شده، در خاک این کشور را رد کرد.
مقامات رسمی دو کشور به خبرگزاری رویترز در این مورد معلومات دادند.
طیاره های نظامی سی ۱۷ امریکائی روز جمعه دو پرواز را به گواتیمالا انجام دادند که در هریک حدود ۸۰ مهاجر اخراج شده را انتقال دادند.
اما زمانی که مکسیکو به چنین پرواز ها اجازه نداد، مقامات امریکائی نتوانستند پروازهای مشابه این را به مکسیکو انجام بدهند.
چهار سرباز زن اسرائیلی از بند گروه حماس رها شدند
حماس از سوی ایالات متحده و اتحادیۀ اروپا یک گروه تروریستی دانسته میشود.
این سربازان که بیش از ۱۵ ماه در قید شورشیان حماس بودند به اساس توافقنامۀ آتشبسی که بین حماس و اسرائیل امضا شد، رها شدند و به کمیتۀ صلیب سرخ سپرده شدند.
در بدل رهایی آنان، اسرئیل ۲۰۰ زندانی فلسطینی را رها میکند.
توافقنامۀ آتشبس بین حماس و اسرائیل در غزه در ۱۹ جنوری به اجرا گذاشته شد، اما ناظران میگویند که این آتشبس شکننده است.
این توافقنامه به جنگی پایان داد که در اکتوبر سال ۲۰۲۳ آغاز شد و دهها هزارن نفر در آن کشته شدند.
در ۷ اکتوبر سال ۲۰۲۳ حماس در یک حمله بر اسرائیل حدود ۱۲۰۰ تن را کشت و بیش از ۲۵۰ نفر دیگر را گروگان گرفت.
سپس اسرائیل حملات هوایی و زمینی را بر غزه آغاز کرد که به گفتۀ وزارت صحت غزه، در آن بیش از ۴۵ هزار نفر کشته شدند.
نامزد دونالد ترمپ برای وزارت دفاع امریکا رای تأیید مجلس سنا را بدست آورد
پیت هیگست روز جمعه، ۵ دلو آرای مورد نیاز برای اهراز کرسی وزارت دفاع ایالات متحده را از مجلس سنای این کشور بدست آورد.
این موضوع یک پیروزی بزرگ برای رئیس جمهور ترمپ به شمار میرود، زیرا نامزدی هیگست با مخالفت شدید دموکراتها و شماری از جمهوریخواهان روبهرو بود.
در رایگیری مجلس سنا هیگست ۵۰ رای موافق و ۵۰ رای مخالف بدست آورده بود، اما جی دی وینس، رئیس مجلس سنا که معاون رئیس جمهور ترمپ نیز است، با استفاده از نقش خود به او رای تأیید و به این مشکل پایان داد.
پیش از این مارک روبیو، نامزد رئیس جمهور ترمپ برای کرسی وزارت خارجۀ امریکا موفق به کسب ۹۹ رای تأیید اعضای حاضر مجلس سنا شده بود.
هیگست که پیش از این مجری فاکس نیوز بود، تعهد کرده که در وزارت دفاع امریکا (پنتاگون) تغییرات بزرگی خواهد آورد.
دستور منجمد شدن بودجۀ بیشتر برنامههای کمکهای خارجی ایالات متحده صادر شد
وزارت خارجۀ ایالات متحده در ۲۴ جنوری دستور منجمد شدن تخصیص بودجۀ جدید برای تقریباً تمامی برنامههای کمکهای خارجی این کشور را داد.
به گزارش مرکز خبر رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، این اقدام بخشی از تلاشهای دونالد ترمپ، رئیسجمهور ایالات متحده است تا این برنامهها با اهداف سیاست خارجیاش هماهنگ شود.
مارکو روبیو، وزیر خارجۀ ایالات متحده با ارسال پیامی به سفارتهای این کشور در سراسر جهان خواهان تطبیق فرمان اجرایی ترمپ شده است.
در این فرمان که ترمپ در بیستم ماه جنوری امضا کرد، آمده است: "هیچ کمک خارجی ایالات متحده نباید طوری توزیع شود که با سیاست خارجی رئیسجمهور ایالات متحده کاملاً همخوانی نداشته باشد."
این درحالیست که افغانستان یکی از دریافت کنندگان کمکهای امریکا است.
در این فرمان آمده است که کمکهای خارجی کنونی ایالات متحده "با منافع امریکا همسو نیست و در بسیاری موارد برخلاف ارزشهای امریکایی است."
در این فرمان توقف ۹۰ روزۀ کمکهای توسعهای خارجی ایالات متحده مطرح شده است تا موثریت و استحکام آنها با سیاست خارجی ایالات متحده ارزیابی شود.
بنابرین، بر اساس این فرمان دونالد ترمپ، تخصیص بودجۀ جدید به کشورهای خارجی، سازمانهای غیردولتی، سازمانهای بینالمللی و پیمانکاران تا زمان بازبینی این برنامهها به تعلیق درمیآید.
اعلام آمادگی پوتین برای گفتوگو در بارۀ جنگ اوکراین با ترمپ
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه اعلام کرد که او و دونالد ترمپ، رئیس جمهور ایالات متحده باید با یکدیگر دیدار و در بارۀ جنگ اوکراین و نرخ انرژی گفتوگو کنند؛ موضوعاتی که ترمپ در ۵ روز نخست دور دوم ریاست جمهوریاش بر آنها تأکید کرده است.
اما پوتین روز جمعه، ۵ ماه دلو، گفت که مذاکرات جدی صلح با اوکراین تا زمانی امکانپذیر نیست که غرب بر ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین فشار نیاورد تا فرمان سال ۲۰۲۲ خود را که او را از مذاکره با رئیسجمهور روسیه منع کرده است، لغو کند.
زلنسکی گفته است که پوتین از تلاشهای ترمپ برای دستیابی به صلح سوء استفاده میکند.
ترمپ هفتۀ گذشته تهدید کرد که در صورت خودداری روسیه از مذاکره با کییف برای پایان دادن به جنگ، تحریمها و تعرفههای جدید بر روسیه وضع خواهد کرد.
پوتین در واکنش به این موضعگیری ترمپ، او را شخص "باهوش" و "واقعبین" توصیف کرد و افزود که انتظار ندارد رئیسجمهور ایالات متحده در خصوص تحریمها تصمیمی بگیرد که به اقتصاد خود ایالات متحده زیان برساند.
ترمپ که در بیستم جنوری سوگند وفاداری یاد کرد، گفته است که میخواهد با پوتین دیدار کند و تأکید کرده که اگر پوتین صلح نکند، کشور خودش را ویران خواهد کرد.
شورشیان حوثیهای یمن ۷ کارمند ملل متحد را بازداشت کردند
ملل متحد گفته است، شورشیان حوثیها که کنترل شمال یمن را در دست دارند، ۷ تن از کارمندان این سازمان را بازداشت کردهاند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، ملل متحد روز جمعه، ۵ ماه دلو در واکنش به این اقدام حوثیها، اعلام کرد که تمامی تحرکات کارمندانش در مناطق تحت کنترل حوثیها را به حالت تعلیق در میآورد.
این سازمان افزوده است که برای آزادی فوری کارمندان بازداشت شدهاش تلاش میکند.
ملل متحد در ماه جون گذشته نیز شکایت کرده بود که شورشیان حوثی ۱۱ تن از کارمندان این سازمان را بازداشت کرده است.
انتونیو گوترش، سرمنشی ملل متحد، این اقدام شورشیان حوثی را نکوهش کرد و خواستار آزادی فوری بازداشتشدگان شد.
این سازمان گفته که کارمندانش در ساحۀ صنعا، پایتخت یمن، بازداشت شده اند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، به منظور حفاظت از امنیت کارمندان ملل متحد، تمامی تحرکات رسمی آنها به داخل و بیرون مناطق تحت کنترل حوثیها متوقف شده است.
رویترز افزوده است که مقامات حوثی تا کنون برای تبصره در این مورد در دسترس نبودهاند.
حوثیها، گروه مورد حمایت ایران بارها در بحیرۀ سرخ به کشتیها حمله کردهاند.
به دنبال این حملات، ایالات متحده و بریتانیا بر حوثیها حملات هوایی اجرا کرده اند.
آزادی چهار سرباز زن اسرائیلی در دومین دور مبادله گروگانها میان اسرائیل و حماس
چهار سرباز زن اسرائیلی از جمله گروگان هایی هستند که حماس قرار است امروز آنها را آزاد کند.
گروهی از وکلای مدافع که وکالت خانواده ربوده شدگان را برعهده داشتند روز جمعه این موضوع را اعلام کردند. حماس که آمریکا و اتحادیه اروپا را گروهی تروریستی می خواند، روز گذشته اسامی این گروگان ها را منتشر کرد.
بر اساس توافقنامه آتشبس میان اسرائیل و حماس، درگیری در غزه به مدت شش هفته متوقف می شود و طی آن حماس ده ها گروگان اسرائیلی را آزاد می کند و اسرائیل صدها اسیر فلسطینی را آزاد می کند.
اسرائیل به عوض این چهار گروگان، ۲۰۰ اسیر فلسطینی را آزاد خواهد کرد. این گروه همچنین شامل ۱۲۰ شبه نظامی است که به اتهام حملات مرگبار به حبس ابد محکوم شده اند.
اولین تبادله اسرا بین اسرائیل و حماس یکشنبه گذشته انجام شد که طی آن ۳ گروگان اسرائیلی به عوض ۹۰ گروگان فلسطینی آزاد شدند.
در عین حال، فلسطینی هایی که قصد دارند پس از توافق آتشبس به سرزمین های خود بازگردند، به شدت به کمک های بشردوستانه نیاز دارند.