لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۸ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۴:۲۰

دونالد ترمپ: امضای توافق‌نامه وابسته به مؤثریت کاهش خشونت‌هاست


دونالد ترمپ رئیس جمهوری ایالات متحده امریکا
دونالد ترمپ رئیس جمهوری ایالات متحده امریکا

دونالد ترمپ رئیس جمهوری ایالات متحده امریکا امضای توافق‌نامه صلح با طالبان را وابسته با مؤثریت روزهای کاهش خشونت‌ها خوانده است.

رئیس جمهور ترمپ دیروز یکشنبه (۴ حوت) قبل از آنکه راهی هند شود روی موضوعات مختلف از جمله صلح با طالبان با خبرنگاران صحبت کرده به سؤال‌های آن‌ها جواب داد.

او در پاسخ به سوالی در مورد اینکه توافق‌نامه با طالبان در کجا امضا خواهد شد گفت: "ما تا حال [در مورد محل امضا] تصمیم نگرفته ایم. من می‌بینم که این هفته چگونه می‌گذرد. ما می‌توانیم این کار را به زودی انجام دهیم، فرضاً اگر در این کمتر از یک هفته کاهش خشونت‌ها مؤثر تمام شود من نامم را خواهم نوشت [یعنی توافق را امضا خواهم کرد.] وقت آن است که نیروهای ما به کشور برگردند. آن‌ها [طالبان] هم می‌خواهند جنگ را خاتمه دهند. آن‌ها هم سرسخت اند ما هم سرسختیم، یکی هم ۱۹ سال وقت زیاد است."

مدت یک هفته‌یی کاهش خشونت‌ها در ساعات آغازین روز شنبه (۳ حوت) آغاز شد. طالبان تعهد کرده اند حملات شانرا کاهش می‌دهند.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی طالبان در صفحه تویترش نوشته است که برای ایجاد فضای مناسب برای امضای توافق‌نامه صلح بر مراکز ولایات، قول اردوها، فرقه‌ها، غند‌ها و مراکز نیروهای خارجی حمله نمی‌کنند.

آرشیف، جنگجویان گروه طالبان در ولایت غزنی
آرشیف، جنگجویان گروه طالبان در ولایت غزنی

طالبان به غیر از همین استثناها حملات در جاهای دیگر را تخطی از کاهش خشونت نمی‌خوانند و دلیل آنرا عدم اعلان آتش‌بس می‌خوانند.

نصرت رحیمی سخنگوی وزارت داخله افغانستان به رادیو آزادی گفت در روزهای شنبه و یکشنبه طالبان حملاتی را بر پوسته‌های قوای افغان در هلمند، کندهار، بلخ، ارزگان و کاپیسا انجام داده اند که در نتیجه ۵ سرباز کشته و ۱۳ تن زخمی شده‌اند.

قبل از آغاز هفته کاهش خشونت‌ها شمار حملات روزانه طالبان هفتاد تا هشتاد حمله گزارش می‌شد ولی در روزهای شنبه و یکسنبه حدود ده حمله گزارش شده است.

برای ارزیابی کاهش خشونت‌ها محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان شام دیروز با زلمی خلیلزاد دیدار کرد.

ارگ با نشر این خبر گفته است دو جانب روی اقدامات آینده برای صلح نیز صحبت کردند.

مقامات امریکایی گفته اند، اگر کاهش خشونت‌ها مؤثر تمام شود توافق‌نامه صلح با طالبان به تاریخ (۲۹ فبروری) یعنی شنبه آینده امضا خواهد شد. بعد از امضای توافق‌نامه مذاکرات بین‌الافغانی آغاز می‌شود و در کنار آن، خروج تدریجی قوای خارجی از افغانستان نیز آغاز می‌شود.

دونالد ترمپ که در تلاش کشیدن قوای کشورش از افغانستان است دیروز روی این موضوع تأکید کرده گفت: "یک دهه است که طالبان می‌جنگند، ما حدود ۱۹ سال را در آنجا گذشتانده‌ایم، به حیث مجری قانون. فکر می‌کنیم طالبان می‌خواهند توافق کنند و ما هم خواهان توافقیم. فکر می‌کنم این کار خواهد داد، ببینیم. جنگ فعلاً متوقف شده است، یک نیم روزش گذشت. ببینیم چه می‌شود. مردم خواهان یک توافق اند و فکر می‌کنیم طالبان هم خواهان توافق اند. آن‌ها از جنگ خسته اند."

آرشیف، نبرد میان طالبان مسلح و نیروهای امریکایی در ولسوالی مارجه ولایت هلمند. 12Feb2010
آرشیف، نبرد میان طالبان مسلح و نیروهای امریکایی در ولسوالی مارجه ولایت هلمند. 12Feb2010

در جنگ علیه تروریزم و طالبان در افغانستان حدود ۳۵۰۰ سرباز خارجی کشته شده اند که ۲۴۰۰ تن آن‌ها امریکایی بودند.

کشته شدن ۴۵ هزار نیروی افغان در پنج سال گذشته تأیید شده است و قبل از آن‌هم در جنگ علیه طالبان هزاران سرباز افغان کشته شده بودند.

قربانی بزرگ جنگ را غیرنظامیان افغان داده اند که بر اساس گفته یوناما از سال ۲۰۰۹ به اینطرف بیش از یک صد هزار افغان ملکی در جنگ کشته و زخمی شده‌اند.

امریکا به هدف ختم جنگش در افغانستان در سال ۲۰۱۸ مذاکرات با طالبان را آغاز کرد که حال به توافقی نزدیک شده است.

تمام شرکای بین‌المللی افغانستان ختم جنگ در این کشور را تنها از راه صلح آمیز ممکن دانسته و تأکید دارند که برای رسیدن به این هدف افغان‌ها باید با هم مذاکره نموده و برای آیندۀ شان تصمیم بگیرند.

مرتبط

XS
SM
MD
LG