لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۰:۲۸

افغانستان

غنی: موقف حکومت در زمینۀ تأمین صلح در حال ثمر دادن است

اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان
اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان

رئیس جمهور افغانستان می‌گوید که موقف اصولی حکومت این کشور در زمینۀ تأمین صلح در حال ثمر دادن است.

بر اساس اعلامیۀ ارگ ریاست جمهوری افغانستان که از طریق تویتر نشر شده، محمد‌ اشرف غنی شام دیروز از طریق تلفون با مایک پومپیو وزیر خارجۀ ایالات متحده در مورد پروسۀ جاری صلح بین هیئت امریکایی و نمایندگان طالبان صحبت کرده‌است.

بر اساس این اعلامیه، آقای پامپیو در باره کاهش خشونت‌ها، به رئیس جمهور غنی معلومات داده‌است که باعث آتش‌بس خواهد شد.

وزیر خارجۀ ایالات متحده امریکا همچنان شام دیروز از طریق تلفون با عبدالله عبدالله رئیس اجرائیۀ حکومت افغانستان نیز در باره روند صلح صحبت کرده‌است.

ریاست اجرائیۀ افغانستان می‌گوید، آقای پومپیو در صحبت با عبدالله عبدالله ابراز امیدواری کرده که بالاخره توافق‌نامۀ دوجانبه امضا شده، زمینه برای گفت‌وگوهای بین‌الافغانی و صلح مساعد شود.

تازه‌ترین خبرهای روز را این‌جا دنبال کنید

کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندگان وضعیت افغان‌های مهاجر در اسلام آباد را بررسی می‌کند

 پولیس شهر اسلام آباد پاکستان در حال بررسی اسناد یک مهاجر افغان.
پولیس شهر اسلام آباد پاکستان در حال بررسی اسناد یک مهاجر افغان.

کمشنری عالی ملل متحد در امور پناهجویان می گوید گزارش رسانه ها دربارۀ وضع احتمالی محدودیت بر سکونت افغان ها دراسلام آباد را دنبال میکند وبرای بدست آوردن جزئیات بیشتر با حکومت پاکستان درتماس است.

این نهاد سازمان ملل متحد می گوید که از سال ۱۹۸۰ به این سو از حکومت پاکستان بدلیل کمک با افغان ها وپناهجویان دیگر و حفاظت از آنها حمایت کرده است.

کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهجویان ( UNHCR) در خبرنامه امروز خود می گوید از حکومت ومردم پاکستان بدلیل میزبانی افغان ها در ۴۵ سال گذشته قدردانی می کند ومشکلاتی را که حکومت پاکستان بخصوص دربخش امنیتی به آن روبرو است درک میکند.

خبرنامه می افزاید که پناهندگان مانند افراد دیگر متعهد به رعایت قانون پاکستان اند واکثریت مهاجران افغان درپاکستان به قانون پابند اند و وضعیت آنها باید از دیدگاه انسانی دیده شود.

UNHCR از حکومت پاکستان خواسته که به تامین امنیت پناهجویان ادامه دهد.

وزیر داخله پاکستان محسن نقوی روز چهارشنبه گفت افغانان بعد از ۳۱ ماه دسمبر سال جاری برای بود و باش در اسلام آباد به اجازه نامه خاص پولیس نیاز خواهند داشت.

سید ناصر علی رضوی رئیس پولیس اسلام آباد روز چهارشنبه به رسانه ها گفت از جمله تقریبا هزار نفر دستگیر شده درجریان تظاهرات سه روز گذشته حزب تحریک انصاف ۵۶ آنان افغان استند.

سنای آسترالیا اولین قانون جهانی ممنوعیت استفاده جوانان از رسانه‌های اجتماعی را تصویب کرد

نقض قانون جدید رسانه‌های اجتماعی آسترالیا جریمه ۳۳ میلیون دالری در پی خواهد داشت.
نقض قانون جدید رسانه‌های اجتماعی آسترالیا جریمه ۳۳ میلیون دالری در پی خواهد داشت.

لایحه ممنوعیت استفاده جوانان کمتر از ۱۶ سال از رسانه‌های اجتماعی که توسط مجلس سنای پارلمان آسترالیا تصویب شد، به زودی اولین قانون در این مورد در جهان خواهد بود.

طبق این قانون، عدم محدودیت استفاده از پلتفورم‌های اجتماعی از جمله تیک‌تاک، فیسبوک، سنپ‌چت، شبکۀ ایکس و اینستاگرام برای افرادی که کمتر از ۱۶ سال عمر دارند، می‌تواند تا ۳۳ میلیون دالر امریکایی جریمه در قبال داشته باشد.

مجلس سنای پارلمان آسترالیا با ۳۴ رأی موافق و ۱۹ رأی مخالف این لایحه را تصویب کرد. مجلس نماینده‌گان پارلمان آسترالیا نیز روز چهارشنبه با ۱۰۲ رأی موافق و ۱۳ رأی مخالف این لایحه را تصویب کرده بود.

مجلس نماینده‌گان تا حال ضمیمه‌هایی را که توسط مخالفین در این قانون پیشنهاد شده تأیید نکرده است، اما این یک عمل تعارفی خواهد بود، چون حکومت موافقه کرده است که آن را تأیید کند.

حملات هوایی اسرائیل در غزه ۱۷ کشته برجای گذاشت

هفت نفر در یک کمپ بیجاشده‌گان در غزه در حملات اسرائیل کشته شدند.
هفت نفر در یک کمپ بیجاشده‌گان در غزه در حملات اسرائیل کشته شدند.

مقامات صحی در غزه می‌گویند در حملات اردوی اسرائیل دست‌کم ۱۷ نفر کشته شده‌اند.

به گفتۀ این مقامات، هشت تن امروز، ۲۸ نومبر، در نزدیکی شفاخانۀ کمال عدن در یک خانه و چهار تن در شهر جنوبی خان‌یونس غزه در حملات هوایی اسرائیل کشته شده‌اند.

مقامات این شفاخانه قبلاً گفته بودند که قوای اسرائیل بر یک کمپی در غزه نیز حمله کرده که در جریان جنگ یک‌ساله بیجاشده‌گان به آن پناه برده‌اند. به گفتۀ آن‌ها، در همین کمپ، هفت نفر جان داده‌اند.

این حملات در زمانی صورت می‌گیرد که فلسطینی‌ها پس از آتش‌بس اسرائیل با حزب‌الله لبنان، امیدوار شده‌اند که آتش‌بس در غزه نیز برقرار شود.

ماه‌هاست که مذاکرات برای ایجاد آتش‌بس بین گروه حماس و اسرائیل ادامه دارد، اما تاکنون نتیجه‌ای نداده است.

گروه حماس از سوی امریکا و اتحادیه اروپا همچون یک سازمان تروریستی یاد می‌شود.

طالبان: در دو ماه گذشته ۱۰۰ جسد پناهجویان افغان از ایران به نیمروز انتقال داده شده است

معاون والی طالبان: بسیاری از پناهجویان افغان تیر باران شده‌اند.
معاون والی طالبان: بسیاری از پناهجویان افغان تیر باران شده‌اند.

مقام‌های طالبان می‌گویند که در دو ماه گذشته حدود ۱۰۰ جسد پناهجویان افغان از ایران به ولایت نیمروز افغانستان انتقال داده شده است.

سید سلیمان آغا بهیر، معاون والی طالبان در نیمروز، روز گذشته به رسانه‌های محلی گفت که در برخی روزها چندین جسد پناهجویان افغان به این ولایت فرستاده می‌شود که بیشترشان تیر باران شده‌اند.

این در حالی‌ست که اخراج اجباری آن عده از پناهجویان افغان که مدارک قانونی اقامت ندارند، از ایران ادامه دارد.

مقام‌های ایران اعلام کرده‌اند که تا پایان سال ۱۴۰۳، دو میلیون مهاجر غیرقانونی افغان را از آن کشور اخراج می‌کنند.

در تظاهرات سه روز گذشته، ۵۶ افغان در اسلام‌آباد بازداشت شدند

طرفداران عمران خان راهپیمایی‌هایی را برای آزادی وی آغاز کردند.
طرفداران عمران خان راهپیمایی‌هایی را برای آزادی وی آغاز کردند.

در جریان تظاهرات حزب تحریک انصاف پاکستان در اسلام‌آباد در سه روز گذشته، تعداد پناهجویان بازداشت‌شدۀ افغان بیشتر شده است.

سید ناصر علی رضوی، رئیس پولیس اسلام‌آباد، دیروز به رسانه‌ها گفت که از جملۀ تقریباً هزار نفر دستگیرشده، ۵۶ نفر افغان هستند.

خبر بازداشت این افغان‌ها در زمانی نشر می‌شود که دیروز وزیر داخلۀ پاکستان، محسن نقوی، گفت افغان‌ها بعد از ۳۱ دسمبر سال جاری برای بودوباش در اسلام‌آباد به اجاز‌ه‌نامۀ خاص پولیس نیاز خواهند داشت.

طرفداران صدر اعظم سابق پاکستان، عمران خان، روز ۲۴ نومبر راهپیمایی‌هایی را برای رهایی وی از زندان آغاز کردند که این اعتراضات تا دیروز دوام داشت.

مقام‌های طالبان: در دو ماه گذشته ۱۰۰ جسد پناهجویان افغان از ایران به افغانستان انتقال داده شده است

در برخی روزها چندین جسد پناهجویان افغان به این ولایت فرستاده می‌شود.
در برخی روزها چندین جسد پناهجویان افغان به این ولایت فرستاده می‌شود.

مقام‌های طالبان می‌گوید که در دو ماه گذشته حدود ۱۰۰ جسد پناهجویان افغان از ایران به ولایت نیمروز افغانستان انتقال داده شده است.

سید سلیمان آغا بهیر، معاون والی طالبان در نیمروز روزگذشته به رسانه‌های محلی گفت که در برخی روزها چندین جسد پناهجویان افغان به این ولایت فرستاده می‌شود که بیشتر شان تیرباران شده اند.

این در حالیست که اخراج اجباری آنعده از پناهجویان افغان که مدرک قانونی اقامت را ندارند، از ایران ادامه دارد.

مقام‌های ایران اعلام کرده که تا پایان سال ۱۴۰۳ دو میلیون مهاجر غیرقانونی افغان را از آن کشور اخراج می‌کنند.

در ۱۳ ولایت افغانستان به روز پنجشنبه بارنده‌گی و احتمال سرازیر شدن سیلاب‌ها پیش‌بینی شده است

تخریبات ناشی از بارنده گی و سیلاب های اخیر در ولایت ننگرهار.
تخریبات ناشی از بارنده گی و سیلاب های اخیر در ولایت ننگرهار.

بارنده گی و احتمال سیلاب ها به روز پنجشنبه در ۱۳ ولایت افغانستان پیش بینی شده است.

در یک اعلامیه اداره هواشناسی وزارت ترانسپورت و هوا نوردی حکومت طالبان آمده که در ولایات تخار، بغلان، بامیان، پنجشیر ، سرپل، جوزجان، دایکندی، هلمند، کندهار، غور، فراه، بادغیس و هرات به روز پنجشنبه امکان بارنده گی بین ۱۵ تا ۳۵ ملی متر وجود دارد.

نظر به این اعلامیه در مناطق با ارتفاع بلند و سرد، برفباری هم امکان پذیر است.

حکومت طالبان گزارش ملل متحد در مورد افزایش تولید تریاک در افغانستان را رد کرد

کمپاین طالبان برای تخریب کشتزار های کوکنار در جنوب افغانستان.
کمپاین طالبان برای تخریب کشتزار های کوکنار در جنوب افغانستان.

وزارت امور داخله حکومت طالبان گزارش تازه سازمان ملل متحد در مورد ازدیاد تولید تریاک در افغانستتان را رد کرد.

عبدالمتین قانع سخنگوی این وزارت در یک اعلامیه که به روز چهارشنبه نشر کرد گفته که به اساس ارزیابی آنها در جریان یک سال گذشته در تولید مواد مخدر در افغانستان کاهش قابل ملاحظه آمده است.

اداره مبارزه با جرایم و مواد مخدر ملل متحد به روز چهارشنبه با انتشار گزارشی گفت که در جریان سال ۲۰۲۴ تولید تریاک در افغانستان در مقایسه با سال قبل آن ۳۰ درصد افزایش یافته است.

در اعلامیه این اداره گفته میشود که در سال جاری ۴۳۳ تُن تریاک در افغانستان تولید شده است.

گروه جی هفت یا کشور صنعتی جهان از نقض حقوق بشر بر دختران و زنان افغان نگران است

گروه جی هفت یا کشور‌های صنعتی جهان.
گروه جی هفت یا کشور‌های صنعتی جهان.

گروه جی هفت یا هفت کشور صنعتی جهان در اعلامیه‌ای مشترک گفته که از نقض دومدار و سیستماتیک حقوق بشر و محدودیت‌های فزاینده که طالبان بر مردم افغانستان به ویژه دختران و زنان وضع کرده اند، نگران است.

وزیران خارجه کانادا، فرانسه، جرمنی، ایتالیا، امریکا، جاپان و اتحادیه اروپا در پایان نشست روز گذشته شان با نشر این اعلامیه اقدامات طالبان را در تضاد با تعهدات بین المللی خواندند و تأکید کردند که افغانستان به عنوان یکی از اعضای جامعه بین المللی باید به این تعهدات پایبند باشد.

این در حالیست که طالبان پس از برگشت به قدرت در تابستان ۱۴۰۰ یک سلسله محدودیت‌های سختگیرانه را بر دختران و زنان افغان وضع کردند از جمله مسدود ماندن مکاتب بالاتر از صنف ششم به روی دختران دانش آموز.

گروه جی هفت همچنان گفته که تحقق افغانستان صلح آمیز و ادغام دوباره این کشور با جهان تنها در صورتی امکان پذیر است که این کشور به تعهدات بین المللی عمل کند و یک حکومت فراگیر در آن ایجاد شود.

هنوز هیچ کشوری حکومت طالبان را در بیش از سه سال به رسیمت نشناخته است.

یکی از پیش شرط‌های جامعه جهانی به خاطر به رسمیت شناختن طالبان، رعایت حقوق بشر به ویژه حقوق زنان و دختران و ایجاد حکومت فراگیر در افغانستان است.

دیدبان حقوق بشر: خبرنگاران افغان نمی‌توانند بگونه واقعی گزارش دهی کنند

در سه‌سال گذشته بیش از ۲۵۰ مورد بازداشت خودسرانه خبرنگاران را ثبت شده است.
در سه‌سال گذشته بیش از ۲۵۰ مورد بازداشت خودسرانه خبرنگاران را ثبت شده است.

دیدبان حقوق بشر می‌گوید که طالبان پس از برگشت به قدرت در اگست ۲۰۲۱، چنان فضای ترس را ایجاد کرده اند که خبرنگاران افغان نمی‌توانند بگونه واقعی تحقیق کنند یا گزارش دهند.

دیدبان حقوق بشر این را ناوقت روز گذشته (سه‌شنبه ۲۶ نومبر) در پیوند به گزارش سه‌ساله سازمان ملل متحد در مورد وضعیت رسانه‌های افغانستان تحت حاکمیت طالبان گفته است.

در گزارش مشترک دفتر معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان و اداره حقوق بشر این سازمان که روز گذشته نشر شد آمده که از اگست ۲۰۲۱ تا ۳۰ سپتمبر امسال، بیش از ۳۰۰ مورد نقض حقوق بشر علیه خبرنگاران به شمول بیش از ۲۵۰ مورد بازداشت خودسرانه خبرنگاران را ثبت کرده است.

اما ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان روز گذشته در صحبت با تلویزیون خصوصی طلوع نیوز در واکنش به گزارش سازمان ملل گفت که در مورد قضیه افغانستان نباید به مثابه یک کشور غربی قضاوت شود.

اما دیدبان حقوق بشر با تأیید گزارش سازمان ملل متحد می‌گوید که طالبان خبرنگاران را بازداشت و شکنجه کرده اند، گزارش‌های داخلی را به شدت محدود کرده اند و مستقیماً در اتاق‌های خبر رسانه‌ها برای سرکوب هرگونه محتوای انتقادی کار می‌کنند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG