محمدی از جمله ۱۷۶ سرنشین طیاره بوئینگ ۷۳۷ خطوط هوایی اوکراین و یکی از ده قربانی افغان در سانحه هوایی ایران بود.
او ۲۱ سال پیش در ولایت دایکندی افغانستان بهدنیا آمده بود، کودک بود که با خانوادهاش به ایران مهاجر شد.
محمدی چهار برادر و دو خواهر دارد.
در سال ۲۰۱۳ به سویدن رفت و در آنجا پناهنده شد. دو سال مانده بود تا دوره تحصیل را در رشته طب به پایان برساند.
یک ماه قبل برای دیدار با خانوادهاش از مسیر اوکراین بهتهران رفته بود.
محمدی یکی از ۱۷۶ سرنشین طیاره بوئینگ ۷۳۷ خطوط هواپیمایی اوکراین بود که روز چهار شنبه دقایقی پس از بلند شدن از میدان هوایی امام خمینی در تهران، سقوط کرد.
تمامی سرشینان این طیاره جان باختند.
۱۰ شهروند افغانستان، ۷۶ ایرانی، ۱۱ اوکراینی، ۶۳ کانادایی، ۱۰ شهروند سویدن، ۳ جرمن و ۳ بریتانیایی شامل قربانیان اند.
این سانحه هوایی ساعاتی پس از آن رخ داد که ایران پایگاه نیروهای امریکایی در عراق را مورد حمله موشکی قرار داده بود.
هرچند ایران نقض فنی را دلیل سقوط طیاره خوانده، اما بهتازگی، دو مقام ایالات متحده امریکا گفته اند که به احتمال زیاد این طیاره اشتباهاً توسط ایران هدف قرار گرفته است.
در کنار مقامهای اوکراین و کانادا، محمداشرف غنی رئیس جمهور افغانستان نیز شام روز گذشته در تماس تلفنی با ولادیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین، خواهان بررسی همه جانبه سانحه هوایی در ایران شد.
آقای غنی در این تماس تلفنی ابراز امیدواری کرده که مقامهای ایرانی، جعبه سیاه طیاره را در اختیار تیم بررسیکننده، قرار دهند.
حسین محمدی برادر مهدی محمدی که در جرمنی زندگی میکند، روز جمعه (۲۰ جدی) در صحبت با رادیو آزادی گفت: "اگر ثابت شود که هواپیمای اوکراین از سوی ایران ساقط شده، در برابر این کشور دعوا خواهد کرد."
محمدی از حکومت افغانستان میخواهد تا در بررسی سقوط طیارۀ اوکراین در تهران، سهم بگیرد.
او با انتقاد از سفارت و بخش قونسلی افغانستان در شهرهای ایران میگوید که تا حال هیچ یک از مقامهای سفارت افغانستان در تهران، برای دلجویی با خانوادههای قربانیان نرفته اند.
او افزود: "دولت افغانستان مسئولیت هیچ کسی را به دوش نمیگیرد، خود پدر و مادرم دنبال جسد برادرم میروند، امروز رخصتی است در ایران، فردا میروند ببینند که بعد از تیست (دیانای) و طی مراحل دیگر جسد را به دست میآورند یا نه؟"
وزارت خارجه افغانستان هم میپذیرد که سفارت و بخشهای قونسلی این کشور تا حال به بازماندگان قربانیان سانحه هوایی در ایران، دسترسی پیدا نکرده اند.
گران هیواد سخنگوی این وزارت به رادیو آزادی گفت: "حکومت افغانستان آمادۀ هرگونه همکاری با بازماندگان قربانیان این رویداد است."
او افزود: "همکارانما در کابل، ایران و نمایندگیهای سیاسی در دیگر کشورها برای همکاری با بازماندگان قربانیان آماده منتظر اند، تا حال از جمع قربانیان افغان بهسفارت افغانستان در تهران کسی مراجعه نکرده است."
سخنگوی وزارت خارجه همچنان میگوید که، سفارت افغانستان در تهران آماده است که در بخش انتقال اجساد قربانیان بهاین کشور همکاری کند.