در نتیجۀ ازدحام در جریان مراسم تشییع سلیمانی، صدها تن زیر پا شدند. از میان آنها ۵۶ تن جان دادهاند و بیش از ۲۰۰ تن هم زخم برداشته اند.
قاسم سلیمانی صبح جمعه گذشته، در حمله طیارۀ بیپیلوت امریکایی در میدان هوایی بغداد کشته شد.
مراسم به خاکسپاری جسد قاسم سلیمانی فرمانده پیشین نیروی قدس ایران، پس از آن با تأخیر چندین ساعته به همراه شد که صدها تن در نتیجۀ ازدحام زیاد زیر پا شدند.
جسد سلیمانی به منطقۀ اجداد او در کرمان منتقل شد. در مورد علت ازدحام بیش از حد مردم در این مراسم چیزی گفته نشدهاست.
قاسم سلیمانی که هنگام مرگش ۶۲ ساله بود، در عملیاتهای مخفی و نظامی ایران در بیرون از آنکشور نقش داشت.
بهدنبال کشته شدن سلیمانی در صبح جمعۀ گذشته، روابط بحرانی امریکا و ایران بیشتر از گذشته پر تنش شدهاست.
محمد جواد ظریف وزیر خارجۀ ایران پیش از این گفته بود که قاسم سلیمانی برای انجام مأموریت دیپلوماتیک به عراق رفته بود.
اما مایک پامپیو وزیر خارجۀ امریکا روز سه شنبه (هفت جنوری) به خبرنگاران در واشنگتن گفت که هیچ کسی چنین چیزی را باور نمیکند.
او افزود: "آیا در گذشته چنین چیزی سابقه داشته که نشان دهد، این آقای مهربان و دیپلومات خیلی منظم، (قاسم سلیمانی) برای انجام مأموریت صلح به بغداد سفر میکند؟ این خبر صبح امروز خبرنگاران را به خنده وا داشت. جالب است، اما باید بدانیم که این حقیقت نیست. نهتنها در گذشته میدانستیم، بلکه در جریان حملۀ راکتی امریکا هم درک میکردیم که چنین چیزی حقیقت ندارد."
بهدنبال کشته شدن قاسم سلیمانی، ایران و امریکا از اقدامهای تلافیجویانه در برابر هم سخن میگویند.
محمد جواد ظریف وزیر خارجۀ ایران هم روز سه شنبه در گفتوگو با شبکه تلویزیونی سیانان، به ایالات متحده هشدار داد: "ما پاسخ متناسب خواهیم داد، نه غیر متناسب، زیرا ما به قانون تعهد داریم. قانونپذیر استیم. مثل دونالد ترمپ بیقانون نیستیم."
از جانب دیگر حسین سلامی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران دیروز هشدار داد و گفت: "کشورش بهخاطر کشته شدن سلیمانی، محلات نامشخصی را خواهد سوزاند که از امریکا حمایت میکنند."
در دوشنبه، الیس ولز معاون وزارت خارجه امریکا در امور آسیای جنوبی و مرکزی، در جریان سفرش به تاجکستان در یک نشست گفت: "قاسم سلیمانی در قتلهای زیادی دست داشت."
او افزود: "جنرال سلیمانی برای حمله بالای امریکاییها، بهصورت فعال برنامه میساخت. سلیمانی و نیروهای قدس او، مسئول کشتن صدها امریکایی و نظامیان ائتلاف و زخمی ساختن هزاران تن دیگر بودهاند، اما یقیناً هدف این حمله بر سلیمانی، خنثٰیسازی برنامههای سایر حملات بود."
در این میان، دموکراتها از تصمیم دونالد ترمپ که به کشته شدن قاسم سلیمانی انجامید انتقاد میکنند و میگویند، این اقدام، امریکا و ایران را به سوی یک جنگ ویرانگر باالقوه میکشاند.
با افزایش تحولات در منطقه، کانادا و متحدان اروپایی امریکا، خروج موقت نیروهایشان را از عراق آغاز کردهاند.
ناتو هم گفته که مأموریت آموزشیاش را به صورت موقت در عراق توقف میدهد.