وزارت معارف افغانستان میگوید نظام آموزشی کشور حدود ۴۰ سال تحت تاثیر سیاست قرار داشته و پس از این تلاش میشود که معارف از سیاست دور نگهداشته شود.
میرویس بلخی، وزیر معارف افغانستان روز دوشنبه در همایش علمی سهروزه این وزارت گفت که تلاشها برای ایجاد اصلاحات همهجانبه در نظام آموزشی شدت گرفته است.
او افزود که برای تهیه سند اصلاحات معارف تصمیم دارد که نظریات متخصصان حوزه تعلیم و تربیه را گردآورد و برای اجرای آن تدابیری را روی دست گیرد.
او افزود: "برای حوزههای مختلف آموزش و پرورش سند جامع و بنیادی میسازیم که بتواند مانند رهنما بهخانواده معارف سپرده و عملی شود تا با آن از یک وضعیت نامطلوب، بهوضعیت مطلوب برسیم."
آقای بلخی تاکید کرد که با نظام آموزشی کشور هیچ نوع برخورد سیاسی نباید صورت گیرد.
به گفته مقامهای وزارت معارف، این اصلاحات شامل تشکیلات اداری، نصاب تعلیمی، استخدام و پرورش کادرهای حرفهای و فنیسازی امور معارف میشود.
به گفته مسئولان این وزارت ممکن است این اصلاحات زمانگیر باشد، اما نتیجه آن موثر و پایدار خواهد بود.
آنان میگویند این اصلاحات بخشی از برنامه دهساله استراتژیک این وزارت است که کار برای تهیه آن ادامه دارد.
نادر نادری رئیس اصلاحات اداری و خدمات ملکی در این همایش علمی گفت که برای ایجاد اصلاحات در نظام معارف، تشکیلات اداری آن نیاز به بازنگری دارد.
او افزود: "مرکز و ولایات از نگاه اداری در برخی جاها تشکلات اضافی دارد، ۲۷ درصد معارف را بخش اداری تشکیل میدهد این بخش باید بازنگری شود بهاین دلیل امکان دارد برخی ادارات از بین برود."
وزارت معارف کشور در حالی از انجام اصلاحات همهجانبه حرف میزند که به اساس معلومات این وزارت حدود پنجاه درصد مکاتب تعمیر ندارد، تعدادی از مکاتب با کمبود معلم حرفهای مواجه هستند و حدود سه اعشاریه هفت میلیون کودک هم از رفتن بهمکتب محروم اند.