کمیسیون مستقل انتخابات میگوید که آنان وقت ندارند که با تیم های انتخاباتی معترض گفتوگو کنند.
یک روز پس از نشست معلوماتی کمیسیون مستقل انتخابات با نمایندگان نامزدان ریاست جمهوری، نهادهای ناظر ملی و بینالمللی، احزاب سیاسی و نهادهای مدنی این کمیسیون میگوید که کار آنان مذاکره با معترضان نه بلکه فیصله مطابق قانون است.
میرزامحمد حقپرست، یکی از سخنگویان این کمیسیون به رادیوی آزادی گفت که کمیسیون مستقل انتخابات پس از این وقتی برای انجام گفتوگوها ندارد.
او افزود: "کمیسیون یک نهاد مذاکره کننده نیست. ما دیگر برای مذاکرت و گفتوگو وقت نداریم. این آخرین فرصت بود که ما برای آنان فراهم کردیم. اما متاسفانه آنان نشست را ترک کردند، فکر نکنم که چنین فرصتی بار دیگر فراهم شود."
اما تیم ثباتوهمگرایی به رهبری عبدالله عبدالله که نشست دیروز کمیسیون را ترک کرده بود، میگوید، کمیسیون از قبل تصمیم خود را گرفته بود و نمیخواهد که به مسیر قانونیاش برگردد.
فضل احمد معنوی، یکی از اعضای این تیم انتخاباتی به روز دوشنبه در نشست خبریای در کابل گفت که آنان هنوز هم انتظار دارند که کمیسیون به خواستهای آنان پاسخ مثبت دهد.
او افزود: "کمیسیون مستقل انتخابات اکنون آن فرصت را دارد، شاید زمان زیادی گذشته باشد، اما زمان باقی مانده است و میتوانند که به مسیر قانون برگردد. راه درست و آنچه که میتواند مردم افغانستان را قانع بسازد و آیندۀ افغانستان را تضمین کند، قانون است، تمکین به قانون و حاکمیت قانون است. این خواست ما هم همین است."
تیم ثباتوهمگرایی هشدار میدهد که اگر کمیسیون مستقل انتخابات این گونه بهکارهایش ادامه دهد، مسئولیت بحران، دشواریها، پیچیدگیها و مشکلات افغانستان به عهدۀ این کمیسیون خواهد بود.
اما کمیسیون مستقل انتخابات میگوید، تمام کارهایش مطابق به قانون و طرزالعملها انجام میشود.
در همین حال شماری از نهادهای ناظر بر روند انتخابات میگویند که تنها راه حل مشکلات کنونی اعلام نتایج ابتدایی انتخابات ریاست جمهوری است.
یوسف رشید، رئیس اجرایی بنیاد انتخابات آزاد و عادلانۀ افغانستان میگوید:"راه مقابل این است که کمیسیون باید آماده شود و نتایج ابتدایی را اعلام کند و آنان موضوع شان از طریق کمیسیون شکایات انتخاباتی دنبال کنند. به جز از این دیگر راه حلی نیست. این روند هر قدر متوقف شود، مشکلات دیگری به میان خواهد آمد و بحث اعتبار و مشروعیت هم به میان خواهد آمد."
انتظارها بر این بود که در نشست معلوماتی روز یکشنبه کمیسیون مستقل انتخابات که معترضان نیز در آن حضور داشتند، بحران کنونی انتخابات ریاست جمهوری به پایان میرسد، اما روشن شد که طرفهای دخیل در ایجاد باور به طرف مقابل شان ناکام شدند.
این درحالیست که کمیسیون مستقل انتخابات تا به حال قادر به آغاز تفتیش و بازشماری آرای هفت ولایت نشده است. از سوی دیگر تیمهای انتخاباتی معترض هشدار میدهند که در صورت دوام کار کمیسیون، برای ادامۀ اعتراض شان از دیگر راههای قانونی کار خواهند گرفت.