لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۸ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۵۲

رئیس جمهور غنی فرمان عفو شماری از زندانیان زن را صادر کرد


دستور عفو و کاهش مدت حبس زنان زندانی، بخشی از پیکار کاهش خشونت‌ها علیه زنان است
دستور عفو و کاهش مدت حبس زنان زندانی، بخشی از پیکار کاهش خشونت‌ها علیه زنان است

محمداشرف غنی رئیس جمهور افغانستان فرمان عفو یا کاهش مدت حبس شماری از زندانیان زن را صادر کرده است.

در این فرمان که در اعلامیه ارگ ریاست جمهوری افغانستان منتشر شده، دستور آزادی تمام زندانیان زن که از سوی محاکم سه‌گانه به "کمتر از سه، تا سه سال حبس" محکوم شده اند، داده شده است.

گزارش‌ها می‌ساند که حدود ۸۰۰ زن در محابس افغانستان زندانی اند.

دستور عفو و کاهش مدت حبس زنان زندانی، بخشی از پیکار حکومت افغانستان، برای کاهش خشونت‌ها علیه زنان بوده که از سوی رئیس جمهور صادر شده است.

ریاست جمهوری افغانستان با نشر این فرمان رئیس جمهور غنی نوشته است که، زنانی که از سوی محاکم سه‌گانه به کمتر از سه سال زندان محکوم شده اند؛ آزاد شوند.

در این فرمان که جزییات آن دیروز از سوی حکومت افغانستان منتشر شد همچنان توصیه کاهش مدت حبس برای زنانی هم در چند بخش رده‌بندی شده است که به بیش از ۳ الی ۳۰ سال حبس محکوم اند.

به نظر می‌رسد این نخستین بار است که زنان محکوم تا به سه سال زندان مورد عفو قرار می‌گیرند.

شیرین محسنی رئیس کمسیون امور زنان ولسی جرگه افغانستان می‌گوید این گام مثبت است که کمپاین کاهش خشونت‌ها علیه زنان جنبه عملی می‌گیرد. او گفت شمار زیادی زنان وجود دارند که به جرایم اندک زندانی شده اند که فرمان جدید رئیس جمهور می‌تواند در آزادی آن‌ها کمک کند.

او افزود: "اقدام رئیس جمهور گام عملی است، حد‌اقل به ارتباط این‌که محو خشونت باید فقط در شعار نباشد و عملاً تطبیق شود. تعدادی زیادی از زن‌هایی‌که جرم هایشان خیلی جزیی بوده، این فرصت خوب است برای این خانم‌های زندانی که آزاد شوند و به زنده‌گی عادی شان برگردند."

خانم محسنی گفت: "براساس تحقیقات آن‌ها وضعیت زنان در زندان‌ها خوب نیست و زندانیان زن با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می‌کنند."

با زنانی‌که به جرایم قتل عمدی، اختطاف، فساد اداری و شماری دیگری جرایم محکوم اند برخورد محتاطانه صورت گرفته و تا حدی زیاد شامل رده‌بندی‌های بخشش و کاهش مجازات طبق فرمان جدید رئیس جمهور نشده اند.

براساس گزارش‌های رادیو آزادی که در آن‌ها با شماری از زنان زندانی صحبت‌هایی شده است، زنان زندانی از موجودیت فساد در سیستم قضایی، عدم رسیده‌گی به دوسیه هایشان‌، بدرفتاری و سرنوشت نامعلوم فرزندان شان در محابس ابراز نگرانی کرده اند.

شگوفه یک زندانی پیشین به رادیو آزادی گفته بود: "فقط از خانه فرار کرده بودم، مرا دو سال زندانی کردند، کسی به من توجه نمی‌کند، فقط واسطه کار می‌آید، هیچ چیزی نه."

اکثر زندانیان زن فرزندانشان را هم باخود دارند.

مینه دختر کوچک در زندان جلال‌آباد است که در زندان تولد شده و امیدوار است همراه با مادرش از محبس خارج شود.

او می‌گوید: "پدرم قتل کرده بود، مادرم هم در آن بندی شد و برادرم هم. پدر و برادرم مردند و من هیمن‌جا در زندان تولد و بزرگ شدم."

شماری از زنان جوان که به جرم فرار از خانه زندانی اند می‌گویند در زندان‌ها فساد موجود است.

براساس ارقام موجود، حدود ۸۰۰ زن در محابس افغانستان زندانی اند که اکثر آن‌ها به جرایم اخلاقی، فرار از منزل یا کشتن اعضای خانواده های‌شان محکوم به مجازات شده اند.

XS
SM
MD
LG