لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۹ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۵:۱۱

کشته شدن 'ناکامورا' سرخط شماری از روزنامه‌های جهان شده است


شماری از روزنامه‌های جهان
شماری از روزنامه‌های جهان

واشنگتن پُست​

روزنامه امریکایی واشنگتن پُست، از این رویداد به‌عنوان قتل ناکامورا توسط مردان مسلح ناشناس یاد‌آوری کرده است.

به نوشته روزنامه، موتر حامل ناکامورا مسئول خدمات صلح‌آمیز طبی جاپان در حالی‌که چهار محافظ و یک راننده‌اش با او همراه بودند، هدف قرار گرفت.

داکتر جاپانی در وضعیت زخمی به شفاخانه جلال آباد منتقل شد و پس از سپری کردن یک عمل جراحی، هنگام انتقال به بگرام در میدان هوایی جلال آباد جان سپرد.

به نوشته واشنگتن پُست، تیتسو ناکامورا برای چندین دهه در افغانستان خدمت کرد و شهروندی افتخاری افغانستان را به خاطر خدماتش در بخش زراعت و آبیاری به دست آورد.

  • دیفنس پُست

روزنامۀ دیفنس پُست در این مورد می‌نویسد، حملۀ چهارشنبه در جلال‌آباد در حالی رخ داد که کارمندان خیریه پس از کشته شدن یک کارمند امریکایی سازمان ملل متحد در کابل، در هشدار جدی امنیتی به‌سر می‌برند.

روزنامه به‌نقل از رسانه‌های جاپانی گزارش داده که فعالیت‌های خیریه تیتسو ناکامورا در سال ۱۹۸۴ در پشاور آغاز شد و سپس در سال ۱۹۹۱ میلادی، کلینکی از سوی او در یک روستای ولایت ننگرهار گشایش یافت.

در ادامه آمده که در جنگ افغانستان، موسسات خیریه و گروه‌های غیردولتی هدف حملات قرار گرفته اند.

در بیست و چهارم نومبر، انیل راج یک شهروند امریکایی که با برنامۀ انکشافی سازمان ملل متحد در افغانستان کار می‌کرد، در حملۀ بمبی در کابل کشته شد. سپس موسسات خیریه، هشدار برای کارمندان شان‌را در افغانستان بالا بردند.

دیفنس پُست با افزایش نگرانی به هدف قرار گرفتن موسسات خیریه می‌نویسد، در ماه می امسال طالبان مسلح موسسۀ غیر انتفاعی کاونترپارت انترنشنل را که از سوی ایالات متحده امریکا تمویل می‌شود، هدف حمله قرار دادند که در نتیجه ۹ تن کشته شدند.

روزنامه بریتانیایی دیلی میل نوشته است، داکتری که عمرش را وقف افغانستان کرد، در نهایت کشته شد.

به نوشته روزنامه، تیتسو ناکامورا سی و پنج سال از زنده‌گی‌اش را برای خدمت به مردم افغانستان و پاکستان سپری کرد.

این داکتر جاپانی به‌خاطر خدماتش در افغانستان، فقط دو ماه پیش شهروندی افتخاری این‌کشور را به‌دست آورد.

تیتسو ناکامورا در سال ۲۰۰۳ میلادی، جایزه رامون میگ سای سای در فلیپین را در بخش صلح و تفاهم بین‌المللی، که جایزه نوبل آسیا دانسته می‌شود، به‌دست آورده بود.

  • دیلی میل

روزنامه دیلی میل نوشته است، آقای ناکامورا که هنگام مرگش هفتاد و سه سال عمر داشت، سال گذشته به رسانۀ NHK جاپان گفته بود، هنگامی که کارش را در افغانستان تمام کرد، به کشورش باز می‌گردد اما به این آرزویش نرسید و چهارشنبه در حملۀ مسلحانه جان سپرد.

XS
SM
MD
LG