دسته انتخاباتی ثباتوهمگرایی میگوید اگر خواستهای این تیم در نشستی که احتمالاً فردا با کمیسیون خواهد داشت، پذیرفته نشود، دامنه تظاهرات در سراسر ولایات گسترش خواهد یافت.
این دسته انتخاباتی تأکید میکند که اصل شفافیت و عدالت باید از سوی کمیسیون مستقل انتخابات در نظر گرفته شود و این کمیسیون به رای مردم احترام بگذارد.
دسته انتخاباتی صلح و عدالت اسلامی میگوید خواستهای این با تیم ثباتوهمگرایی همسان است و در نشست امروز این دسته انتخاباتی با کمیسیون بر برگزاری دوباره انتخابات در محلهایی تأکید کرد که دستگاههای بیومتریک ناپدید شده است.
دستههای انتخاباتی معترض انتخابات ریاست جمهوری افغانستان هشدار میدهند که کمیسیون انتخابات باید تا پایان این هفته سرنوشت آرای مشکوک را مشخص کند.
تیم ثباتوهمگرایی به رهبری عبدالله عبدالله میگوید نشستی که احتمالاً فردا با کمیسیون مستقل انتخابات خواهد داشت، سرنوشت آرای مردم را رقم میزند و اگر این کمیسیون خواستهای این تیم را نپذیرد، گامهای بعدی را بر میدارد.
فریدون خوازون سخنگوی این دسته انتخاباتی به رادیو آزادی گفت: "امیدواری ما از این نشست این است که کمیسیون راهحل منطقی و قانونی پیدا کند. کمیسیون باید اشتباه خود را بپذیرد؛ در غیر آن اعترضات ادامه دارد و در سراسر کشور گسترش خواهد یافت. مردم اقدام بعدی نیز خواهند داشت."
این دسته انتخاباتی هشدار میدهد که در دو روز آینده اعتراضهای گستردهای را راه اندازی میکنند.
با این حال اعتراضهای شماری از هواداران دستههای انتخاباتی به ویژه تیم ثبات و همگرایی در برخی از ولایات ادامه دارد. معترضان میگویند تا زمانی که خواستهای آنان پذیرفته نشود، اجازه نمیدهند تا روند بازشماری آرا در ۷ ولایت کشور از سر گرفته شود.
یک روز پیش از این سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات گفت که تا پایان روز گزارش فنی دارالانشا بهرهبری این کمیسیون ارائه میشود و پس از آن کمیسیون در مورد اعلام نتایج انتخابات تصمیم خواهد گرفت.
در این میان حشمتالله ارشد سخنگوی دسته انتخاباتی صلح و عدالت اسلامی به رهبری گلبدین حکمتیار میگوید موضع این تیم با دسته انتخاباتی ثباتوهمگرایی و شماری از نامزدان دیگر معترض یکسان است.
او افزود: "مردم افغانستان در مجموع در برابر آرای تقلبی موضع مشترک دارند. ما با تمامی نامزدان معترض به شمول ثبات و همگرایی موضع مشترک داریم. در محلهایی که دستگاهها ناپدید شده باید انتخابات برگزار شود و همه صندوقها باید بازشماری شود و این خواستهایی است که ما با کمیسیون در نشست امروز مطرح میکنیم."
سرانجام کمیسیون مستقل انتخابات به این خواستها چه پاسخی دارد؟
عبدالعزیز ابراهیمی سخنگوی کمیسیون مستقل انتخابات میگوید تلاشها برای یافتن راهحل ادامه دارد، اما تا کنون این کمیسیون به هیچ گونه توافقی در این زمینه با نامزدان ریاست جمهوری نرسیده است.
او افزود: "ما وضاحتهایی که از دارالانشا خواسته بودیم، امیدوار هستیم که به این گزارش دست یابیم. متاسفانه در هفت ولایت پیشرفتی صورت نگرفته است. درهای ما برای گفتگو با نامزدان باز است تا به یک راه حل سیاسی برسیم."
هواداران دستههای انتخاباتی با برگزاری راه پیماییهای اعتراضآمیز، خواهان ابطال در حدود ۳۰۰ هزار رای هستند.
به گفته اعضای این تیم و دیگر نامزدان معترض، این ۳۰۰ هزار رای عمدتاً یا اطلاعات بیومتریک ندارد یا خارج ساعات قانونی انتخابات به صندوق ریخته شده.
این معترضان هشدار میدهند تا زمانی که این خواستها پذیرفته نشود، اجازه از سرگیری بازشماری آرا را در ولایتهای پنجشیر، بغلان، سمنگان، بدخشان، تخار، جوزجان و فاریاب نمیدهند.
اما پیش از این کمیسیون مستقل انتخابات گفته است تا هنگامیکه آرای مشکوک را بررسی نکند در باره آنها تصمیم نمیگیرد.