لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۸ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۸:۲۱

کار سمنت‌ریزی دومین ریکتور هسته‌ای ایران آغاز شد


نیروگاه هسته‌ای بوشهر در کشور ایران
نیروگاه هسته‌ای بوشهر در کشور ایران

کار سمنت‌ریزی دومین ریکتور هسته‌ای ایران در بوشهر آغاز شد. این پروژه به کمک تکنالوژی و مهارت‌های هسته‌ای روسیه عملی می‌شود.

تهران می‌گوید، دومین ریکتور دستگاه بوشهر توان تولید هزار میگاوات برق را خواهد داشت.

علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی هسته‌ای ایران دیروز گفت: "داشتن قدرت هسته‌ای به ایران برق مورد اعتماد می‌دهد و سالانه میلیون‌ها بیرل نفت را پس‌انداز می‌کند."

ایران کار سمنت‌ریزی دومین ریکتور هسته‌ای‌اش‌ را در نزدیکی بندر جنوبی بوشهر آغاز کرد، پروژه‌ای که قرار است دستگاه هسته‌ای ایران را به کمک مهارت‌های انجنیری و یورانیم روسیه گسترش دهد.

نما ای از نیروگاه هسته‌ای بوشهر، ۳۱ اکتبر ۲۰۱۷
نما ای از نیروگاه هسته‌ای بوشهر، ۳۱ اکتبر ۲۰۱۷

این موضوع را تلویزیون دولتی ایران و رسانه‌های دیگر این‌کشور دیروز گزارش دادند.

بوشهر نخستین دستگاه انرژی هسته‌ای در شرق میانه است که در سال ۲۰۱۱ به کمک تکنالوژی روسیه احداث شد، از سوی اداره بین‌المللی انرژی هسته‌ای با دقت نظارت می‌شود.

تهران می‌گوید، دومین ریکتور دستگاه بوشهر و سومین ریکتور که پلان احداث آن طرح شده است، هر کدام توان تولید هزار میگاوات برق برای ایران را خوهند داشت.

علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی هسته‌ای ایران دیروز در مراسمی که به مناسبت آغاز کار سمنت‌ریزی دومین ریکتور بوشهر برگزار شده بود و در آن تصاویر تلویزیونی سمنت‌ریزی این دستگاه دیده می‌شد، گفت: "قدرت هسته‌ای، برق مورد اعتبار را در دسترس می‌گذارد و هر دستگاه برق ۱۱ میلیون بیرل نفت به ارزش سالانه ۶۰۰ میلیون دالر را پس‌انداز می‌کند."

علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی هسته‌ای ایران
علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی هسته‌ای ایران

او صنعت هسته‌ای را منشاء اقتدار خوانده و افزود: "صنعت هسته‌ای می‌تواند باالقوه منشاء اقتدار باشد. یکی از افتخارات دیگر این است که در نیروگاه بوشهر در این فاصله شش سال، توانستیم به جایی برسیم که بهره‌برداری از نیروها را کاملاً بومی بکنیم."

باوجود نگرانی‌های چندین ساله ایالات متحده در مورد این‌که مبادا تهران از غنی‌سازی یورانیوم به اهداف نظامی و تولید سلاح هسته‌ای استفاده کند، با آن‌هم واشنگتن فعالیت‌های دستگاه بوشهر را با دودلی پذیرفته است.

بر اساس گزارش‌ها، مقامات ایرانی غنی‌سازی یورانیوم این کشور را در این اواخر فراتر از محدوده مندرجه در توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ تهران با قدرت‌های جهان، افزایش داده و می‌گویند، هدف آن‌ها فراهم ساختن مواد سوخت برای دستگاه بوشهر است.

دونالد ترمپ رئیس جمهور ایالات متحده در تابستان سال گذشته از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ قدرت‌های جهان با ایران خارج شده و تحریمات اقتصادی یک‌جانبه بر تهران را نه‌تنها از سر گرفت، بلکه شدت بیشتر هم بخشید.

ترمپ: عدم رفع نواقص در توافق‌نامه اتمی با ایران منجر به فسخ آن خواهد شد

ایالات متحده تحریم‌های تازه را بر ایران وضع کرد

مقامات ایرانی هفته گذشته گفتند، در تازه‌ترین اقدام به هدف عقب‌روی از توافق هسته‌ای، غنی‌سازی یورانیوم در دستگاه فوردو را به تاریخ هفتم نوامبر شدت بخشیدند.

علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی هسته‌ای ایران دیروز در مراسم سمنت‌ریزی دومین ریکتور بوشهر گفت: "این ما نبودیم که تعهدات ما به توافق هسته‌ای با قدرت‌های جهان را شکستیم، این آن‌ها بودند که به تعهدات‌شان پابند نماندند."

او افزود: "پابندی به تعهدات باید دوطرفه باشد. توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ قدرت‌های جهان با ایران که چین، روسیه و قدرت‌های اروپایی هنوز هم خواهان نجات آن اند، سندی است که بر اساس آن ایران در بدل کاهش تحریمات بین‌المللی، برنامه هسته‌ای اش‌را باید متوقف می‌ساخت؛ ولی با خروج امریکا از این توافق‌نامه، برعلاوه که تحریمات بر ایران شدت بیشتر یافت، ایران نیز به طور روزافزون از مواد این موافقت‌نامه پا به‌عقب گذاشته است.

XS
SM
MD
LG