رئیس اجرائیه افغانستان از طرح هفت مادهای ریاست جمهوری برای صلح انتقاد میکند و آنرا غیر واقعی میداند.
عبدالله عبدالله روز سهشنبه (۱۴ عقرب) در گفتوگو با خبرگزاری فرانسپرس، این طرح را به "فهرستی از آرزو ها" تشبیه کرد و گفت، هیچ کس به شمول مردم افغانستان این طرح را جدی نگرفته اند.
به گفته آقای عبدالله طالبان هم باید این شرط را کنار بگذارند که با حکومت افغانستان گفتوگو نمیکنند زیرا به باور او، حکومت باید جز از هر گونه گفتوگو با طالبان باشد.
او گفت: "امروز این حکومت روی کار است، فردا پس از نتایج انتخابات، حکومت دیگری روی کار خواهد شد. نباید چنین شرطی از سوی طالبان مطرح شود که با حکومت نه، بلکه با دیگران گفتوگو میکنند. اما به این باور استم که تیم مذاکره کننده باید فراگیر باشد و حکومت باید جز از آن بماند."
رئیس جمهور اشرف غنی در اواخر ماه اکتوبر طرح هفت مادهای صلح با طالبان را اعلام کرد.
بر بنیاد این طرح، از طالبان خواسته شده تا در صورت توافق صلح، خشونتها را کنار بگذارند و ضمانت بدهند که تمامی عوامل جنگ در افغانستان از بین برده خواهد شد.
دواخان مینه پال معاون سخنگوی رئیس جمهور اشرف غنی شام سهشنبه (۱۴ عقرب) به رادیو آزادی گفت، حکومت افغانستان این طرح را کوتاه ترین راه برای رسیدن به صلح پایدار و عزتمند میداند.
مینه پال افزود: "این یک طرح جامع و مکمل است و بر اساس توصیههای لویه جرگه به میان آمده. در مورد آن با اقشار مختلف افغانستان مشوره شده است."
طرح حکومت افغانستان برای صلح شامل سه بخش و ۷ ماده میشود که مذاکرات صلح، اجماع منطقهای و جهانی و حکومتداری خوب از بندهای اصلی آن به شمار میروند.
با آنکه رئیس اجرائیه گفته است از صلح حمایت میکند اما هیچگونه همبستگی با این طرح ندارد.
عبدالله عبدالله در بخش دیگر از گفتوگو با خبرگزاری فرانسپرس به نتایج انتخابات افغانستان خوشبینی نشان داده است.
به گفته آقای عبدالله او در گذشته اعلام پیروزی نکرده بلکه مشاهده و ملاحظه اش را شریک ساخته است.
رئیس اجرائیه این را هم گفته که با تصفیۀ آرا، به نتیجه شفاف انتخابات نزدیکتر خواهند شد.
اما او در مورد مذاکرات صلح گفته که خیلی ضروری است در هر گونه گفتوگو در آینده، اگر از سوی رهبری او باشد یا از سوی آقای غنی، حکومت افغانستان باید شمولیت داشته باشد.
دونالد ترمپ رئیس جمهوری امریکا به دنبال حمله دو ماه پیش در منطقه شش درک کابل که در نتیجه آن ۱۲ تن به شمول یک سرباز امریکایی کشته شدند، گفتوگوها با طالبان را لغو کرد.
سپس دیدارهای رسمی زلمی خلیلزاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان با طالبان درهم شکست.
یکی از چهار موردی که به گفته آقای خلیلزاد در متن توافقنامه او با طالبان جا داشت، گفتوگوهای رو در رو میان حکومت افغانستان و نمایندههای طالبان بود.
با وجود این همه، طالبان همواره گفتوگو با مقامهای افغان را رد کرده و هر پیشنهاد حکومت افغانستان را در این مورد، با ادامه جنگ و حملات پاسخ داده اند.