لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۳۰ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۶:۴۹

مطبوعات بین المللی؛ نگرانی‌ها از افزایش حمله‌های طالبان


همزمانی بمبگذاری انتحاری یازدهم سنبله با گفت‌وگوهای زلمی خلیلزاد با مقام‌های حکومت وحدت ملی افغانستان درباره پیشنویس توافقنامه صلح با طالبان، توجه شماری از نشریه‌های جهان را جلب کرده است.

زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ امریکا برای صلح افغانستان دوشنبه گذشته (۱۱ سنبله) در گفت‌وگوی اختصاصی با رادیو آزادی گفت که جزئیات این پیشنویس را با سران حکومت افغانستان در میان گذاشته است.

چند ساعت پس از این سخنان آقای خلیلزاد، یک مهاجم انتحاری تراکتور بمبگذاری شده حامل خود را بر دیوار جنوبی کمپ گرین ویلیج در کابل کوبید.

گروه طالبان مسئولیت این بمبگذاری را بر عهده گرفته است.

  • واشنگتن پُست

روزنامۀ واشنگتن پُست می‌نویسد که بمبگذاری روز دوشنبه نگرانی‌های تازه‌ای را در مورد احتمال افزایش حمله‌های طالبان پیش از نهایی شدن موافقتنامۀ صلح به وجود آورده‌است.

روزنامه نوشته است که طالبان در این هفته بر دو شهر بزرگ کندز و پلخمری هجوم بردند و ده‌ها غیرنظامی و نیروی امنیتی را کشتند.

به نوشتۀ روزنامه، این حمله‌های طالبان همزمان است با سخنان خلیلزاد در مورد نزدیک شدن امریکا و گروه طالبان به توافق صلح.

در بخشی از مقاله آمده است که گزارش‌ها در مورد برنامۀ خروج شماری از نیروهای امریکایی از افغانستان، با موجی از انتقاد‌های حامیان دونالد ترمپ، رئیس جمهوری ایالات متحده نیز به همراه شده است.

به نوشتۀ روزنامه، لیندسی گراهام، سناتور جمهوریخواه، و شماری از مشاوران امور امنیتی دولت ترمپ می‌گویند که نمی‌شود به گروه طالبان اعتماد کرد و با خروج نیروهای نظامی از افغانستان، دستاوردهای جنگ ۱۸ ساله افغانستان را از دست داد.

آقای خلیلزاد در گفت‌وگوی تلیفونی ویژه با رادیو آزادی گفت که بر سر چهار موضوع با طالبان "در اصول" توافق شده است.

اول، ضمانت‌های امنیتی از سوی طالبان، به این معنی که از مناطق تحت کنترل‌شان باید خطر تروریزم متوجه امریکا و متحدانش نشود،

دوم، خروج نیروهای بین‌المللی از افغانستان با در نظرداشت شرایط و وضعیت،

سوم، آغاز گفت‌وگو‌های بین‌الافغانی،

چهارم، برقراری آتش‌بس دایمی و فراگیر در افغانستان.

  • نیویارک تایمز

روزنامۀ نیویارک تایمز نیز به بمبگذاری شب دوشنبه در کابل توجه کرده و نوشته است که در این رویداد دست‌کم ۳۰ تن کشته شدند.

اما به گفتۀ وزارت داخله، این رویداد ۱۶ کشته و نزدیک ۱۲۰ زخمی بر جا گذاشت.

روزنامه می‌نویسد که بمبگذاری طالبان پس از آن انجام شد که زلمی خلیلزاد گفت که "در اصول" با طالبان به یک توافق رسیده‌است.

او افزود که پس از آن‌که توافقنامۀ صلح با طالبان امضا و مواد آن رعایت شود، ظرف ۱۳۵ روز روند خروج پنج هزار و ۴۰۰ سرباز امریکایی از افغانستان آغاز خواهد شد.

روزنامه با اشاره به حمله‌های طالبان در کابل، کندز و پلخمری نوشته است، این حمله‌ها شک و تردید را در مورد کاهش فوری میزان خشونت‌ها بوجود آورده‌است.

  • یواس تودی

روزنامۀ یواس تودی با اشاره به گفت‌و‌گو‌های صلح میان امریکا و طالبان نوشته که برخی‌ها امیدوارند که این گفت‌وگو‌ها راه را برای مذاکرات بین‌الافغانی و پایان یافتن جنگ هموار کند.

به نوشتۀ روزنامه، امریکایی‌ها نیز امیدوار اند که طولانی‌ترین جنگ امریکا از راه مذاکره پایان یابد.

روزنامه می‌نویسد که حضور نداشتن زنان در گفت‌و‌گو‌های صلح، این نگرانی را ایجاد کرده که مبادا دستاورد‌های زنان قربانی معاملۀ صلح شود.

روزنامه نوشته است: "طالبان در دوران حاکمیت‌ خود در افغانستان بیشترین ظلم را بر زنان روا داشتند."

به نوشتۀ روزنامه، شماری از افغان‌ها نگرانند که مانند زمان پس از خروج نیروهای شوروی سابق از افغانستان، با نهایی شدن توافق صلح با طالبان، مبادا راه برای جنگ داخلی هموار شود.

XS
SM
MD
LG