پیشنویس توافقنامه صلح امریکا و طالبان به حکومت افغانستان نشان داده شده، اما سپرده نشدهاست.
وحید عمر مشاور رئیس جمهور در امور روابط استراتژیک در حساب تویترش این را نوشته است.
آقای عمر همچنان نگاشته است که زلمی خلیلزاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان کاپی این مسوده را به رئیس جمهور و رئیس اجرائیه فقط نشان داده، اما به آنان نسپرده است.
آقای عمر افزوده است که گفتگو ها میان حکومت و تیم خلیل زاد در باره صلح افغانستان ادامه خواهند یافت.
ریاست جمهوری افغانستان نیز میگوید، زلمی خلیلزاد نماینده ویژه امریکا برای صلح افغانستان جزئیات مسودۀ توافقنامه صلح با طالبان را با حکومت شریک کردهاست.
صدیق صدیقی سخنگوی رئیس جمهور روز دوشنبه «۱۱ سنبله ۱۳۹۸» در یک نشست خبری در کابل گفت، حکومت موضعاش را در این باره پس از ارزیابی جزئیات مسوده، اعلان خواهد کرد.
آقای صدیقی میافزاید: "جزئیات توافقنامه که قرار است نهایی شود با حکومت و رئیس جمهور شریک شدهاست، حکومت افغانستان پس از غور کامل و در چوکات منافع ملی این سند را ارزیابی میکند و مطابق خواست اکثریت مردم در باره این سند بحث میکند."
آقای صدیقی افزود که حکومت افغانستان پس از ارزیابی این سند نظر خود را با خلیلزاد و تیم او شریک خواهد کرد.
از سویی هم امید میثم سخنگوی ریاست اجرائیه به رادیو آزادی میگوید که آقای خلیلزاد پس از چاشت روز دوشنبه با رئیس اجرائیه عبدالله عبدالله دیده است و جزئیات گفتگوهای هیئت امریکایی و طالبان را در میان گذاشته است.
این در حالیست که دور نهم مذاکرات امریکا و طالبان به روز ۳۱ اگست در دوحه به پایان رسید.
در پایان این مذاکرات آقای خلیلزاد در تویترش نوشت که هر دو طرف در آستانۀ رسیدن به توافقی هستند که بر بنیاد آن زمینۀ کاهش خشونتها در افغانستان و صلح دایمی فراهم خواهد شد.
حالا پرسش اینجاست که آقای خلیلزاد چرا مسوده توافقنامه صلح با طالبان را در اختیار مقامهای افغان قرار نداده است؟
انتظار خادم کارشناس مسایل سیاسی افغان در این باره میگوید: "اینکه این متن را به مقامهای افغان نسپرده است این در ذات خود یک بیاعتمادی عمیق را نشان میدهد، خلیلزاد هنوز هم بالای حکومت افغانستان بیباور است، مخصوصاً بالای محمد اشرف غنی و عبدالله عبدالله."
بهگفته آقای خادم، نیاز بود که متن این مسوده بهعنوان یکی از طرفهای مهم با حکومت افغانستان شریک شود.
این در حالیست که حکومت افغانستان انتظار دارد تا گفتگوهای رو در رو را با طالبان آغاز کند و به خشونتهای چندین دهه در افغانستان نکته پایان بگذارد، هرچند دیدگاهها چنین اند که با رسیدن به یک توافق صلح با طالبان نیز دامن خشونتها به گونۀ کلی از افغانستان برچیده نخواهد شد.