همزمان با نزدیک شدن انتخابات ریاست جمهوری، کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان میگوید که در روز انتخابات بیش از دو هزار مرکز رأیدهی بسته خواهد بود.
عبدالعزیز ابراهیمی یکی از سخنگویان این کمیسیون روز جمعه در صحبت با رادیو آزادی دلیل بسته بودن این مراکز را در روز انتخابات، ناامنی عنوان کرد.
این موضوع نگرانی برخی نهادهای ناظر را نیز برانگیخته است.
درحالیکه کمتر از چهل روز برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری باقی مانده است اما کمیسیون مستقل انتخابات از بسته بودن دو هزار و دوازده مرکز در این روز خبر میدهد.
عبدالعزیز ابراهیمی یکی از سخنگویان این کمیسیون روز جمعه اول سنبله به رادیو آزادی گفت، "نهادهای امنیتی گفته اند که این مراکز در مناطقی موقعیت دارند که با تهدید شدید و متوسط امنیتی روبهرو اند و نهادهای امنیتی نمیتوانند در این مراکز امنیت را تأمین کنند."
کمیسیون مستقل انتخابات ۷۳۸۵ مرکز را برای برگزاری انتخابات و تأمین امنیت آن به نهادهای امنیتی پیشنهاد کرد، بعد از بررسیها نهادهای امنیتی گفتند که تنها میتوانند ۵۳۷۳ تا از این مرکزها امنیت را را تأمین کنند.
آقای ابراهیمی گفت این مراکز در اکثریت ولایتها بدون کابل، پنجشیر و بامیان بسته خواهند بود.
براساس گزارشها بیشترین مراکز مسدود در ولایتهای فراه، کندز، غزنی، هلمند، جوزجان، زابل و سرپل میباشد.
اینکه چه تعداد از شهروندان کشور با بسته بودن این مراکز از حق رأیدهی محروم میشوند، کمیسیون مستقل انتخابات آمار مشخصی در این راستا نمیدهد.
به گفتۀ مسئولان کمیسیون انتخابات، مراکز بسته شامل برخی از مرکزهایی میشوند که قبلاً روند ثبت نام رأیدهی در آن صورت گرفته است.
مسئولان کمیسیون میگویند، افرادی ثبت نام شده میتوانند به مراکز امنتر پای صندوقهای رأی بروند و آنان زمینۀ رأیدهی را فراهم خواهند کرد.
در همین حال شماری از نهادهای ناظر انتخاباتی میگویند که بسته بودن بخش زیادی مراکز رأیدهی مشروعیت و سراسری بودن انتخابات را تحت پرسش قرار میدهد.
یوسف رشید رئیس اجرائیهوی فیفا یا بنیاد انتخابات آزاد و عادلانۀ افغانستان میگوید
این یک رقم تکاندهنده است، تقریباً یک ثلث مراکز ارزیابیشدۀ کمیسیون را تشکیل میدهد، مردم از حق رأی محروم میشوند و اصل عمومی بودن، همگانی بودن و عدالت نقض میشود.
قرار است انتخابات ریاست جمهوری به تاریخ ششم میزان برگزار شود.
به گفتۀ کمیسیون مستقل انتخابات بیش از نه میلیون تن برای اشتراک در این روند ثبت نام کرده و به پای صندوقهای رأی خواهند رفت.
هفده تن به شمول رئیس جمهور غنی و عبدالله عبدالله رئیس اجرائیه برای این انتخابات نامزد هستند و مبارزات انتخاباتی شان جریان دارد.